SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Şehir Gittikçe Gettolaşıyor, Yalnızlaşıyor"

0
Güncellendi - 2018-01-21 00:00:56
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen Kent Müzesi İstişare Toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Kent Müzesi’ni şehrin hafızası, belleği, kimliği ve değerlerine mütenasip bir kimliğe büründürmemiz lazım” dedi.

Battalgazi Belediyesi’ne devredilen eski Askerlik Şubesi’nin Kent Müzesi yapılması için restorasyon çalışmalarının yanı sıra istişare çalışmaları da devam ediyor. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  bu kapsamda Kent Müzesi İstişare Toplantısı’nda, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra, akademisyenler, kanaat önderleri ve sosyal taraflarla bir araya geldi.

Battalgazi Belediyesi Orduzu Galip Demirel Çınar Park Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda, ilk olarak Kent Müzeleri konusunda Mimar Erden Güven ve Esma İşler tarafından bir sunum gerçekleştirildi.

Sunum sonrası konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kent Müzesi’nin önemine dikkat çekerek, “Biz katılımcı belediyecilik anlayışı içinde özellikle şehrin değerleriyle şehrin yönetilmesi, şehri anlamlı kılar anlayışı içinde hareket ederek sizlerin kendi alanlarında temayüz etmiş, alanlarında söz sahibi, kendi alanlarında kanaat önderi, yerel önderler ve meslek önderleri olarak şehrin kimliğini, hafızasının, belleğinin oluşmasında neler yapabiliriz, bunun hazırlık çalışması ve çalıştayı için burada bulunuyoruz. Bu şehrimiz açısından çok önemli bir toplantı. Battalgazi Belediyesi’nin mihmandarlığında Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKUL Vakfı’nın değerli mimarları, bünyemizdeki mimarlar ve siz değerli kanaat önderlerinin toplantısı sonrasında çıkacak ışık Malatya’yı akabinde ülkemizi aydınlatacaktır” dedi.

Kent hafızasının önemine dikkat çeken Başkan Gürkan, “Askerlik Şubemiz 1890’lı yıllarda yapılmış, Türkiye’deki 12 eserden bir tanesi. Oraya çok çirkin bir sıva yapılmıştı. Yani aslı daha güzeldi. Çirkinleştirmiştik. Her şeyin aslına rücu edeceğini bilmemiz lazım. Bu Kent Müzesi’ni şehrin hafızası, belleği, kimliği ve değerlerine mütenasip bir kimliğe büründürmemiz lazım. Bundan sonraki süreçte buna benzer değerlerimizi öne çıkarmak için çalışacağız. Bu değerleri gelecek kuşaklara aktarmak gibi bir sorumluluğumuz vardır. Kent Müzesi’ni mahallelilik kavramıyla özdeşleştirerek hem şehrin güvenliği açısından, şehrin eski değerleri üzerinde temayüz etmesi açısından bir gayret içerisindedir. Bir dayanışma ruhu oluşturalım. Bu memleket göz göre göre elimizden gidiyor. Sermaye göçü oluyor bu memlekette, zihin ve akıl göçü gidiyor. Şehir gittikçe gettolaşıyor, yalnızlaşıyor. Kentin kimliğine, kentin hafızasına, kentin belleğine sahip çıkma gibi vebali bir sorumluluğumuz var. Bu vebalden kurtulmak ve şerefe talip olmak istiyorsak, bu bir başlangıçtır. Burada her kes açık ve net bir şekilde söylesin. Kimsenin kırılmasından korkmadan beyin fırtınası yapalım. Şehrimizi mazisine layık istikbale nasıl hazırlayabiliriz hep birlikte konuşalım” diye konuştu.

Başkan Gürkan’ın yaptığı konuşmanın ardından Kent Müzesi İstişare Toplantısı’na katılanlar, Kent Müzesi ile ilgili görüş ve önerilerini dile getirdiler.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • remzi (7 yıl önce)
    Kışla caddesi girişte(eski efe iş merkezi) 22 katlı bir avm yapılıyor.Bu imara uygun mudur?Bu şehri gettolaştırmaz mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • cumali elmas (7 yıl önce)
    Şehir Gittikçe Gettolaşıyor, Yalnızlaşıyor” BU SÖZCÜGÜN ANLAMI TÜRKÇE MEALİ nedir bir ben aydınlatsın
    0
    0
    Yanıtla
  • gettoEskiden Avrupa ülkelerinde Yahudilerin gönüllü olarak veya zorlanarak yerleştirildikleri ve her türlü ihtiyaçlarını başka yere gitmeden karşılayabildikleri mahalle, Yahudi mahalle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çatak (7 yıl önce)
    gettolaşmak nesnesiz (nesne almayan) eylem getto durumuna gelmek.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (7 yıl önce)
    Merak ettim, arada oturan fesli kim? Türkiye Cumhuriyetinde yeniden böyle mi gezilmeye başlandı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Müzeye koymak için çağırmışlar. kadrolu olacakmış
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (7 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    Demokrasi ülkesi değil mi kardeşim?İsteyen istediği gibi giyinir.Sana mı soracak tı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kimsenin bir şey dediği yok. Ali kardeş merak etmiş bizde merakını giderdik. Yalnız sen buna neden böyle balıklama atladın. Kimsenin karıştığı yok ister fes ister şapka ister zıbın ister etek giysin bu ülkede gerçekten demokrasi var.
    0
    0
    Yanıtla