SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şifa Mahallesindeki Cinayetle İlgili 7 Kişi Tutuklandı

Şifa Mahallesindeki Cinayetle İlgili 7 Kişi Tutuklandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 34 yaşındaki Ekrem Kaya’nın öldürülmesi cinayetine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 8 şüpheliden 7’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay; 22 Haziran Çarşamba günü saat 22.30 sıralarında Öğretmenevinin arkasında Şifa Mahallesi Tekel Sokakta meydana gelmişti.   34 yaşındaki Ekrem Kaya adlı şahıs, bir iş merkezinden çıktıktan hemen sonra, hurda ve kağıt toplama aracı olarak kullanılan bir kamyonetten açılan ateş sonucu başından vurulmuş, olay yerinde ölmüştü.

Olayın ardından, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyon sonucunda cinayetle ilgilisi olduğu gerekçesiyle ilk etapta 4 şüpheli olay yeri yakınındaki bir iş merkezinde 2 pompalı tüfekle yakalanmıştı. Cinayette kullanılan kamyonetin sahibi, olaydan bir kaç saat sonra polise teslim olmuş, aralarında olayda silah kullanan şahsın da bulunduğu diğer 3 şüpheli ise cinayetin ertesi günü 2 tabancayla birlikte ele geçirilmişlerdi.

Emniyetteki soruşturmanın ardından şüpheliler S.V., M.Y.A., H.S., H.A., M.C.Y., E.Ç., M.D. ve H.Ü. Cuma günü saat 13.30'da geniş güvenlik önlemleri altında Malatya Adliyesine sevk edildi.  Şüphelilerin Adliyeye  getirilişi esnasında ölen Ekrem Kaya’nın (yandaki fotoğrafta) yakınları tarafından taşlı saldırıda bulunuldu. Yaklaşık 50 kişilik gruba polis ekipleri müdahale ederek Adliyenin çevresinden uzaklaştırıldı.  Şüphelilerin Adliyedeki sorguları tamamlanana kadar Adliyenin önünde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Cinayet şüphelilerinin savcılık sorguları ve ardından Sulh Ceza Hakimliğince yapılan yargılamaları gece saat 01.00’e kadar devam etti. Nöbetçi Malatya Sulh Ceza Hakimliği  H.Ü., adlı şüpheliyi  adli kontrol şartıyla serbest bırakırken, şüpheliler S.V., M.Y.A., H.S., H.A., M.C.Y., E.Ç. ve M.D. hakkında ise tutuklama kararı verdi.

Tutuklanan şahıslar, koruyucu yelekler giydirilmiş olarak bindirildikleri zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri altında Adliyeden Malatya E Tipi Cezaevi'ne nakledildi.

malatyahaber.com

FOTO: iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız