SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ŞKÖ'nün Alanı İmarda 'Millet Bahçesi' Oldu!.

ŞKÖ'nün Alanı İmarda 'Millet Bahçesi' Oldu!.
A- A+ PAYLAŞ

Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bulunduğu alan İmar Planında Millet Bahçesi olarak kaydedildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz ayki toplantı gündemine alınan Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bulunduğu 44 bin 541 metrekare büyüklüğündeki tapuda “Sanat Okulu İdare Binası Atölye ve Müştemilatı” olarak kayıtlı bulunan alan, son İmar Planı Değişikliği ile “Millet Bahçesi” olarak değiştirildi.    

İnönü Stadı, Atatürk Kapalı Spor Salonu, Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası ve lojmanlarının yanı sıra Turgut Özal Kamp Merkezi’nin yıkılarak “millet bahçesi” yapılmasının ardından, hemen yanı başında bulunan ve Malatya’nın ilk sanat lisesi olma özelliğini taşıyan, 1942 tarihinden beri faaliyette olan Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bulunduğu 44 bin 541 metrekare büyüklüğündeki alanda “Millet Bahçesi” olarak imarda tescil edildi.  

Şu anda toplamda 50 tane derslik bulunan, onlarca atölyeye sahip olan, birçok binası Cumhuriyet döneminin ilk yapı özelliklerini taşıyan Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ne zaman taşınacağı ve nereye götürüleceği, 1942’den beri faaliyette olan atölye binalarının nasıl değerlendirileceği konusunda kamuoyuna yansıyan bir planlama bulunmuyor.

OKULUN TARİHÇESİ 
Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin internet sitesinde okulun tarehçisi şu şekilde yer alıyor:  

“Şimdiki adıyla "Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi" Malatya'da açılan ilk sanat okuludur. 4 Kasım 1942 tarihinde zamanın Malatya Valisi Fahri Özen tarafından "Bölge Sanat Okulu" olarak öğretime açılan okulun bünyesinde yalnızca tesviye, marangozluk ve demircilik bölümleri bulunuyordu. Süreyya Ülgüray okulun ilk müdürüdür.

Okulda açılan bölümlerin yıllara göre sıralanması şu şekildedir:

-1943-1944 Öğretim yılında Tasviye, Marangozluk ve Demircilik bölümleri. 
-1963-1964 Öğretim yılında Elektrik Bölümü  
-1964-1965 Öğretim yılında Motor Bölümü 
-1968-1969 Öğretim yılında Makina Ressamlığı 
-1971-1972 Öğretim yılında Elektronik Bölümü 
-1976-1977 Öğretim yılında Döküm Bölümü  
-1980-1981 Öğretim yılında Makina Model Bölümü 
-1987-1988 Öğretim yılında İş Makinaları Bölümü

Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde eğitim ve öğretime başlamıştır.  

Ayrıca okulun bünyesine 1967 yılında teknik lise açılmış ve ilk olarak makina bölümü ile öğrenime başlamıştır. Daha sonra yıllara göre:

-1967-1968 Öğretim yılında Teknik Lise Makina Bölümü 
-1986-1987 Öğretim yılında Teknik Lise Motor Bölümü 
-1988-1989 Öğretim yılında Teknik Lise Bilgisayar Bölümü 
-1991-1992 Öğretim yılında Teknik Lise CNC Bölümleri açılmıştır.

Ayrıca 1987 yılında yabancı dil İngilizce ağırlıklı olmak üzere Anadolu Teknik Lisesi Elektronik bölümü okulun bünyesine katılmıştır.

Halen üç okulun aynı çatı altında eğitim ve öğretimin yapıldığı okul, bugüne kadar bölge ve çevrenin ihtiyacı olan teknisyen düzeyinde teknik insan gücü ihtiyacını karşılamaktadır. Ayrıca Yüksek Öğrenime de pek çok sayıda öğrenci göndermiştir.

Okulun bugünkü adı aynı okulda öğretmen iken Başbakanlığın emriyle 1963 Yılında Kıbrıs/Lefke Sanat Okuluna Tesviye Atölyesi Öğretmenliğine atanan Kemal ÖZALPER'in 1964 Yılında Şehadeti üzerine verilmiştir. Malatya Vilayetinin teklifi Milli Eğitim Bakanlığının onayı ile Malatya Erkek Sanat Enstitüsü "ŞEHİT KEMAL ÖZALPER ENDÜSTRİ MES LEK LİSESİ" olarak değiştirildi.” 

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Millet Bahçesi yapılmak üzere yıktırılan İnönü Stadı, Atatürk Spor Salonunun yer aldığı fotoğrafta, Millet Bahçesine dahil edilen ŞKÖ yerleşkesi..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

33 yorum yapılmış

  • Haydar (2 yıl önce)
    Kanal boyunu ve millet bahçesini orduevine kadar yeşil alan yapmak güzel bir çalışma. Ancak eski kız lisesini yıkıp yerine Millet Kütüphanesi yapmak bir çelişkidir. Millet Kütüphanesi için daha uygun bir yer bulunabilirdi ve kanalboyundaki yeşil alanlar hürriyet parkı ile bir bütünlük oluştururdu.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • vahap (2 yıl önce)
    yavaş yavaş kent hafızasının yok edildiği dönemdeyiz sonu nereye varacak görelim
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ. (2 yıl önce)
    Malatyamıza zarar veren herkes kahrolsun, Evlerine,ocaklarına ateşler düşsün
    %34
    %66
    Yanıtla
  • kişi (2 yıl önce)
    Kent kimliği en çok ve en hızlı yok edilen illerin başında geliyoruz. Malatya da yetkili kurum yöneticileri, STK başkanı kişiler yanlış olan durumlara karşı fikirlerini ,tepkilerini dile getirmeli. Bir tarafta yüzlerce yıllık yeşil alanlar meyve bahçeleri ( artan gıda fiyatı ve kıtlığa, susuzluğa rağmen ) yok edilip imara açılıyor diğer tarafta para verip yıkım ihaleleri ile şehrin tarihi yapıları yok ediliyor. Şehrin iklimi yağışı değişti. Şu kadar ağaç diktik deniyor ama şu kadar ağaç kestik diyen yok . İnönü Stadı kapasitesi yetersiz diye kaldırıldı tamam ama Atatürk Kapalı Spor Salonunu neden yıktınız. O bölgede amatör maçlara konserlere ev sahipliği yapıyordu. 2.kanalboyu gibi ucube bir kanal yapıldı bir sürü ağaç söküldü. Kernek teki Göl Gazinosu meydan yapılacak diye yıkıldı ,suyu körlendi Yel değirmeni dikildi (Yel değirmeni Bodrum a has Malatya'nın kültürel bir nesnesi değil). Yeni millet bahçesi desen gündüz güneşten duramazsın. Kaş yaparken göz çıkarmayın lütfen .
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Ferdi (2 yıl önce)
    Malatya Belediyesinin Çığırtkanları aldıkları talimatı Kapı Kulu gibi akıl ve mantık olmaksızın gözlerine bandaj çekerek Malatya yı ve Malatyalıyı daha tanımadan şehri ebelerinin eline düştüğü kundaklık bebe aklı ile değerlendiriyorlarsa bu şehrin bir de orta ve İleri yaş topluma uyum kreşlerine acilen ihtiyacı var. Belli ki bayağı bir talep olacak...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • kaya (2 yıl önce)
    Sayın büyükşehir belediye başkanımız Selahattin bey yıllar önce Battalgazi belediye binası ile Orduevi arası park olacak demişti. Ben dahil bir çok kişi inanmamıştık. Mümkün değildi , demiştik. Ve nihayet oldu . Gerçekten Malatya merkez büyük bir parka sahip oldu. Emeği geçenleri kutlarım...
    %16
    %84
    Yanıtla
  • seyfettin atay (2 yıl önce)
    şehrin bir tariçesi olur şehrin tarihi dokuları yok sayıyorsunuz çünkü sizde malatya ya saygı yok tarihe tecavüz var. Bakalım oraya ne yapılıp kimlere ne menfaat sağlanacak. Sizlerin bu güne kadar yaptığı çok şey ihanettir. Malatyanın tarihi dokuları bir bir yok ediliyor Örnek mi Tekel tütün fabrikası (AVM), Sümerbank fabrikası (AVM) Atatürk kız lisesi (Ucube bir bina), Sultansuyu tarım işletmesi (Menfaat karşılığı Birilerine Peşkek çekilmesi) ve Şehit Kemal Endüstri Meslek Lisesi yeri kimlere menfaat karşılığı peşkeş çekilecek sizlereden beklenir. GÖTÜRÜN ZEHİR ZIKKIM OLSUN. İnşallah bu dünyada ve öbür dünyada hesap verirsiniz.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    İçinde Cumhuriyet döneminin ilk yapıtları olan bir yerde yapıları yıkmak için yeni kılıf millet bahçesi. Atatürk havalimanının trilyonlar değerindeki pistleri de binaları da bu kılıfla yok edilmiyor mu?
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Egitimci (2 yıl önce)
    Yani okulu yikmaktansa okulun yesil alani artirilabilir ayrica yesil alan yapılması gereken ilk yer Battalgazi Belediye binası karşısındaki eski hal binası orası yıllardır atıl durumda...ayrıca bu bölgenin meslek lisesine gitmek isteyen çocukları hangi okula gidecek yakında başka meslek lisesi yok..
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Battal gazi 44 (2 yıl önce)
    Eğriye eğri doğruya doğru, hiçbir tarihi özelliği olmayan mevcut alanın yıkılıp yeşil alan yapılması çok isabetli bir karar olmuş, kaldı ki yeşil kuşak projesi yıllar önce açıklanan bir proje o zaman itiraz etmeyenlerin şimdi itiraz edip hiçbir tarihi değeri olmayan beton binaları savunmaları çok ilginç yani muhalefet yapmak için muhalefetten öte bir şey değil. Şimdi tersini düşünelim burası yeşil alan olsaydı ve belediye de burayı yıkıp bina yapacağım deseydi bunların tepkileri ne olurdu acaba? Ha Büyük şehri eleştireceksek önce ben eleştireyim, aynı lokasyonda yine yeşil alan olması gereken yere başka hiç yer yokmuş gibi Millet Kütüphanesini neden yaptınız? Zira o bölge gerek trafik ve yaya yoğunluğu gerekse Millet Bahçesi yanı olması itibariyle Kütüphane yapılacak en son yerdi. Kütüphane daha sessiz, sakin ve trafik yoğunluğu az olan bir yere yapılabilirdi. .Bakın bugün birçok gelişmiş şehir az olan yeşil alanları çoğaltmak için şehrin içindeki Kamu Kurum ve Bölge Müdürlüklerini şehrin dışına taşıyor, bizim de aynı şeyi yapmamız lazım yoksa bu şehir asla gelişmez.
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Malatya tarihini görmezden geliyorsunuz, Kimin, uşağı olduğunuz belli. İtiraf edin; ihalesiz Cafe sözü mü aldınız? Toplumsal yarar, Kişisel faydaya feda edilmez.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Battal gazi 44 (2 yıl önce)Ferdi isimli kullanıcı yorumuna
    İftiranı geri al ve özür dile yoksa hakkında suç duyurusunda bulunacağım herkesi kendin gibi mi biliyorsun hadsiz.
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Bulunmazsan insan değilsin. En azından kim ve kimin adamı olduğun belli olur....
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Battal Gazi 44 Siz uzaydan mı geldiniz acaba?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Sen gibiler yeri geldiginde Battalgazi ismini de değiştirirseniz. Sen gibiler tarihin verdiklerinden fukarasınız. Tarih sizin için kızılderililer ve Teksas kovboylarıdır. Kendin olabilmen için önceljkle değerlerine sahip çıkacaksın. Ucuz adam olmayacaksın. Malatya şehri ne Konya'ya ne de nede Diyarbakır'a benzemez. Malatya'nın asıl Yerleşkesi Aşağı Şehir idi. Yani Eski Malatyaydı. Topu topu yüzyirmi yıldır şu anki bölgede yaşıyoruz. Bırakın da, şöyle biraz akıllı olun da Şehir Eski yapılarını korusun. Tarihi dokusu oluşsun. Yeni nesiller gördün ve bilsin. Yeşil alan mı istiyorsunuz. Orduzu pınarbaşını orman yapın. Beydağını Ulvi Saral beyefendiyi takip ederek ister millet bahçesi isterse Şehir ormanı yapın. Kim biliyor sa biliyor ama size de söyleyeyim ki gizli kalmasın. Yıkmak istediğiniz Şehit Kemal Özalper'in 19 mayıs ve okul müsabakalarında biz öğrencilerinde ki sloganı; GÖKLERE YÜKSELEN ÇELİK KANATLAR MALATYANIN YILDIZI ERKEK SANATLAR İDİ. Bu nereden geliyor biliyormusun efendi? NEREDEN BİLECEKSİN Kendinden haberi yok. 1974 yılında Canım Türkiyem Kıbrısa çıkartma yapıp rumlara ağzının payını verdiğin de Amerika denilen ülke Ambargo uygulamış parça tedariki sıkıntısı hasıl olduğunda da ayrıntıya hacet yoktur bu okulun kahramanları cephedeki kahraman kardeşlerine fantom uçaklarının parça tedariki yalmıştı. Ağaç mı istiyorsun? Malatya zaten kayısı bahçesinden geçilmiyor. Akıllı olalım. Ve gelecek nesillere ne bırakmamız gerektiğini çok iyi bilelim. Zor olan yapmak, Kolay olan ise yıkmaktır. Ş.K.Ö. End. Meslek lisesine sahip çıkmak Hem Malatya'nın hem de Türkiye'nin toplumsal hafızasına sahip çıkmak demektir....
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Battal gazi 44 (2 yıl önce)Ferdi isimli kullanıcı yorumuna
    Tarihi bir değeri olmayan beton yapıları kutsayan ve bunu da boş hamasetlerle süsleyen zavallılarsınız. Size kalsaydı bu şehirde ne Sanat Sokağı ne Kernek Şelalesi ne Sümer Park ne de Millet Bahçesi olurdu onların yerine hiçbir tarihi değeri olmayan eski beton yığınlar olurdu ve siz de onları kutsayıp dururdunuz sizi gibi beton sevicileri sizi. Allah'tan sizin gibi düşünmeyen ve şehre nefes aldırmak isteyen bir başkanımız var yoksa size kalsa şehri betonlar içine gömerdiniz. ŞKÖ adına ve kendisine yakışan yeni yerinde depreme dayanıklı sağlam binasında hizmetine devam edecektir zaten depreme dayanıklı bir bina da değildi. İçindeki ve çevresindeki insanların can güvenliği tehdit ediyordu. Yeşil alana verilen cevaba bak: Malatya kayısı ağacından geçilmiyormuş sizin ufkunuz işte bu kadar yeşil alanları kayısı ağaçlarıyla açıklayacak kadar... Size kalsa her betonu kutsayıp yıktırmaz, şehri en küçük depremde enkaz yığınına çevirecek binaları kutsamaya devam edersiniz. Selahattin Başkan tarihi binaları koruyan ve aslına göre restore eden çalışmalarıyla bilinen bir başkan. Misal: Battal gazi'deki birçok tarihi eseri aslına uygun şekilde restore ettirdi, eski askerlik şubesini Kent Müzesi yaptı. Avrupa'daki birçok ülke tarihi değeri olmayan eski binaları yıkıp yeşil alan yapıyor, bazıları da her betonu tarihi eser ilan edip, yıktırmayıp, en küçük depremde yıkılıp altında yüzlerce insanı öldürecek binaları kutsayıp savunuyor. Yeşil alan dediğinizde kayısı ağacı var ya diyor. Ufuk ve vizyon meselesi bunlar... Malatya'daki şehrin hafızası olan tarihi yerler Aslantepe, Battal gazi'deki tarihi eserler, Kent Müzesi'dir. Tarihi değeri olmayan depreme dayanıksız eski beton binalar değildir. Eskiden Yeşil Malatya diye tanına bu güzel şehir sizin gibi beton savunucuları yüzünden bu hale geldi. Buradan Sayın Başkanıma bir öneride bulunacağım: Kuzey Çevre Yolunun açılmasından sonra mevcut Çevre Yolunu Yeşil alan, bisiklet ve yürüyüş parkurları, kamelyalar ve süs havuzlarıyla donatıp şehrimize nefes aldıralım gerçi bazıları buradaki binaları tarihi eser YIKTIRMAYUZ diye itiraz edebilir.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Birbilen (2 yıl önce)
    Komşu kız lisesini yıkarken burası millet bahçesi olacak, beton olmayacak dediler. Şimdi kocamaaaann bina diktiler. O yüzden bu adamların her işleri şüpheli. İnanmayan buyursun okusun https://malatyahaber.com/haber/ataturk-kiz-lisesi-eski-binasi-yikiliyor/
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mustafa (2 yıl önce)
    Zaten okulun fişini MEB çekmişti. Nasıl mı? Özel Meslek liselerini tamamen ücretsiz hale getirerek. Mesele okul açmak değil. Asıl mesele eski bir iş hani, bina, ev altyapısı olmayan her yere okul ruhsatı verilmesi. Maalesef bu kurumlarda da çocuklarımızın devamsizlik ve ders geçme problemi olmadan okuyormuş gibi görünmesi. Yanlış anlamayın işini hakkıyla yapan çok iyi özel okullarda var. Herkes kendini bilir. Özel Meslek lisesi açılmış ama öğretmen yok atölye yok. Çalışan öğretmenler mağdur ediliyor, mobing uygulanıyor. MESELE YIKMAK DEĞİL DAHA İYİSİNI YAPABİLMEK. Ama ortada birşey yok. Var olan millet bahçesinin hali ortada. Önce oraya işlevsellik kazandığın, yıkılacak okulun daha iyisini yapın. Söylesem, yazsam sayfalarca sürer o yüzden Allaha emanet. Devletimiz varolsun.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet Aral (2 yıl önce)
    Atatürk lisesinin yanında zaten çok büyük bir park ve dinlenme alanı vardı. Kıyısından köşesinden kırpılarak yok edildi, şimdide okulun yıkılarak yerine park yapılmak istenmesi, ağa ile marabanın at arabası ile yolculuk yaparken yediklerini hatırlatıyor.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mehmet Aral (2 yıl önce)
    Eskiden Sanat okulu, Atatürk lisesi, kütüphane, Atatürk parkı, Ticaret lisesi, Stadyum gibi ve diğer olullar bir aradaydı ve oldukça keyifliydi. Vizyonu olmayan siyasiler ve yöneticiler tamamını yok etti. Ülkede yüzyılı deviren çok az sayıda okul kaldı. Gelişmiş ülkelerde okullara ve kamu binalarına asla dokunulmaz, yerleri değiştirilmez ve yok edilmez. Nesiller boyu orada eğitim alınır insanların anılarında ve hayaton gerçeğinde yaşar. Bizde ise yağma Hasan böreği gibi paylaşılır ve yokedilir. Yazıklar olsun böylesi zihniyete.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatya44 (2 yıl önce)
    Ş.K.Ö lisesinde bir süre çalıştım. Malatya'nın ilk veya en eski meslek lisesi olabilir fakat hiç bir mimari, taş vb.. özelliği ile yapılmamış. Bildiğin beton. Bir Gazi okulunun mimari ve taş yapisi var, binaya bakınca bile açıkça görülüyor. Tarihi ve hâlâ kullanılan bazı okullarda bulundum. İzmir kız lisesi , İzmir Atatürk lisesi veya Namık Kemal lisesi gibi. Bunlarda her köşede tarih var, iç ve dış mimari özelliği çok farklı,her yer mermer ve mermerler tarihin izlerini taşıyor. Bunlar müze bile olur. Üstelik ŞKÖ ciddi tadilat ve bakım istiyor. İhtiyaca cevap vermiyor. Binaların yenilenmesi lazım. Aynısı İnönü caddesi üzerindeki Kız meslek lisesi içinde geçerli. ŞKÖ meslek lisesinin sanayi alanlarında uygulama alanlarına yakın yeni modern binalarda hizmet vermesi daha doğru olur. Boşalan alanda şehrin içinde halkın kullanacağı beton icermeyen park, spor, ve yeşil alan olarak kullanılabilir.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Bu okul mezunuyum. Okul çok bakımsız ve eskiydi. Tabi 90 lı yllarda. Okul yıkılabilir ama yerine bence yenisi yapılmalı. Çünkü alan büyük. Meslek lisesi denince hemen sanayinin içi akla gelmemeli. Birçok bölümün sanayi ile ilgisi yok. Ben şuan meslek lisesinde öğretmenim ve altı yıl önce bulunduğum şehirde organize sanayi bölgesine binamız taşındı. 1000 üzerindeki öğrenci sayımız şuan 350 lere kadar düştü. Halbuki 8 km ileriye taşındı. Ama öğrenci artık gelmiyor. Bence sonuç olarak binalar yenilenerek şkö aynı yerinde kalmalı.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    oranın öylece kalması gerekirdi neden derseniz tarihi mekanlar buralar onarım ve rutuş yapılarak kalması en mantıklıolur.. aslına bakarsanız yıkılıp malatyaya nefes verecek yerler varken buranın yıkılması şık olmadı. yeni caminin etrafı bakırcılar çarşısı hariç diğer yerlerin yıkılıp şehire nefes katarsöüğtülü caminin atrafı buna ayakabıcılar şarısınıda ekleyebiliriz buraların yıkılması şehre nefes katar. akpınarın etrafı daracık sokaklar yani kışla caddesinden ve eski belediyenin orda baktığında çevre yolunu rahatlıkla görebilmelisin.. gelelim diyeceksiniz burda yüzlerce esnaf var bunlar ne olacak.. o kadar esnafın mağdur etmiyeceksin önce bu esnaflara yer yapacaksın sonra orayı komple yıkıp yeşil alan yapacaksın.. aslında şehri boğan akpınar çevresi ile çevreyol arasında daracık sokaklar.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Suriyelilere hayırlı olsun
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Mustafa evc (2 yıl önce)
    Orada korunması gereken yeşil alan içinde de çok güzel duracak olan taş yapılar var..Özellikle art arda üç tane tek katlı taş yapı var..Umarım onlar korunarak yeşil alan oluşturulur...
    %73
    %27
    Yanıtla
  • paşa44 (2 yıl önce)
    Tebrik ederim, isabet olmuş, Selahattin Başkan'ı tebrik ediyorum. Hiçbir tarihi değeri olmayan taş betonlar yerine şehrin akciğerleri olup milletin nefes alacağı suyu ve yeşili bol bir Millet Bahçesi olması çok daha mantıklı. Umarım bu haberi yaparken söz konusu yerin mevcut haliyle beton kalmasını savunmuyorsunuzdur.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Nezih (2 yıl önce)
    Başkan sözü vardı yeşil kuşak projesi hürriyet parkında Battalgazi belediyesine kadar tümü yeşil kuşak olarak halkın faydalanacağı yer haline gelmiştir tanda çevirmemiş
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Efsane (2 yıl önce)
    Okul yıkarak mı yeşil alan mı yapılacak ? Sümer parkını yaptılar her yer kafe, beton, esrarkeş. Yürüyemiyoruz bile. Millet bahçesinin o heybetli yıllanmış ağaçlarının altında kaç kişi oturacak merak ediyorum
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Kayısı adamm (2 yıl önce)
    Sayın malatyahaber, ben sizi yıllardır takipe derim ama birşey hoşuma gitmedi , çalığın kardeşinin sürekli skandallarını dile getirirsiniz çok iyi tamamız ama selahattin Gürkan ın oğlu gayet iyi bir devlet dairesine getirildiğini de bir araştırır yayınlarmısınız ? Acaba taraf mı tutuyorsunuz ?
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Her şeye muhalif olmayın beee şehirn merkezi resmen beton yığını insanlar betondan nefes alamıyor oranın yeşil alan olması şehre nefes Katar prestij katar tarihi yer dediğin 50 yıllık beton oranın yerind yeşil bir alan olmasının neyi kötü
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Okul, atölye yıkarak mı yeşil alan yapılacak ? 20 senedir yeşil alan yapılamadı mı ? Şimdi mi akıllarına geldi ? Millet bahçesinde kaç tane yıllanmış büyük ağaç var ? Sen gidecek misin ?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Tarih kokan bir eğitim yuvasından bahsediyorsan babandan bahseder gibi neyi var? Diye soramazsın. Nesnel bir kavramdan bahsediyorsan, ancak Nesi var diye sorabilirsin. Bu soruyu da yine ancak eğitimin kalitesini ve bu güzelim okulun tarihçesini bilmeyen ve yine anlama kabiliyeti olmayanlar sorar. Millet Bahçesi kararı Bu okuldan mezun olanları yok saymaktır. Kentin bilim tarihini tıpkı kernek meydanında olduğu gibi kazıyın atmak demektir. Sorduğunuz neyi var? Sorusuna gelince; Yüreğiniz yetiyorsa gidin kent meydanına eski Soykan parkının kenarında yaşını az biraz almış bir beyefendiye sor ki sana; "Elinin Körü" desinde az biraz şu şehri, insanını ve mazisini bilesiniz. Ve saygı duymayı becerebilesiniz...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Biz mi yığını yaptık? Yapanlar yine burayı yıkmaya çalışanlar değil ni?
    %96
    %4
    Yanıtla