SON DAKİKA
SON DEPREMLER

SMA Hastalarına Grip Aşısı Önerisi

0
Güncellendi - 2017-12-17 01:44:12
SMA Hastalarına Grip Aşısı Önerisi
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, "SMA hastalarına ve beyin felci geçiren çocuklara grip aşısının önerilmesi gerekiyor." dedi.

Yakıncı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, grip aşısının yüzde 100 gripten korumamakla beraber, kronik hastalığı bulunan kişilerin aşı olması gerektiğini ifade etti.

Grip aşısının eylül ve aralık ayları arasında yapılması gerektiğini aktaran Yakıncı, şunları söyledi:

"Grip aşısı yüzde 60 oranında koruyan bir aşı ve bir önceki grip salgınındaki mikroba göre hazırlanıyor. Diğer aşılar gibi yüzde yüz korumuyor ama bir koruma oranı var, özellikle sık solunum yolu hastalıkları geçiren kişilere bu aşının yapılması gerekiyor. Bizim bir SMA hastamız vardı ve grip aşısı olmamış, yoğun bakımda tedavi görüyordu. Gribe bağlı zatürreden dolayı vefat etti. Bu aşı yüzde yüz korumuyor ama yapılsaydı, belki bu çocuk hasta olmayacaktı ve vefat etmeyecekti. SMA hastalarına ve spastik çocuklar kış aylarında sık solunum yolu hastalıkları geçirmekte. Bu nedenle mutlaka çocuklara grip aşısının önerilmesi gerekiyor."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız