SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Slackline Ekibi Nefes Kesti

0
Güncellendi - 2019-10-07 15:34:18
Slackline Ekibi Nefes Kesti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Akçadağ ilçesindeki Levent Vadisi’de gerçekleştirilen Doğa Sporları Festivali'nde Slackline ekibi gösterileri bu yıl da yine nefesleri kesti. Türkiye Slackline Derneği Başkanı Nuri Kayserilioplu, yaptıkları sporun dışarıdan çok tehlikeli gözüktüğünü ifade ederek, “Uzaktan göründüğü zaman çok tehlikeli ama halı sahafa futbol oynamaktan 10 kat daha güvenli” dedi.

ABD'deki Büyük Kanyon'a benzetilen ve 65 milyon yıl öncesine dayanan kaya oluşumlarının yer aldığı Akçadağ ilçesindeki Levent Vadisi'nde, Akçadağ Belediyesi tarafından 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Doğa Sporları Festivali bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Adrenalinin hiç eksilmediği festivalde, Slacklne Türkiye ekibinin yüzlerce metre yükseklikte gerçekleştirdiği ip üzerinde yürüyüş bu yıl da nefesleri kesti. Yerden 240 metre yükseklikte gerçekleştirilen gösteriler büyük ilgi görürken, vatandaşlar Slackline’i pür dikkat izledi.

Slackline Derneği Başkanı ve Türkiye Slakckline Spor Kulübü sporcusu Nuri Kayserilioğlu, bu yıl da Akçadağ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen festivalde bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Festivalin ilk yılında bin 210 metre ile dünya rekorunun da kırıldığını anımsatan Kayserilioğlu, her yıl festivale katılarak gösteri ve antrenman yaptıklarını ifade etti. Vatandaşların Slackline spor dalına ilgi gösterdiğini de belirten Kayserilioğlu, “İnsanlar için dışarıdan bakıldığında akıl almaz bir şey gibi görünüyor. Evet tehlikeli gözüküyor dışarıdan bakıldığında. Bizi izlerken hem heyecanlanıyorlar hem de bizim için dualar ediyorlar. Bir yandan bazıları da ‘düşecek’ diye bizim cesaretimizi kırmaya çalışıyor. Tabi herkes kendi mizacına göre ya destekliyor ya da farklı şeyler söylüyor” dedi.

Türkiye’de şu an az sayıda kişinin bu sporu yaptığını dile getiren Kayserilioğlu, “Yurt dışına gittiğimizde orada inanılmaz güzel sahneler görüyoruz. 7’den 70’e kadar çok büyük yaş skalasında bu spor yapılabiliyor” ifadelerine yer verdi. Slackline’nin aslında çok güvenli bir spor dalı olduğunu vurgulayan Kayserilioğlu, “Uzaktan göründüğü zaman çok tehlikeli ama halı sahada futbol oynamaktan 10 kat kadar güvenli. Çünkü bir ok sakatlıklar görüyoruz duyuyoruz. İnsanlar diğer sporları çok daha güvenli gibi görüyor ya da trafikte seyahat etmeyi çok güvenliymiş gibi görüyor. Aslında Slackline en güvenli spor dallarından bir tanesi. Biz adrenalin bağımlısı değiliz yada biz sürekli böyle ölüme karşı meydan okumak istemiyoruz. Sadece bütün güvenlik önlemlerimizi alarak, kendi sınırlarımızı güvenli sınırlar içerisinde zorlamaya çalışıyoruz” dedi.

Risk oranını minimize edecek tüm önlemleri aldıklarını kaydeden Kayserilioğlu, kullandıkları bağlantı noktalarının en az 2,5 ton çekerli olduğunu ifade etti. Yine üzerinde yürüdükleri iplerin de 3 tona kadar dayanıklı olduğunu ve olası bir kopmaya karşılık ise yedek ipinde olduğunu söyledi.

Türkiye’nin yer yerinde olduğu gibi Malatya’dan da geçlerin Slackline için taleplerinin olduğunu ifade eden Kayserilioğlu, “Ancak Türkiye'nin genelinde şöyle bir sıkıntı var. İnsanlar antrenman imkanı bulamıyor, malzeme bulamıyor, birlikte antrenman yapabileceği eğitmen yada sor arkadaşı bulamıyor. Bizimde bu derneği kurma amacımız bu. Türkiye’de Slackline’yi yaygınlaştırmak istiyoruz. Bulacağımız destekler ve sponsorlar ile malzemeleri alarak ihtiyacı olanlara göndermek ve eğitmen yetiştirmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Trabzon’dan Levent Vadisi Doğa Sporları Festivali'ne katılan Slackline sporcusu Melek Akbulut, bu spor dalı ile üniversitede Dağcılık Kulübü'nde tanıştığını belirterek, “Bu yıl üçüncü kez geliyorum buraya. Burada tüm sporları yapma fırsatı buluyorum" diye konuştu.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız