SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Seçimden Sonra Halay Çekildi, Davul Çalındı!. Neyi Anlatacağız?"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Malatya’ya gelen bakanları alıp sahaya götürünce şunu söylüyorlar;  ‘Malatya gerçekten yıkılmış.’ diyorlar.” dedi. Keskin, “Malatya’nın Çarşısı bir bütün olarak planlanmalıdır. Siz ağzınızdaki 32 dişten 30 tanesini söküp 2 tanesini bırakırsanız yakışır mı?” sorusunu yöneltti.

Keskin, ER TV’de Gazeteci Hülya Kaya’nın hazırlayıp sunduğu Güne Bakış Programına konuk olarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Bize eylem yakışmaz, çünkü seçim sonrası halay çekildi, davul çalındı”
MESOB Başkanı Şevket Keskin, esnafların eylem yapacağına dair iddialar ve ifadeler üzerine sorulan bir soruya verdiği yanıttı, “Eylem bize yakışmaz. Seçimden sonra Malatya’da sabaha kadar halaylar çekildi, davullar çalındı, konvoylar oluşturuldu, silahlar sıkıldı. Bugün çıkıp eylem yaparak neyi anlatacağız? Dolardan dolayı Şire Pazarında halay çekildi. Bugün neyin eylemi yapılacak?” dedi.

“Gelen bakanlar sahayı gezdiklerinde ‘Malatya yıkılmış’ diyorlar..”
“Milletvekillerinin hiçbirisi seçim döneminde sivil toplum kuruluşlarını gezmediler.  Sadece esnaf kuruluşlarını değil diğer sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret etmediler.” diyerek milletvekillerinin bu dönemde sivil toplum kuruluşlarından uzak bir noktada bulunduğunu belirten Keskin, “Deprem yaşanan iller içerisinde en büyük hasar Malatya’da bulunuyor. Aslında depremin merkez üssünün Malatya olması gerekiyor. Malatya’ya gelen Bakanları alıp sahaya götürünce şunu söylüyorlar;  ‘Malatya gerçekten yıkılmış.’ diyorlar.  Deprem ile ilgili toplantılara bizi davet etmediler. Bakanların Malatya’ya gelişini duyunca kendim giderek toplantılara katılıyorum. Korumalar bazen almak istemiyorlar ama yine de içeri girerek, esnafımızın sorunlarını anlatmaya çalıştım.” ifadelerini kaydetti.

“Malatya’da bu gidişle çalışmalar 10 yılda bitmez”
MESOB Başkanı şunları söyledi:

“Depremden sonra sürekli ifade ediyoruz; Malatya bir bütün olarak ele alınmalıdır. Allah böyle felaketleri yaşatmasın. Yaşanan depremi de şehrimizin imarı ve inşası için fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Çarşı merkezi Sivas Caddesi ile Sıtmapınarı arasında düzenlenmeli. Malatya’da bu gidişle çalışmalar 10 yılda bitmez. Koordinasyon toplantılarında slayt gösterimi yapılıyor. Ben sadece medyada konuşmuyorum. Katılabildiğim tüm toplantılar da şehrimizin ve esnafımızın sorunlarını ve tekliflerimizi anlatıyorum. Büyükşehir Belediyesinin yanında Emlak Konut tarafında inşa edilen geçici işyerlerine 95 kişi gidip işyerini açmamış. Bu esnaflarımıza Pazartesi gününe kadar süre verildi. Eğer gitmezlerse anahtarları alınacak  ve sıra bekleyen diğer esnaflarımıza verilecek.”

Keskin, “Tüm milletvekilleri ve parti il başkanları basını da yanlarına alıp ne yapacaklarını Malatya’ya anlatmalılar. Ne yapacaksanız?” şeklinde çağrıda bulundu.

“32 dişten 30 tanesini söküp 2 tanesini bırakırsanız yakışır mı?”
Keskin, “Çalışmalar yapılırken mutlaka tepkilerde olacaktır. Ama adliyenin yerine modern,  işlenebilir, ulaşılabilir, gidişi gelişi rahat olan kasap pazarı, balıkçı pazarı, sebze hali yapılırsa yarın esnaflarımız teşekkür eder. Malatya mutlaka bir bütün olarak ele alınmalıdır. Malatya’nın Çarşısı bir bütün olarak planlanmalıdır. Siz ağzınızdaki 32 dişten 30 tanesini söküp 2 tanesini bırakırsanız yakışır mı, şık görünür mü? Bir bütün olmalı. Çarşı da böyle olmalı. Milletvekillerini süs olarak seçmedik. Malatya’nın taleplerini mutlaka takip etmeleri ilgili yerlere götürmeleri gerekir. Vatandaşlarımız milletvekilleri geldiği zaman boyunlarına sarılsınlar, sevsinler. Ama mutlaka sorunlarını ve sıkıntılarını da anlatsınlar.” diye konuştu.

MESOB Başkanı, “Valimiz Hulusi Şahin ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum. Selahattin başkan çalışıyor. Rantçılar, şehirden pay almak için Selahattin başkanın üzerine gidiyor. Bunun karşısındayız, gerekirse çıkar açıklarım. Bunu Malatya için yapıyoruz.” iddiasında da bulundu.

ER TV- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

37 yorum yapılmış

  • Ahmet (9 ay önce)
    elk kurumu bir taraftan dogalgaz bir taraftan abonelere saldiriyorlar elk kurumu gereksiz yere evlere aboneliginiz fesh olmustur tehdit mesajlari gonderiyor neden gelsin malatyali her yer rezilik icinde sahip yok bakan kurum yok elk kurumuna sil bastan evrak yapiyorsun depozitiniz iade edilmistir mesajlari havada ucusuyor burdan malatya valisine sesleniyorum nedir bu zulum neden bu kurumlara insanlarin elk kesiyor hasar tesbiti istiyor sen resmi kurumsun git iste al insanlari beylerderesi elk kurumuna yigiyorsunuz boyle bir rezillik olurmu zaten insanlar perisan elk kurumu sen ne yapmak istiyorsun bu zulum neden insanlara bu zor gunlerde yaptiginiz haksizlik ile rahatmisiniz malatya millet vekili olanlar nerdesiniz bu resmi kurumlarin insanlara verdikleri eziyetlere neden mudahale etmiyorsunuz sizler niye vekil oldunuz sus icinmi yaziklar olsun bir gun mutlaka malatya yapilan eziyetleri hesabini verirsiniz ins
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İbrahim (9 ay önce)
    Güzel hoş mantıklı konuşmuş sun eyvallah Lakin seladin başkana niye teşekkür ettin anlamadım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (9 ay önce)
    Şehir merkezini her gördüğümde ümitsizliğim artıyor eski günlere şehrin döneceğini hayal bile edemiyorum bir çok tanıdık şehri terk edip gitmişler aileler parçalanmış dönerlermi bilinmez şu anda Devlet bütün gücü ile Hatay, Malatya, Adıyaman ve k. Maraşta hayatı bir an önce normalleşme sürecine döndürmek için gerekirse ülke geneli acil yatırımlar dışında bütün yatırımları durdurmalıdır öncelikle devlet kurumları tasarrufa gitmelidir normalleşme süreci uzadıkça insanlar ruhsal sorunlar yaşıyacak lar şehri terk edenler çoğalacak ve gidenler bir daha dönmeyeceklerdir. Bir çok insan yıllarca birlikte oldukları acıları sevinçleri paylaştıkları yakınlarından arkadaşlarından ayrı düştükleri için gittikleri şehirlerde mutlu olamadıklarını belirtmektedirler kısacası öyle bir travma içerisindeyizki etkileri geçermi bilinmez.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • vatandaş (9 ay önce)
    halaya devam yenı basladık daha
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (9 ay önce)
    şehir merkezinde hasarsız yapılar var kazık gibi şehrin ortasında duruyor nasıl planlama olacak plan o binalara göre yapılacak ..aynı tas aynı hamam olacak ...emeksiz sıtmapınarı alt grçitleri düzelecek mi dünyada eşi benzeri olmayan altgeçit....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (9 ay önce)
    Bu da hem mıhına hem nalına vuruyor
    %90
    %10
    Yanıtla
  • ali (9 ay önce)
    Boş ver başkan halaya devam.Vursun davullar çalsın zurnalar.Malatya bunu hakediyor
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Orhan (10 ay önce)
    Eleştirmek çok kolay yapmak çok zor. Herkes eleştiri kısmını tercih ediyor. Malatya da yapmış olduğunuz hizmetleri sıralayn desem kem küm edersiniz. Malatya'nın en büyük talihsizliği işi bilen kimselerin seçilememesidir. Konuşan başkan dahil , Malatya sende bir icraat görsün sadece eleştiri değil . İğneyi kendine çuvaldızı başkalarına yöneltin başkan. Bu arada belediye başkanını savunan biri değilim. O ayrı bir facia
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Hacı (10 ay önce)
    Şevket Keskin hem şikayet ediyor hem de yapmış olduğu şikayetlerin baş sorumlusu olan "Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum" diyor bu nasıl bir yaman çelişkidir. Onun için biz hiç bir sorunumuz çözemeyiz.......
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Berk (10 ay önce)
    Secim günü davul zurna halay ve konvoy Düzenlendi şimdide konvoy davul zurna calin nerde malatya uyan uyan malatyam
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Rant (10 ay önce)
    Başkan açıkla bu rant baronların 30 kişiyi geçmez ben burdan yazacam yayınlamayacak lar bu malatyayi bu hale getiren bu baronlar ip ucu vereyim her sektörde sözde lider olanlar heryerde hem inşaat hem dükkan ve hanlari var Malatya bu 30 sözde ne üdigi belli olmayanlara kurban edilemez yoksa burası Afganistan'ın peşaverinide geçer raundaya döner halay çekecek adam bile bulamazsınız sonra herkes kaçıyor burdan
    %86
    %14
    Yanıtla
  • haydar (10 ay önce)
    başkan bir seferde tehdit etme direk söyle kimler olduğunu herkes bilsin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emekli (10 ay önce)
    AKP emeklilere ek zammı ve 3600 ek göstergeyi, üstelik Sn.Bahçeli'nin ikazına rağmen vermedi.Depremden dolayı zaten perişanız. Yıkımlar çok yavaş yapılıyor. Bu şekilde yerel seçimler kazanılamaz.İnönü Kışlasının karşısında, apartmanımızın bitişiğindeki Derman Apartmanı çok ağır hasarlı olduğu halde neden 5,5 aydır yıkılmıyor. Buranın yıkılmaması için uğraşıldığına dair duyumlar alıyorum.Sakın ha.Sakın ha. Bu bina apartmanımızın üstüne kendiliğinden yıkılırsa vebali kimin olacak? Bir an evvel yıkın da apartmanımızın tadilatını yapalım.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Oktay (10 ay önce)
    Baskan bu halay çeken millete bişey anlatamazsin. Dolar düşer seçim kazanılır mendili alan sahalara düşer demezlerki komşunun cenazesi var. İnsanlık bitmiş. Herkes para derdinde.maneviyat ahlak din iman rafta. Sadece rant elde edileceği zaman raftan indiriliyor din. Sonra tekrar yerine konuyor.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Bilgehan (10 ay önce)
    Eskiden başka şehirde 44 pilaka lı araç görsem hem sevinir hem duygulanırdım Bir hemşerimi görsem sahiplenirdim utanıyorum memleketimi söylemekten bu saatten sonra şehrimle ilgili hiçbir mevzu beni ilgilendirmiyor sevdiklerim hariç siz davulda çalın halayda çekin bağırın çağırın bu utancınızla yaşayın size bu byyyyy
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Malatya (10 ay önce)
    Şehir merkezi için kanun çıkartıp kamulaştırma ile bütüncül proje yapılması lazım. Yoksa her kafadan bir ses çıkar. Devlet hangi biriyle uğraşacak.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Murat (10 ay önce)
    Sayın Başkan Ayakkabicilar carsisi yıkıldı içinde mallarimiz demirbaslarimiz hepsi gitti birgece kepceyi vurup yakmışlar bizim bu zararımız ne olacak ssk ve maliye borcu yapilandiriliyor iyi güzelde bu parayı nasıl yatıracağım dükkan yok iş yok birde bu konulara el atsanız.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Bağkur prim ödeyemiyoruz hak kaybı olmadan bir yıl tahsil edilmesin.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Eskiden (10 ay önce)
    Eskiden Malatya bir güzel esnaf şehriydi. Malı alır giderdin, sonra parayı öderdin. Üstelik heryerden ucuza alırdın. Şimdi esnafının milleti soymaya kazıklamaya çalıştığı bir şehir oldu. Birinci kalite Malatya kayısısı İstanbul semt pazarında şu anda 120-150 TL, Malatya da 200 TL. Halay çekmeye devam edin…
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Bekir (10 ay önce)
    Başkan esnafı merkeze alarak Akpınarla şehri siz sınırlandırdınız.Niyazi Misriyi öğretmen evine kadar kapsamayan bir merkez projesi eksik ve yanlış olur.Belediye başkanı ve vekiller yerine Malatya'ya en büyük katkıyı Ankara yapıyor ve yapacak..Noldu 95 esnaf iş yerini açmıyor? Çünkü ihtiyacı olana verilmedi. Dönen dolapları rantçıları bilipte açıklamaman vebaldir unutma.Sehrin dolu sözlere,dolu siyasilere,icraatci belediye başkanlarına,insiyatif alacak gerçek sivil toplum kuruluşlarına,bağımsız ve özgür medyaya,her alanda ehliyet ve liyakate ihtiyacı var .Gerisi boş laf.Yollar,sokak ve yıkıklar,toz ve asbest,zamlar ve bazı insafsız esnaflar,geçim sıkıntısı!!! Belediyeler nerde?Siyasiler nerde?Birileri hak etmiş olabilir,ama Malatya bu sonucu,süreci bu şehirdeki çoğu insiyatif sahiplerini haketmiyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (10 ay önce)
    İşler çok yavaş ilerliyor bir an önce çarşı merkezinin yani sıtmapınarı eski stat arası enkazı kaldırılıp çarşı merkezi inşaatı başlatılmalıdır normalleşmenin ilk adımı atılmış olur. Çarşı merkezi harabiye dönmüş bir kent kolay kolay toparlanamaz, Elazığ çarşı merkezi fazla hasar almadığı için 25 bin konut yaparak bu son depremde ise 16 bin konut inşaatını başlatarak yaralarını sarmış ve hayat normale dönmüş durumdadır Malatyadaki çalışmalar çok yavaş ilerlemektedir.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • cafer CANBAY (10 ay önce)
    Başkanım yerde göğe kadar haklısınız Dolar bir sent düşer AKP silaşörleri halay çeker AKP İktidar olur davul surna sabaha kadar gösteri yaparlar.AKP bir geçede Yemişen kazığı hazırlar sesleri çıkmaz malatya yerle bir olmuş sesleri çıkmaz bırak başkanım bu memlekete sende başkası yokmu.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Akif (10 ay önce)
    Rantçıları açıklarım diyorsunuz da neden bekliyorsunuz, lütfen bildiklerinizi paylaşın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (10 ay önce)
    Sayın keskin hiç uğraşmayın malatyadaki değişime kapalı rantçı kafayı değiştirmeniz mümkün değildir.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya (10 ay önce)
    Çarşının bir an önce temelinin atılıp bitirilmezse Malatyanın normalleşme süreci olamaz, çarşı sıtmapınarından Sivas caddesine bütüncül olarak geniş caddeleri ile planlı olmalıdır, sayın keskin çok iyimsersiniz bu hızla 10 yılda bile normalleşme olamaz, bu depremden en fazla etkilenen sesi duyulmayan kent Malatya dır, evlerin yapımı yerinde dönüşüm adı altında vatandaşın sırtına yükleniyor ister yerinde isterse başka yerde evlerimizi devlet yapıp teslim etmelidir şu anda 1 milyon vereceğim müteahhit bulun evinizi yapın deniyor bu ipe un sermeye benzer biz bir müteahhit ile görüştük 1 milyon üzerine 800 bin lira daha istiyor depremde evim yıkıldı ev eşyam yok param yok ben nereden 800 bin lira bulacağım, rantçılar yerinde dönüşümden paylarını almak için sıraya girmişler.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ahmet (10 ay önce)
    Bu nasil bir halaymis be kardesim, icinize dert oldu. Allah yerel secimlerden sonra daha coskulu kutlamalar yapmayi nasip eder insallah. Sizde kudurmaya devam edersiniz....
    %11
    %89
    Yanıtla
  • Sizin cenaze evinizde halay çekildiğini bilmiyorduk. Bizde cenaze evinde halay çekilmiyor.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • serdar karatepe (10 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Kimse kudurmuyor utanıyor. Ama sizde utanma yok demek ki böyle bir ifade kullanabiliyorsun. Dile kolay 1500 kişi hayatını kaybetti. Ben annemi kefeni zor bularak kendi arabamın koltuğunda cenazesini taşıyarak tabut olmadan defnettim 4 gün sürdü. Acısı halen taze bir kaç utanmaz çıktı davul zurna eşliğinde göbek attı. Dikkat edersen diğer bölgelerde davul zurna çalanlara kimsenin lafı yok. Hatta mülki idari amirlerimiz bile utandı ve 2. seçimde müsaade etmediler. Ama size göre millet kuduruyor eğlenmenize. Allah görüyor benim hakkım helal değil o göbek atanlardan iki elim yakalarında.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Belediye deki yetkililer Malatya da 17 binden fazla ölü vardı diyor ne 1500 ü kimsenin hiç bir şey den haberi yok
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Şehir mezarlığı çok uzakta değil kardeşim gidip bir bakın. Gaza gelmeyelim lütfen. Malatya'nın tamamı hasarlı nerdeyse ama ölen sayısı o kadar olamaz. 17000 den fazla kişi öldüyse bunları nereye gömdüler ya da kaybettiler. Hadi diyelim ki kaybettiler bu 17000 kişinin hiç mi akrabası soranı yok? Size o bilgiyi veren belediye yetkililerinin her işleri gibi bilgileri de bozuk ve yalan bence. Sizde inanmışsınız anlaşılan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin gibi malatya lıya lanet olsun.ne demek kudurmak.secim günü davul zurna çalıp halay çekmenin alemi varmıydı.insanda biraz hayâ biraz edep olur
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Fani Gani (10 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Biz müslümanların inancına göre ne olursa olsun cenaze evinde kesinlikle çalıp,oynanmaz eğlence olmaz niye mi diyeceksin? inancımıza göre günahtır da ondan!Eğer Kuran-ı kerim Okuduysanız bunun aksini gösteren ne bir ayet var nede sahih bir hadis yada rivayet.Belliki hayatını kaybeden 1500 insan sizin için hiç birşey ifade etmemiş.Olabilir.Ancak dini hassasiyetleri olan yada örf ve geleneklerine bağlı insanlara saygı duymak ve göstermek mecburiyetinde olduğunuzu bilmelisiniz.Birde bunu celle celalühünün lafzının geçtiği cümle içinde kullanarak kudurun diyemezsiniz! akrabasını,dostunu kaybeden insanlardan olursan anlarsınız.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehalet (9 ay önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Davulun sesi size mesafe olmaksızın hoş gelmiş.İslamiyette kattiyen olmuyan bu durumu normal gösterme çaban,bu gayri ahlaki harekete karşı duran dinine,örfüne bağlı ahlaklı,insanlara kudurun demekle zirveye ulaşmış.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Esnaf (10 ay önce)
    Yıllardır stk nın başındasın dediklerini esnaf söylese anlarım sen sorunları ben çözerim diye o makamda oturuyorsun
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Niyazi misri (10 ay önce)
    Sayın başkanım Niyazi misri ile eski tekel arkasına kadar olan mevkiyi emlak konut yerinde dönüşüm ile yapsın mutahıt bulmak kendimizin yapması mümkün değil Niyazi misri yolunun egikliği bir plan dahilinde düzeitilmeli bu iş yeni planlama ile emlak konutun işi.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Ahmet (10 ay önce)
    Niyazi misri ile doğa cadde avm arkasına kadar olan mevkiyide emlak konut yapsın o bölgedeki insanların ekonomik durumu yapmaya musait değil dar gelilrli insanlar yıllarca yapamazlar ,çok büyük bir alanda değil insanlara git müteahit bul git kendin yap demek kaderine terk etmek demek acilen düzeltilmeli .
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Polat (10 ay önce)
    En yakın akraban bir hata yapsa tepki gösterirsin. Annen veya hanımın hata yapsa en azından suratını asarsın. Malatyada tepki yok. Bu kadar mı memnunsunuz kardeşim. Yeni açıklanan mv listesi mi çok kalifiye idi. Müstehak
    %92
    %8
    Yanıtla