SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Sertifika Verdi, Ahududu Dikti

0
Güncellendi - 2017-04-10 04:00:55
Sertifika Verdi, Ahududu Dikti
A- A+ PAYLAŞ

Vali Mustafa Toprak, ‘Telli Terbiye Sistemi ile Ahududu ve Böğürtlen Yetiştiriciliği’ eğitimi alan kursiyerlerin sertifikalarını vererek kursiyerlerle birlikte ahududu ve böğürtlen fidesi dikti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ‘Kırsalda Kadının Güçlendirilmesi Programı’ ve ‘Kadın Çiftçiler Yeniliklerle Buluşuyor’ projesi dâhilinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yürütülen ‘Telli Terbiye Sistemiyle Ahududu ve Böğürtlen Yetiştiriciliği Projesi’nde eğitim alan kursiyerlerin sertifikalarının verilmesi öncesi Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdullah Erdoğan tarafından açıklamalarda bulunuldu.

Enstitüsü Müdürü Erdoğan, “Enstitümüz bünyesindeki uygulama parselinde kursiyerlerimiz, teorik olarak aldıkları eğitimlerin ardından, bizzat kendileri yetiştiriciliğin her aşamasında bizlerle birlikte olacaklar. Onlara teknik bilgileri uzmanlarımız tarafından verilerek kendilerinin de üretime başlamaları için destek vereceğiz. Ahududu ve Böğürtlenin ilimizde pazarlanması çok kolay Organize sanayi bölgesindeki fabrikalarımız alım garantisi vermektedirler” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Tahir Macit ise, “İlimizde 2016 yılında Çilek Yetiştiriciliğinde Kadın Eli Projesi uyguladık. 26 kadın çiftçiye teorik eğitimler vererek, sahada yüksek tünel uygulamasıyla çilek dikimlerini gerçekleştirdik. 2017 yılı Mayıs ayında çilek hasadı yapacağız. 2017 yılı için Telli Terbiye Sistemi ile Ahududu ve Böğürtlen Yetiştiriciliği Projesi uygulanmaya başlandı. Verilen teorik eğitimlerden sonra sahada dikim yaptırılarak telli terbiye sistemi kursiyerlerimize öğretilecektir. Bu eğitimlere 22 kadın çiftçimiz katılmıştır. Doku kültürüyle yetiştirilen 3 çeşit böğürtlenin yanı sıra, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsünden temin edilen 4 çeşit Ahududu fidesi uygulama parselimize dikilecektir. Bugün Sayın Valimizin teşrifleriyle fidelerimizi dikeceğiz. Kurumlarımıza ve tarıma verdikleri önemden ve desteklerinden dolayı Sayın Valimize çok teşekkür ederim” dedi.

Vali Toprak’ da, “Burada sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Üretime olacak katkılarınızdan ve bu eğitimleri almak için gösterdiğiniz gayretlerden dolayı sizlere teşekkür ederim. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın üretime verdiği destekleri değerlendirerek ‘Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında çok güzel işletmeler kuran üreticilerimiz var.

İnşallah sizler de almış olduğunuz bu eğitimlerle kendi bahçelerinizi kurarsınız. Müdürlerimizin ifade ettiği gibi ilimizde rekolte ne kadar olursa olsun satın alma garantisi veren işletmelerimiz var.

Tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürürsek istihdama da katkı sağlamış oluruz. Ahududu ve Böğürtlen hem vitaminli, hem de besleyici özelliğe sahip olup, Ahududu taze tüketiminin yanı sıra meyve suyu, dondurma, pasta, Böğürtlen ise meyve suyu, reçel, marmelat, konserve, pasta ve dondurma gibi sanayiye yönelik tüketim şekilleriyle de ön plana çıkan, zorluklarının yanı sıra uygulanabilirliği mümkün olan üzümsü meyveler. Zaten alın teri dökmeden başarı elde etmek mümkün değildir.

Bu projeye katkı sağlayan başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza, İl Müdürlüğümüze ve Enstitü Müdürlüğümüze sizlerin nezdinde teşekkür ediyorum” dedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından 3 gün süreyle teorik eğitim alan kursiyerlerin sertifikalarını verdi.

Uygulama eğitimi verilen Enstitü arazisindeki uygulama parselinde program sorumlusu eğitimciler ve kursiyerlerin fide dikimini izleyen Vali Toprak, İl Müdür vekili Macit, Enstitü Müdürü Erdoğan, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Şevket Başyiğit ve Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Koordinatörü Cemil Ernim ile birlikte Ahududu ve Böğürtlen fidelerinin dikimini gerçekleştirdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız