İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay'ı ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Meclis Başkanı Sami Payza ve Yönetim Kurulu, hayırlı olsun dileklerini ilettiler.
Ziyarette konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşması için üniversite-sanayi iş birliğinin önemli olduğunu ifade etti. Üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesi noktasında Türkiye’de ve Malatya’da ciddi adımların atılmadığını belirten Erkoç, “Üniversitedeki hocalarımızın bilgilerini ortaya koyarak, iş dünyasına sunması lazım. İş dünyası da bu projeleri sermayesi ile harmanlayıp yeni projeler üretmeli. 2023 hedeflerine ulaşmak istiyorsak, bunu katma değeri yüksek olan ürünlerle yapabiliriz. Bu da üniversite-sanayi işbirliğinin ciddi anlamda önemini karşımıza çıkarıyor. İş dünyası da, bu projelere sermayeleri ile sahip çıkarak ülkede ciddi bir yatırım atağına geçmeli” şeklinde konuştu.
Erkoç, “Üniversitesi- sanayi işbirliği içerisinde sizlerle çalışmaya hazırız. 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde İnönü Üniversitesine yer tahsis ettik. Burada Meslek Yüksek Okulu’nun bir an önce faaliyete geçmesini arzu ediyoruz. Burası faaliyete geçtiğinde kalifiye elaman sıkıntısı ciddi manada çözülecek” dedi.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise İnönü Üniversitesinin 1975 yılında kurulduğunu ve üniversitenin 45 yıllık köklü bir üniversite olduğunu aktardı. Kızılay, “Üniversitemizin 41 yıllık tarihinde rektörler hep dışarıdan gelmiş. Şehir ile olması gerektiği gibi güçlü bir iletişim ve güçlü bir kaynaşma sağlayamadı. İletişim eksikliği üniversite- sanayi işbirliğine, üniversite-toplum işbirliğine de yansıdı. 25 yıldır Malatya’da görev yapıyorum. Akademisyenliğimiz ve hekimliğimiz döneminde şehirle güçlü bir bağ kurduk. Şimdi de İnönü Üniversitesi Rektörlüğü dönemimizde bu bağı çok daha güçlü devam ettireceğiz” diye konuştu.
Rektör Kızılay, “TEKNOKENT kuruldu ama aktif iş üreterek kendini ortaya koyamadı. Bizim dönemizde hedefimiz bir atılım yapmaktır. TEKNOKENT’in sanayimize, şehrimize ve ülkemize değer üretmesi ve yenilikler getirmesi lazım. Bunu birlikte en iyi şekilde yapacağımıza inanıyorum. Bu dönemde TEKNOKENT’e özel önem vereceğiz. Üniversite-sanayi işbirliği bizin için çok önemli. Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında Malatya’daki iş adamları ve sanayicilerimizle sık sık bir araya geleceğiz. Bizim mezun ettiğimiz öğrencilerimiz aslında hedef kitlesi sizlersiniz. Sizin istihdam edeceğiniz insanları biz yetiştiriyor ve mezun ediyoruz. Sizler nasıl özellikte gençler istiyorsunuz. Bizler bunu dikkate alarak müfredatımızda onlara yenilikler katmamız lazım. Zamanı ve modası geçmiş konuları çıkarıp yerine günümüze uygun müfredatımızda sizin arzu ettiğiniz tarzda yenilikler yapmamız lazım. Zaman zaman istişareler yaparak üniversitemizi ileriye nasıl taşırız ve üniversitemizin insan kaynağı size nasıl katkı verebilir. Ortak projeler üretebiliriz. Sıkı bir işbirliği, güçlü diyalog ve iletişim içerisinde olacağız. Üniversite ayağını oluşturan bütün hocalarımıza kefilim. İşadamlarımızla bir araya getireceğim. Arada köprü olacağım” dedi.
Bülten