SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Seçimlerin Kazananı Malatya'dır"

0
Güncellendi - 2019-04-03 01:42:30
A- A+ PAYLAŞ

Kesin olmayan sonuçlara göre Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan AKP adayı Selahattin Gürkan, "Güzel bir gönül belediyeciliği destanı yazıldı. Bu destanın Malatya'mıza, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

AKP Malatya İl Teşkilatı'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, "Kampanyamızın başından beri ifade ettiğimiz; Malatya'da yüksek oranda hem büyükşehir hem de ilçelerimizde seçimlerde başarı sağlayacağımıza iddiamızın çok şükür büyük oranda gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız şuan kesin olmayan sonuçlara göre, beklediğimiz çok yüksek bir oyla, halkımızın teveccühünü kazanmış oldular. Yine aynı zamanda iki büyük ilçemiz Battalgazi ve Yeşilyurt merkez ilçelerimizde de beklediğimiz yüksek oranlarda yine kesin olmayan sonuçlara göre halkımızın teveccühüyle başkan adaylarımız ipi göğüslemiş durumdalar. Seçim ipini göğüsleyen başkan adaylarımızı tebrik ediyorum. Hem kendileri hem aileleri hem ilçelerimiz hem de Malatya'mız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum. İnşallah halkımızın bu destek ve teveccühüne layık olacak çalışmaları el birliğiyle gerçekleştireceklerdir. Bizlerde teşkilat olarak her zaman kendilerine destekçi olacağız" diye konuştu.

Koca, Pütürge'de meydana gelen olay nedeniyle konvoy ve kutlama yapmadıklarını ifade etti.

Malatya'da, kesin olmayan sonuçlara göre Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan AKP adayı Selahattin Gürkan ise "Netice itibariyle seçimin kesin sonuçlar alınmamakla birlikte bugün Malatya halkının bize gösterdiği teveccüh takdire şayandır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevi kendisine görevi tevdi ettiğinde halkın yüzde 100'nü kucaklayan bir başkan olma vizyonunu hedef gösterdiğini söyleyen Gürkan, şunları kaydetti:

"Güzel bir gönül belediyeciliği destanı yazıldı. Bu destanın Malatya'mıza, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ayrıca bu seçim süreci içerisinde herkese teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de bu diyarın güzel insanlarına sunuyorum. Bizler de çıktığımız bu yolda pusulamız, amaç için her yolu mubah gören nefsin egemenliğine dayalı hırs duygusu olmayacak. Çalışmanın, gayret etmenin adil ve adaletli olmanın, azim duygusu içerisinde çalışacağımızı ifade etmek istiyorum."

Gürkan, Malatya'nın güzel bir örnek ortaya koyduğunu ifade ederek, "Mahalleler, ilçeler, Malatya sesini birleştirdi. Medeniyetler ve destan şehri olan bu şehirde güzel bir gönül belediyeciliği destanı yazıldı. Ayrıca, seçimlerin kaybedeninin olmadığını da ifade etmek istiyorum. Seçimlerin kazananı vardır, seçimlerin kazananı Malatya'dır. Seçimlerin kazananı Malatya'nın dünü, bugünü, yarınıdır. Demokrasimiz kazanmıştır" diye konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır da, "Resmi olmayan sonuçlara göre, büyük oranda sonuçlar belli oldu. Tabi Malatya'mızda gerçekten Cumhur İttifakı'na, AK Parti'mize gösterilen teveccüh son derece bizleri onurlandırdı. Gerçekten hem büyükşehir hem Yeşilyurt hem de Battalgazi rekor denilen bir oy aldık. Türkiye genelinde baktığımız zaman yine Cumhur İttifakı'nın yüzde 52'lerin üzerinde bir oy alması Cumhur İttifakı'nın halkımız tarafından büyük teveccüh gördüğünü, ilimiz anlamında da baktığımız zaman rekor bir oyla hem AK Parti'miz hem de Cumhur İttifakımıza büyük bir desteği gördük" ifadelerini kullandı.

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise konuşmasında şunları söyledi:

"31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ilçelerimize, Malatya'mıza, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. 31 Mart seçimlerini bir kez daha hayırlar getirmesini temenni ederken, 40 günlük seçim kampanyamızda yürütmüş olduğumuz kampanya esnasında AK Parti Malatya İl Başkanımız İhsan Koca nezdinde mahalle başkanlarımdan sandık başkanlarıma, ilçe başkanlarımızdan kadın kolları başkanımıza ve teşkilatına, gençlik kolları başkanım ve teşkilatına, belediye başkan adaylarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanımız Bülent Avşar, değerli teşkilat mensuplarına ve çok değerli milletvekili arkadaşlarıma bu süreçte sunmuş oldukları katkı için teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bu yerel seçimler ilçelerimiz, Malatya'mız, ülkemiz ve milletimiz için bir kez daha hayırlar getirir. İnşallah hizmetleri hep birlikte yapmak nasip olur."

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de " AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak Malatya'da Allah'a hamdolsun Malatyalı hemşerilerimizin büyük teveccühüyle rekor bir oyla hem büyükşehirde hem Yeşilyurt ve Battalgazi'de yeniden görevi AK Parti ve Cumhur İttifakı'na vermiş oldular. Bunun için başta Malatyalı hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Yine il başkanımız nezdinde bütün ilçe başkanlarımıza, teşkilatlarımıza, kadın ve gençlik kollarımıza ayrıca teşekkür ediyoruz. Seçim kampanyası boyunca gerçekten gecesini gündüzüne katarak, yoğun bir program izleyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Ben inanıyorum ki özellikle 4,5 yıl gibi seçimsiz bir zaman geçireceğiz. Burada özellikle ülkemiz ekonomiye yoğunlaşacak. Dar gelirli esnaf kardeşlerimizin sorunlarına odaklanılacak. İnşallah hükümetimizin alacağı tedbirlerle de kısa zamanda bu ekonomik dalgalanmaları da atlatarak hem büyükşehirlerde hem ilçelerimizde merkezi hükümetimizle birlikte hem Malatyalı hemşerilerimize hem de tüm Türkiye'ye çok güzel hizmetler sunulacak. Çünkü AK Parti'nin söyleyeceği çok söz, yapacağı çok iş ve akıtacağı çok ter var. Aldığımız oy, kazandığımız belediyeler bizim esasında sorumluluğumuzu çok daha fazla artırdı. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Başta Selahattin Gürkan başkanımız olmak üzere bütün kazanan belediye başkanlarımızın yükleri çok çok ağırlaştı ve hizmet çıtaları çok yükseklere çıktı. Malatyalı hemşerilerimiz bu hizmetlere layık. İnşallah insanımızın ve hemşerilerimizin beklentisine uygun olarak, uyumlu bir şekilde milletvekillerimizle, teşkilatlarımızla ve hemşerilerimizle katılımcı belediyeciliğin en iyi örneklerini göstererek, hizmet edeceklerine de ben inanıyorum. Yine özellikle bazı noktalarda da hatalarımız veya eksikliklerimiz nedir, her seçimden sonra AKP muhasebesini yapar. Bu noktada da bizler muhasebemizi yapacağız. Eksiklerimiz, fazlalarımız, nerede yanlış, nerede fazla yaptık bunları da oturup kendi içerimizde konuşacağız. Ama ben özellikle bugün rekor bir oyla Malatya'yı birinci çıkartan Malatyalı hemşerilerimize, büyükşehir, Yeşilyurt, Battalgazi ve kazanan Cumhur İttifakı adaylarımızı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı konuşmasında şunları ifade etti:

"Malatya'da önemli bir seçim süreci yaşadık. Bu süreçte bütün belediye başkan adaylarımız gerçekten büyük bir özveriyle teşkilatımızın ortaya koyduğu başta il başkanımız olmak üzere bütün teşkilat mensuplarımızın hazırlamış olduğu bütün programlara uyarak, kapı kapı gezdiler. Bütün vatandaşlarımıza yapmak istediklerimizi, yapacağımız hizmetleri anlattılar. Bu süreçte vermiş oldukları emeklerden dolayı bütün aday arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız tüm Türkiye'de Allah'a şükürler olsun yine ülkemizin büyük çoğunluğunun, yüzde 53'e yakın bir Cumhur ittifakı oyuyla, tekrar bu ülkenin lideri olduğunu ortaya koymuştur. Bizler milletvekilleri olarak arkadaşlarımızla birlikte bakanlıklar ve Ankara'daki takip edilecek işlerde belediye başkanlarımızla el ele vererek Malatya'mıza ve ülkemize hizmet edeceğiz."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

37 yorum yapılmış

  • Nizamettin Opanoğlu (5 yıl önce)
    Seçimleri kazanan elbetteki Malatya'dır.Ve tabik, Selahattin Gürkan faktörüdür.Eğer Selahattin Gürkan olmasaydı,sonuç tersi olurdu.Başkanın bu seçimdeki oyu ve etkisi AK Partinin değil,adayın iyi seçilmiş olmasıdır
    0
    0
    Yanıtla
  • demirbilek (5 yıl önce)
    sıkmayın canınızı benzinde indirim olur biraz . 1 hafta sonra unutursunuz sayın vekillerimiz.:)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Evet ak parti il yönetimi Akçadağ ve Arapgir kaybedildi Darende Doğanyol kıl payı kazanıldı sizin beğenmediğiniz adaylar kazandı Hekimhan’da ittifak olmadı geçen seçim nerdeyse kazanılıyordu şimdi fark yendi artik hesap günüdür daha net açıklamalar bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Selahattin başkan hariç, yıkılın bu şehrin karşısından. Yıkılın . Miladınız doldu . Kalmakla bu şehrin başına daha çokkkk işler açacaksınız. Size bir önerim var. Rahmetli Özal son mitinginde doğru bildiğiniz bir şeyi on kişiye (10) sorun şayet altı (6) kişi doğru derse sonuna kadar gidin demişti. Sizin doğru bildiğinize sizden başka doğru diyen yokkkkk. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail Hakkı (5 yıl önce)
    Ankara’da Süleyman Soylu aday gösterilecekken Özhasekinin önde olduğunu gösterip de son dakika Özhaseki’yi aday yaptıranlar nasıl bedel ödeyecekse buradakiler de aynı bedeli ödemeli. Hallerine bakmıyorlar bir de Hacı Uğur’u Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapacaklardı. Akçadağ ile Arapgir ‘yok yere, kişisel egolar’ yüzünden gitti. 24 Haziran’da 5 ve 6. Sıra adayları tanınmıyordu, çalışmadılar diye uydurulan bahaneleri artık sanıyorum bu seçim yemezler.
    0
    0
    Yanıtla
  • akcadagli44 (5 yıl önce)
    Ey malatyahaber yöneticileri Akcadag'a özel bir haber yapın. Adam dimdik durdu. Tek basına bagımsız götürdü. Bu başlı başına bir haberdir. Tabi vekiller izin verirse bu habere. (anladınız umarIm)
    0
    0
    Yanıtla
  • Sukru (5 yıl önce)
    AKP Milletvekilleri, Yeter! Allah rızası için konuşmayın artık. Seçim bitti. Ankara ya gidin 3 sene Malatya ya hiç gelmeyin. Bu şehir sizsiz daha güzel kendini çeker çevirir.
    0
    0
    Yanıtla
  • alican (5 yıl önce)
    Ali kazgan bunların karizmasını yerle yeksan etti.Kısaca başarı özetiniz burdan belli oldu..Ben en başından söylemiştim bunlar ortalıkta görünmese belkide %80 oy alırdık.Varlığınız bu partiye yarar değil zarar vermeye başladı.. .Bu alınan oylarda sizin başarınız değil %70'i inançlı milletimizin ak partiden başka gidecek bir kapı olmadığı içindir.. anlıyormusunuz sayın vekiller?Yani mecburiyetten veriyoruz.Bunu böyle yorumlayın..Diğer bir deyimle adam kalmadığı için...Allahtan chp bu kapıyı açmasını ve bu "MUHAFAZAKAR" insanları kendisine çekmesini beceremiyor..Oturup kalkıp chp'ye dua edin..Tebrikler sayın "gürkan ve özellikle ali kazgan "bunlara iyi ders verdiniz.Bu sizin başarınızdır.Allah yolunuzu açık etsin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hop hop Alican efendi kendine gel. Ne demek %70 inançlı millet. Diğer partilere oy verenler inançsız mı ? Sakın ha bu şekilde ayrıştırmalar yapma. Sen kendini ne sanıyorsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerim Dayı (5 yıl önce)
    Arapgir in Akçadağ İn Haluk Cömertoğlu nun hesabını hangi bilmiş Reis e verecek. Hanği vekile istifa etsin veya ihraç edilsin. Batırdın Ak parti yi batırdın.
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (5 yıl önce)
    attığınız devlet hastanesinin temelinin devamını getirin iki elim yakanızda gördüğüm yerde söylecem temel atılandan beri bir çivi çakılmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • Asena (5 yıl önce)
    Reis hesap sormadan istifa edin bence en doğrusu bu olur. Nasıl bakacaksınız Reisin yüzüne bizim adaylar calisamadimi diyeceksiniz merak ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • bey (5 yıl önce)
    Tablodaki resme bakılınca pek kazanılmamış gibi duruyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    gürkan beklediği oyu alamamıştır.malatya da tek kazanan osman güder olmuştur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Reşit (5 yıl önce)
    Allah bu vekilleri başımızdan eksik etmesin. Oy uğruna Devlet hastanesi temeline 20-30 metreküp betonu heba ettiler ya... Layığımızı vermiş Kurban Olduğum....
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (5 yıl önce)
    Keşke AKP Malatya yı kaybetse yedi de İstanbul u kazansaydı. Hiç yoksa bunlardan kurtulurdu Malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (5 yıl önce)
    Kusura bakmasinlar Adaya oy verdik milletvekillerine degil
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (5 yıl önce)
    Bi şekilde kulağınızın çekilmesi gerekiyordu.
    0
    0
    Yanıtla
  • HACI (5 yıl önce)
    AKÇADAĞ IN HESABINI REİS SORAR İNŞALLAH NASIL BÖYLE BİR BAŞKANI ADAY GÖSTERMEDİNİZ DİYE AKP YE MEYDAN OKUDU
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı Ahmet (5 yıl önce)
    AKP seçimi kazandı mı? Yoksa kayıp mı etti? Resme göre suratlardan düşen bin parça hepsi çok düşünceli. Dokunsan ağlayacaklar sanki taziye çadırındalar.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (5 yıl önce)
    Malatya yıllarca akp ye müthis destek vermesine rağmen hakettiği yatırımı alamadı. Umarım belediye başkanımız ve vekillerimiz şu tabloda Malatyaya en yüksek yatırımları getirmek adına ağırlığını koyarlar artık. Başta yeni bir havalimanı, şehir hastanesi, bölge müdürlükleri raylı sistem olmak üzere.69,4 ün karşılığını bekliyoruz göreyim sizi.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (5 yıl önce)
    kişisel hırsalrı, adam kayırmacılık, liyakatsiz adaylar sonuç reisini seven bir malatya tüm yüzler derhal değişmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • ender (5 yıl önce)
    Başlığı unutmuşsunuz : "TOPLANTI DEĞİL SANKİ TAZİYE ÇADIRI!.."
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa H. (5 yıl önce)
    Rekor kıracağını söyleyen teşkilat halkın istediği denilen aday ile Büyükşehir de 2014 seçimlerinde Ahmet Çakır + MHP oylarının toplamını dahi alamamıştır. Buna rağmen hala CHP'ye İYİ Partiye kucaklama mesajı vermekte ulusalcı denen AK Parti karşıtı kesimle hareket etmektedir. Hekimhan da 13 oyla kaybedilen seçim MHP ile ittifak yapılmasına rağmen 400e yakın oyla kaybedildi. AKÇADAĞ yanlış adaydan %30 oy ve oran kaybı ile kaybedildi. ARAPGİR Haluk Cömertoğlu kazandı.CHP Kazandı. Darende zorla , Doğanyol zorla kazanıldı. Doğanşehir başa baş gitti. Rekorların ilçesi KALE ve PÜTÜRGE'de %60 bile zor görüdü. Tek başarılı ilçe BATTALGAZi'dir. Selahattin Gürkan bile Battalgazi de %62 ile kazanmışken Osman Güder %71 oy alarak seçimin tek kazananı diyebiliriz. Bu durumda başarı nasıl elde edildi Sayın Başkan ?
    0
    0
    Yanıtla
  • KALKAN (5 yıl önce)
    Parti Yoklamalarında Birinci Çıkan Adayları Liste Dışı Yapan Siyasetçiler Yüzünden Belediye seçimlerini kaybedildi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali kaya (5 yıl önce)
    Suratlar bir karış hayırdır bunun böyle olacağı belliydi neymiş malatyada bizden kimse önde olamaz beğenmediğiniz dışladığınız adamlar iki ilceyi götürdü üçüncüde belli değil daha
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (5 yıl önce)
    malatya da kadrolar ve vekiller acil değişmeli yoksa çok kötü sonuçlar bekliyor Akp yi.şu oturan guru tamamen silinmeli.yeni yüzler lazım yoksa..çok kötü çöküş ve slinme.
    0
    0
    Yanıtla
  • hekimhanlı (5 yıl önce)
    ooo yüzler gülüyor çiçekler açıyor çehrelerde
    0
    0
    Yanıtla
  • hadi bakalım (5 yıl önce)
    sanki vekiller üzülmüş gibi...kazanan Selahattin kaybeden vekiller..
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (5 yıl önce)
    bu kayıp ilçelerin hesabını kim verecek tebrik ederim hepinizi
    0
    0
    Yanıtla
  • YUNUS (5 yıl önce)
    çevreciler poşet 0,25
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kacan (5 yıl önce)
    akp sadece malatyayı araştırsın neden 2 ilçeyi chp ye verdiklerini, diğer illere gerek yok. akp nin tüm problemleri çözülür. malatyahaber dün geceye kadar siteniz açılmadı. sizde artık doğru dürüst bir firmadan hosting hizmeti alsanız iyi olur. hangi siteden görülmüş önce firewall a bağlanıp sonra siteye girildiği. ayrıca şu seçim sonuçlarını da malatya mahallelerine kadar verseniz çok daha iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (5 yıl önce)
    Bunlar akıllarınca kendilerinin mi kazandığını zannederler. BEKA sıkıntımız olmayaydı ittifakta etmeyelerdi göreydim
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (5 yıl önce)
    bakıyorum suratlar 5 karış,hayırdır....sebebi kaybedilen 2 ak parti belediyesi demi..kusura bakmayın ama sebebi sizlersiniz,bu defa hesaplarınız tutmadı,biz kimi göstersek o seçilir mantığı yavaş yavaş bitiyor haberiniz ola...halkın partisi halkın istediği adayları göstermeli...yoksa sonuç ortada
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslan.4444 (5 yıl önce)
    TREN KAZASI. Demek ki bu tren ayağı iyi bir propaganda değilmiş. Tren boş çıktı, yandaş treni. Reisimiz inşallah bunlardan hesabını sorar. Saltanat treni. Vatandaşın istasyonunda kala kaldı. İnşallah memleketimize hayırlı uğurlu olsun. Hakkımıza hayırlısı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Arapgir ve Akçadağ’ın hesabını verin 11 belediye başkanlığından 8’edüştünüz hesabı sorulacaktır
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut (5 yıl önce)
    Kaybedilen ilçeler sizlerin eseri tebrikler.
    0
    0
    Yanıtla