SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"ŞKÖ'ye Dokunmayın, Gereksiz Projeden Vazgeçin!"

A- A+ PAYLAŞ

Kanalboyu'nun 'Yunus Emre Caddesi' diye bilinen bölümünde bulunan ve 6 Şubat 2023 depremlerinde bir binası hasar gördüğü için Yeşiltepe'ye taşınan Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin (eski adıyla Erkek Sanat Okulu ya da Endüstri Meslek Lisesi), çok değerli olan, Selahattin Gürkan başkanlığındaki eski belediye yönetimi döneminde 'yeşil alan' yapılan arazisinin rant amaçlı kullanımının önüne geçilmesi, okulun tekrar aynı yerde inşası için gerekli hassasiyetin gösterilmesi isteniyor.

Bu okulda yetişen on binlerce öğrencinin duygularını yansıtan bir mektubu malatyahaber.com'a gönderen Erkan Akgül, bu konudaki düşünce ve talebini şöyle ifade etti:

"Şehrimizin en güzide okullarından olup ve Malatya sanayiine 50 yıldır çırak kalfa usta yetiştiren en büyük meslek lisesi olan Şehit Kemal Özalper Mesleki ve teknik Anadolu lisesi malesef kapanmayla yüz yüze kalmış durumda.

Ülke çapında bir çok teknoloji ve bilim fuarlarında birincilik ödülü alan meslek lisemizin bulunduğu yer anlamsız ve anlaşılmaz bir proje kapsamında yeşil alana çevrilmiş ve depremde sadece bir birimi hasarlı olduğu için yıkılmış fakat diğer bütün birimleri, atölyeleri sağlam olmasına rağmen eğitime devam etmesine izin verilmemiştir. Halen Yeşiltepe'de ufak bir okulda atölyesiz, takımsız, tezgahsız, alet ve edevatsız sadece teorik olarak eğitime devam ettirilmiştir.

Yeşiltepe'nin uzak olması ve uygulamalı eğitimin yapılamaması gibi sebeplerden dolayı da öğrenci sayısı yarıya düşmüş ve her geçen gün azalmaya devam etmektedir. Makine bölümü torna ve CNC tezgahları, metal bölümü tezgahları, mobilya ve dekorasyon bölümü tezgahları ve diğer ekipmanlar eski sağlam yerlerinde taşınamadığı için de atıl kalmış ve çürümeye terk edilmiş durumdadır.

Malatya'nın en merkezi yerinde olan okulumuza on beş mahalleden yürüyerek ve diğer tüm mahallelerden tek araçla ulaşım mümkün iken buranın park yapılmak istenmesi tamamen gereksiz bir projedir. 

Öncelikle Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Sami Er sonra valilik ve milli eğitim müdürlüğü olmak üzere Malatya millet vekillerimize ve bütün üst bürokrasi yetkililerine sesleniyoruz: bu okulu tekrar yerinde inşa edip güçlendirin. Şehrimizin o bölgesinde havuza değil, üç beş kişinin dolaşacağı yürüme alanına değil eğitim kurumlarına ihtiyacı vardır. Kütüphanenin yanında okul olması daha önemlidir. Unutulmamalıdır ki bir şehrin en güzel yerleri en güzel binaları şehri kalkındıracak insanlar yetiştiren okullar olmalıdır."

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: ŞKÖ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Nedim (6 saat önce)
    ŞKÖ'nin iki katlı ana binası mutlaka korunmalıdır. Kütüphane olması doğru karar olacaktır. Mevcut kütüphane yetersiz kalmaktadır. Yeni binalar yapmak yerine Bu binayı kullanmak hem ekonomik hem de şehrin hafızasını korumak adına çok önemlidir. Vesselam..
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (12 saat önce)
    Park olacksa iyidir. Okulların gürültü olmayan yerlere yapılası daha anlamlı..
    %34
    %66
    Yanıtla
  • MUSTAFA (20 saat önce)
    ŞKÖ End. Mes. Lisesi Malatya nın hafızasını simgeleyen okullardan birisidir. Bu okuldan on binlerce Malatyalı mezun olmuştur. Eğer depreme dayanıksız binaları var ise güçlendirilir veya yenilenir. Ancak bu okul bu lokasyonda kalmalıdır. Bu şehrin hafızasını yoketmeyin.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mehmet OZTURK (1 gün önce)
    'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur" şiarıyla 1942 yılında Malatya mızda kurulan, yaklaşık 80 senedir ilimize, bölgemize, sanayimize teknik eleman yetiştiren, şehrin kalkınmasına destek veren, şehrin hafızasının şekillenmesine de katkıda bulunan ekol olmuş bir okuldur. Bu okula taştepeden, saray mahallesinden, akpınardan, çöşnükten, göztepeden, orduzudan, eskimalatyadan, paşaköşkünden vb.. yaya, bisiklet, belediye arabasıyla gelen on binlerce öğrenciden birisiyim. Bu okulu merkezden almayın, Taş yerinde ağırdır.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Burak 44 (1 gün önce)
    Antepe git Kayseri'ye Eskişehir'e Konya'ya Balıkesir'e git keza şehrin içinde nefes alınacak yürüyüş yapılacak devasa yeşil parklar var Malatya da ise şehir beton olmuş ne nefes alacak park var ne yürüyüş alanı insnlar o yüzden gergin agresif beton yüzünden Şehrin yeşil alanlarinin artması lazım Gereksiz eleştiri yapıyorsunuz o okul başka yere yapılsa hürriyet Kernek millet bahçesi ile yeşil bir kuşak yapılsa şehirde az nefes Alacak alan olur
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Yaşar (1 gün önce)
    Orası yeşil alan olsa şehir az nefes alır şehir beton Malatya olmuş tarihi dediğinz yer 50 yıllık tarihî olan bir yer Şehir nefes alsın yeşil projeler lle az vizyon sahibi olun sızın zihniyet yüzünden şehir beton şehir oldu
    %30
    %70
    Yanıtla
  • O 50 yıllık, öbürü 60 yıllık diyerek yıktığımız binaları bırakmıyorsunuz ki yaş alsın tarihi olsun. Park derseniz gidin Selahattin başkan döneminde yapılan 100. Yıl Parkı ve İnderesi Tabiat Parklarını gezin görün
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Serdar’ Ül Ekrem (1 gün önce)
    Ş.K.Ö. Lisesi Malatya’nın sembol okuludur. Bu okulu anlamayanın aklı defoludur.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mustafa (1 gün önce)
    Giden belediye başkani Gürkan, çökmek amacli birçk girişimde bulundu. Malatyaya az zarari dkunmadi Gürkan efendinin. güya egitimci pehhhhh. anca çikar menfaat. Yimpasi peskes cekti, Malatyanin güzide kurumunu yikmanin derdindeler. yaziklar Gürkana. hala etkisi sürüyr
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Mehmet (1 gün önce)
    Kanalboyunun okul lokasyonlarının kapatılması bağlanmında uzun yıllardır çaba sarf ediliyor, acaba bu çirkin gayretin arkasındaki çirkin zihniyet kim yada kimler
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Ben diyeyim. Güya cagdas, Atatürkçü, milliyetçi ve en önemlisi bilim adami egitimci Gürkan efendi. Peskes cekecekti, secimde kesin adayim dedi elinde şişti, Malatya da depremde bişey yk izlenimi veren ve ŞKÖ yü bitirmek için elinden geleni yapti. depremde Haci Hüseyin KÖLÜK MTAL (kanalbyunda) binaya bakmadan çürük rapru verdiren de Gürkan. Ama yemedi itiraz edilince baktilarki bina sağlam. Çirkin gayreti başlatan Gürkan. Yimpaş ve heryeri peşkes cekip belediyeyi brçlu birakanda ta kendisi. Hesap srulmali.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Cero (1 gün önce)
    Neden eski okulun yıkılıp daha modern bir okul yapılmasını istemiyor sunuzki? Her şeye istemeyiz demek nedir ya?
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Erkan Akgül (1 gün önce)
    Allah razı olsun teşekkür ederim. Duyarlı olduğunuz için.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mehmet tek (1 gün önce)
    Ş. K. Ö dokunmayın kent hafızası olarak kalsın
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Emir (1 gün önce)
    Bir de oturup mektup yazmış.hangi alemde yaşıyorsun sen. Bi rahat verin de şu şehir açılsın, genişlesin. Kendine bi sor bakalım Şehrin ortasında okul mu olur. Şehrin meydana parka ihtiyacı var. Git nostaljini başka yerde yaşa.
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Mustafa (1 gün önce)Emir isimli kullanıcı yorumuna
    Meydanlarda parkalarda neler var neler. bi bak ahhh ahhhhhh. cagdaslikkkkkkkkk. ben diyrumki egitim egitim egitimmmmm
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Şehrin içindeki okullardan neden rahatsız oldun kardeşim, tabiki şehrin içinde olacak ki ulaşımı, güvenliği, etrafında sosyal donatıları olsun, öğrenciler çıkıp yemek yesin, kitapçıdan kitap alsın, otobüse minibüse rahat binsin. Rahatsız olacaksan şehrin içindeki pavyonlardan, birahanelerden, gece kulüplerinden, pis kokulu kahvehanelerden rahatsız ol. Bir sürü teknik insan yetiştirmiş köklü bir okul burası, bina eski ise yıkılıp aynı şekilde yenilensin, ama yerine başka bir şey yapılmasın, istemiyoruz. Aynı semt de yeterince park var, zaten, memlekete ara eleman yetiştirecek okul lazım.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • kadir (1 gün önce)
    ağaçlara dokunulmayacaksa ve orası devasa bir yeşillikler içinde çok güzel bir yeşil alan meydanı olacaksa sorun yok ama orayı yıkıp binalar yaparsanız kimliğinde malatya yazanların sizlere ne diyeceğini tahmin edersiniz..
    %88
    %12
    Yanıtla
  • OKTAY (1 gün önce)
    nereler parsellenmediki burasıda kesin birilerine gitmiştir emin olun malatya haber
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Paşa44 (1 gün önce)
    Şehir içindeki bütün okullar şehir dışına kaldırılıyor zaten. Şkö'ün farkı ne? Tarihi eser desen değil, sit alanı desen değil. Birileri orada okudu, hatırası var anlayışı ile hareket edilirse bu şehir bir yere varamaz. Şkö acilen yıkılıp başka yere taşınmalıdır. Mevcut yerine de yeşil alan yapılıp halka hizmete açılmalıdır. Zaten yıllar önceki yeşil kuşak projesinde de okul taşınıp o alan millet bahçesi ve Hürriyet parkıyla birleştirilecekti. Doğrusu da budur. Bu şehrin yeşil alanlara yani şehrin akciğerlerine ihtiyacı var. Sonuçta yıkılıp yeniden beton yapılmayacak.yeşil alan yapılacak.
    %19
    %81
    Yanıtla
  • İçerisinde tarihi eser ve Milli Parklara birakilmiş binalar var. az araştirrr
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Metal işleri, motor,torna tesviye, döküm, elektrik , mobilya ve dekorasyon bölümlerinden oluşan, içerisinde çok değerli makinaların olduğu bir okul. Meslek öğrenmek adına gerçekten güzel bir okul. Malatyada bildiğim kadarıyla 2 tane meslek lisesi var. Biri ŞKÖ diğeri Yunus Emre EML. Yunus Emre EML depremde ağır hasar aldı. Geriye Şehit Kemal Özalper (ŞKÖ) kaldı. Yorumunuzda yeşil alandan bahsetmişsiniz; buranın sağı ve solu yeşil alan. Millet bahçesi ve hürriyet parkı. Bence yıkılmamalı, meslek erbabı ustalar yetiştirilmeli.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Battalgazi 44 (19 saat önce)recep isimli kullanıcı yorumuna
    Yıkılıp başka yere taşınacak. Usta yine yetişir. Kanalboyu dışında olması usta yetişmesine engel değil. Şehrin en gözde yeri halkın nefes alacağı yeşil alan yapılmalıdır
    %100
    %0
    Yanıtla