SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Şehrimizde Yıkılan ve Ağır Hasarlı İşyeri Sayısı 27 Bin 500"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Atatürk (Kışla) Caddesi esnafını işyerlerinde ziyaret ederek sorunları dinledi, talepleri not aldı.

Çarşı merkezi inşasının bir an önce başlaması gerektiğini belirten Başkan Sadıkoğlu, “6 Şubat depremlerinden en büyük hasarı şehir merkezi dediğimiz çarşımız aldı. Bakanlığın açıkladığı rakamlara göre şehrimizde yıkılan ve ağır hasarlı işyeri sayısı 27 bin 500. Bu firmaların sadece yüzde 15’i geçici konteyner işyerlerinde faaliyetlerine devam edebiliyor. Geri kalan firmalarımız depremin ekonomik enkazından hala çıkamadı. Ticari hayatın yeniden canlanması ve sürdürülebilir olması için çarşı merkezi projesinin bir an önce başlaması gerekiyor. Depremin üzerinden 230 gün geçti, Malatya’da durum 6 Şubat’tan daha kötü, çünkü her geçen gün umutlar azalıyor. Esnaf para kazanamıyor, vatandaş şehri terk ediyor. Göçü tersine çevirebilmek için umutların yeşermesi lazım. Deprem konutlarının birkaç ay içinde teslim edileceği konuşuluyor, bu elbette güzel bir gelişme. Ancak çarşısı olmayan, ticareti durmuş bir şehirde göçü tersine çevirmek çok güç. Çarşının inşası bir an önce başlamalı ve işyerleri esnafımıza teslim edilmeli. Sürecin takipçisiyiz” dedi.

Başkan Sadıkoğlu’na esnaf ziyaretinde MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Yıldırım, Meclis Başkan Vekilleri Ayhan Altunok ve Şemsettin Tüdün, Meclis Üyeleri Faruk Titiz, Abdullah Sürmeli ve Mehmet Can Kapusuz eşlik etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Naim (1 yıl önce)
    Malatya’da kışla caddesinden başka cadde yokmuş gibi gelen bakanlar,vekiller,giden ve yeni gelen valimiz,belediye başkanlarımız,oda başkanlarımız kışla caddemizde iyi kötü ticaret devam ediyor arkadaş tüm Malatya 6 şubat depremini yaşadı bu memlekette yıllardır yarası kanayan bir Cezmi Karatay caddemizin akibetini merak edip şehir planlamalarında ne yapılacağını ne edileceğine dair hiç bir bilgilendirme yapılmadığı gibi Allah rızası için yılların mağduriyetini yaşayan caddemizi ve bunun gibi ziyaret edilmeyen yerlerimizi bir hatırlayın aylardır buralara ayak basmadınız,insanlarla iki kelam etmediniz bu bir kul hakkıdır ,vebaldir hatırlatma yapmak istedim.
    0
    0
    Yanıtla