Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Malatya’ya gelen bakanları alıp sahaya götürünce şunu söylüyorlar; ‘Malatya gerçekten yıkılmış.’ diyorlar.” dedi. Keskin, “Malatya’nın Çarşısı bir bütün olarak planlanmalıdır. Siz ağzınızdaki 32 dişten 30 tanesini söküp 2 tanesini bırakırsanız yakışır mı?” sorusunu yöneltti.
Keskin, ER TV’de Gazeteci Hülya Kaya’nın hazırlayıp sunduğu Güne Bakış Programına konuk olarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
“Bize eylem yakışmaz, çünkü seçim sonrası halay çekildi, davul çalındı”
MESOB Başkanı Şevket Keskin, esnafların eylem yapacağına dair iddialar ve ifadeler üzerine sorulan bir soruya verdiği yanıttı, “Eylem bize yakışmaz. Seçimden sonra Malatya’da sabaha kadar halaylar çekildi, davullar çalındı, konvoylar oluşturuldu, silahlar sıkıldı. Bugün çıkıp eylem yaparak neyi anlatacağız? Dolardan dolayı Şire Pazarında halay çekildi. Bugün neyin eylemi yapılacak?” dedi.
“Gelen bakanlar sahayı gezdiklerinde ‘Malatya yıkılmış’ diyorlar..”
“Milletvekillerinin hiçbirisi seçim döneminde sivil toplum kuruluşlarını gezmediler. Sadece esnaf kuruluşlarını değil diğer sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret etmediler.” diyerek milletvekillerinin bu dönemde sivil toplum kuruluşlarından uzak bir noktada bulunduğunu belirten Keskin, “Deprem yaşanan iller içerisinde en büyük hasar Malatya’da bulunuyor. Aslında depremin merkez üssünün Malatya olması gerekiyor. Malatya’ya gelen Bakanları alıp sahaya götürünce şunu söylüyorlar; ‘Malatya gerçekten yıkılmış.’ diyorlar. Deprem ile ilgili toplantılara bizi davet etmediler. Bakanların Malatya’ya gelişini duyunca kendim giderek toplantılara katılıyorum. Korumalar bazen almak istemiyorlar ama yine de içeri girerek, esnafımızın sorunlarını anlatmaya çalıştım.” ifadelerini kaydetti.
“Malatya’da bu gidişle çalışmalar 10 yılda bitmez”
MESOB Başkanı şunları söyledi:
“Depremden sonra sürekli ifade ediyoruz; Malatya bir bütün olarak ele alınmalıdır. Allah böyle felaketleri yaşatmasın. Yaşanan depremi de şehrimizin imarı ve inşası için fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Çarşı merkezi Sivas Caddesi ile Sıtmapınarı arasında düzenlenmeli. Malatya’da bu gidişle çalışmalar 10 yılda bitmez. Koordinasyon toplantılarında slayt gösterimi yapılıyor. Ben sadece medyada konuşmuyorum. Katılabildiğim tüm toplantılar da şehrimizin ve esnafımızın sorunlarını ve tekliflerimizi anlatıyorum. Büyükşehir Belediyesinin yanında Emlak Konut tarafında inşa edilen geçici işyerlerine 95 kişi gidip işyerini açmamış. Bu esnaflarımıza Pazartesi gününe kadar süre verildi. Eğer gitmezlerse anahtarları alınacak ve sıra bekleyen diğer esnaflarımıza verilecek.”
Keskin, “Tüm milletvekilleri ve parti il başkanları basını da yanlarına alıp ne yapacaklarını Malatya’ya anlatmalılar. Ne yapacaksanız?” şeklinde çağrıda bulundu.
“32 dişten 30 tanesini söküp 2 tanesini bırakırsanız yakışır mı?”
Keskin, “Çalışmalar yapılırken mutlaka tepkilerde olacaktır. Ama adliyenin yerine modern, işlenebilir, ulaşılabilir, gidişi gelişi rahat olan kasap pazarı, balıkçı pazarı, sebze hali yapılırsa yarın esnaflarımız teşekkür eder. Malatya mutlaka bir bütün olarak ele alınmalıdır. Malatya’nın Çarşısı bir bütün olarak planlanmalıdır. Siz ağzınızdaki 32 dişten 30 tanesini söküp 2 tanesini bırakırsanız yakışır mı, şık görünür mü? Bir bütün olmalı. Çarşı da böyle olmalı. Milletvekillerini süs olarak seçmedik. Malatya’nın taleplerini mutlaka takip etmeleri ilgili yerlere götürmeleri gerekir. Vatandaşlarımız milletvekilleri geldiği zaman boyunlarına sarılsınlar, sevsinler. Ama mutlaka sorunlarını ve sıkıntılarını da anlatsınlar.” diye konuştu.
MESOB Başkanı, “Valimiz Hulusi Şahin ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum. Selahattin başkan çalışıyor. Rantçılar, şehirden pay almak için Selahattin başkanın üzerine gidiyor. Bunun karşısındayız, gerekirse çıkar açıklarım. Bunu Malatya için yapıyoruz.” iddiasında da bulundu.
ER TV- malatyahaber.com