SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şoför Okulu'nun Bir Bölümü Sanayi İçin Tahsis Edilmeli"

0
Güncellendi - 2018-01-12 03:09:14
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, Beylerderesi mevkinde bulunan Şoför Okulu arazisinin bir bölümünün Yeni Sanayi Sitesi için kendilerine tahsis edilmesini istedi.

Malatya’nın kanayan bir yarası haline gelen bu sıkıntının artık çözülmesi gerektiğini ifade eden ESKKK Başkanı Ali Evren, geçtiğimiz yıl Malatya’ya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de sanayinin başka bir bölgeye yere taşınması için çalışma başlatılacağını söylediklerini ifade etti.

İlgili Bakanlığın talimatları doğrultusunda geçen Aralık ayında Valilikte, modern sanayi sitelerinin yapılması için Vali Ali Kaban başkanlığında bir araya geldiklerini ifade eden Evren, “Toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müsteşarı Yaşar Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bilim, Sanayi Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ESOB Başkanı Şevket Keskin, Fırat Kalkınma Ajansı müdürü, defterdarlık ve Ağaç Sanatkarları Esnaf Odası ve Kooperatifi olarak da biz katıldık. 3 saati aşkın süren toplantıda acilen 3 yıl içerisinde yeni sanayi siteleri modern projeler ile yeni yerlere taşınması için görüş birliğine varıldı” dedi.

Bu kapsamda Beylerderesi mevkinde yer alan şoför okulunun yaklaşık 5 bin dönümünün sanayi sitesi yapılması için kendilerine tahsis edilmesi gerektiğini ifade eden Evren, “Bu bölge bize verilirse esnafın tamamı oraya taşınmış olacak, eğer verilmeyecekse daha önce bize projesi çizilen hal binasın yanında yerimiz var orada bir çalışma yapılsın. Artık Malatya esnafı tıkanmıştır, bilim gelişmiyor, teknoloji gelişmiyor sanayiye bir makine alamıyorlar, bunun için bir an önce bu sanayi sitenin taşınması lazım” şeklinde konuştu.

1960 yılında yapılan Ağaç sanayi ve keresteciler sitesinin 1976 yılında yapılan Mobilyacılar sitesi, 1998 yılında yapılan 100. ve 50. Yıl sanayi siteleri mermerciler ve diğer meslekler siteleri artık günümüz şartlarına ve çalışma koşullara elverişli olmadığını ifade eden Evren, “Buraların yeni yerlere taşınması için yaklaşık 6 yıldır çalışmalar yapıldı. Şuan Sanayi Bakanlığı 9 sanayi sitesini şehrin dışına taşınması çalışmaları yapılmakta ve Malatya ilk sıralarda bulunmaktadır. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müsteşarı Yaşar Öztürk’ün önerisi ile bu küçük sanayi sitelerinin bazılarının, organize sanayi sitelerindeki arsalar 1000 metre kareye düşürülerek 70-80’e yakın orta ölçekli imalat yapan esnaf ve sanatkarlarımızın gelişmesi için bir kanunla düzenleme yapılarak esnaf ve sanatkarlarımızın buraya taşınmaları sağlanabilir. Diğer küçük ölçekli esnaflarımız içinde yeni bir sanayi siteleri yapılarak onlarında buraya taşınabilmesi çalışmaları yapılmalıdır” dedi.

Evren, yapılan toplantıda sanayi sitelerinin taşınması için esnaf ve sanatkarlara yüzde 1 düşük faizli, en az 15 yıl vadeli ve yüzde 70 maliyeti kredi ile finanse edilerek esnafların buralar taşınmasının da sağlanacağını söyledi.

Bakanlığa müracaat eden küçük sanayi siteleri yapı kooperatiflere toplu yerler adı altında tahsis edilerek iş yerlerinin yapılacağı ifade eden Evren, “Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır, Milletvekilleri ve Valiliğin koordineli bir şekilde çalışmaları ile 2018 yılında ilimize bu sanayi sitelerinin temeli atılarak, 3 yıl içerinde bitirilerek buraya taşınması esnaflarımız ve sanatkarlarımızın beklentisidir” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Yurtsever (6 yıl önce)
    Öncelikle bakırcı çarşı ve münübüs durakları kaldırılmalı ve ondan sonra sanayi bölgesi plana alınabilir.Belediyenin yerinde olsam şehir mezarlığını şimdiki yerinden alır beydagi eteklerine taşıtı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ozer (6 yıl önce)
    Bence şoför okulu arazisi imara açılmalı.Şehrin tam girişi.Belediye habire boş işlerle uğraşıyor.Mükemmel bir yerleşim yeri olabilir.Gerçi bu belediye yapmasın,eline yüzüne bulaştırır.Her işte olduğu gibi.Mahfeder.Daha merkezi kısımlara hizmet etmekten acizler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (6 yıl önce)
    çok iyi olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin g (6 yıl önce)
    Yemediginiz bir bu arsa kalmisti amaclari yeni bir sanayi kazandirmak degil polis okulu kavsagindan beylerderesine kadar olan arazi ve devamini villalik olarak kullanip şoför okulunun 50.000 dönümlük arazisini imara acmak
    0
    0
    Yanıtla
  • Alican (6 yıl önce)
    Bu işmi yani bu nasıl mantık.nasıl şehir plancılığı?..Sanayi sitesini kalkıp komple şehrin sadece bir tarafına verirsen başta trafik olmak üzere vatandaşın hem zamanını hemde yakıtını bir ampul taktıracak diye mahvedersin.Sadece yarısı şimdiki mevcut yerinde olmasına rağmen sıtmapınarı alt ve üst kavşağından kömür tevzii kavşağı trafik keşmekeşinden şu toplantıya katılanların hiçmi hiç haneri yok..Mevcut ankara yolu şimdiki haliyle zaten trafiği kaldıramaz durumda..Bırakın sanayi yerinde dursun bence hatta bir kısmını yapabiliyorsanız üniversite tarafınada alın..Trafiği en azından rahatlatmış olursunuz..Tek derdiniz sanayi sitesinin arazisini....
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (6 yıl önce)
    Millet sanayiyi şehir dışına çıkarır hala 90'larda kalmış yöneticilik anlayışıyla hizmet etmeye çalışıyorlar. Şöför okulu şehrin batı girişi ve artık şehirle birleşti ne işi var sanayinin burada.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fevzi mutlu (6 yıl önce)
    Ankara mamak ta ki ecemi er eğitim alayı buraya getirilsin polatlıya taşınma şhtimali var
    0
    0
    Yanıtla
  • VAHİT VAR (6 yıl önce)
    CEZMİ KARTAY CADDESİNİ VE BAKIRCILAR ÇARŞISINI HALLETTİNİZ Kİ BUNUDA HALLEDESİNİZ !
    0
    0
    Yanıtla
  • ergun (6 yıl önce)
    İsteruz isteruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    Lütfen orası yeşil alan olarak kalsın. Gidin dağa yapın zaten yeşili mahvettiniz. Beydagındaki TOKİ'ye çevirmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eser (6 yıl önce)
    Batırmadığınız bir orası kaldı.Yazık daha prestijli ve doğa ile uyumlu projeler varken...
    0
    0
    Yanıtla