SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hadebe Sonunda Malatya'ya Dönebildi

0
Güncellendi - 2019-12-04 00:51:41
Hadebe Sonunda Malatya'ya Dönebildi
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor’un Zimbabveli stoperi Teenage Lingani Habede, pasaport sorununu çözülmesinin ardından Türkiye'ye döndü ve Salı günü Ziraat Türkiye Kupası 5.Eleme Turu’nda Keçiörengücü ile Malatya’da oynanan ve 3-1 sonuçlanan ilk maçta görev aldı.

Süper Lig’de son olarak ligin 11.haftasında İzmir’de Göztepe ile oynanan karşılaşmada forma giyen Hadebe, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Zimbabve Milli Takımı’na davet edilmişti. 

Afrika Uluslar Kupası Elemeleri’nde A Grubu’nda yer alan Zimbabve Milli Takımı’nda görev alan Hadebe, Botsvana ile oynanan ve 0-0 eşitlikle sonuçlanan karşılaşma ile 19 Kasım’da Zambiya ile oynadıkları ve 2-1 kazandıkları karşılaşmada forma giydi. 

19 Kasım’da Zambiya ile oynadıkları karşılaşmanın ardından Türkiye’ye dönmek için eşyalarını toplayan Hadebe, pasaportunda boş sayfa kalmadığı için sorun yaşadı. Yaşadığı sorun nedeniyle yeni pasaport çıkarması gereken Hadebe, ülkesinin yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle bir türlü dönemedi. 

Zimbabwe'de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yeni pasaport basılamadı ve Hadebe, 12.haftadaki Fenerbahçe ile 13.haftadaki Gençlerbirliği karşılaşmalarında forma giyemedi. 

BtcTurk Yeni Malatyaspor Kulübü, oyuncularının dönmesi için federasyon ile bir görüşme yaptı. Zimbabve Futbol Federasyonu ile gerçekleştirilen görüşme sonrası sorun çözüme kavuştu. Zimbabve hükümeti de konuyla ilgilendi ve Hadebe’ye yeni pasaport çıkarıldı. Genç oyuncu, sorunun çözülmesinin ardından Türkiye'ye dönüş yaptı.  

Fenerbahçe ve Gençlerbirliği karşılaşmalarını kaçıran genç stoper, Ziraat Türkiye Kupası 5.Eleme Turu’nda Keçiörengücü ile Malatya’da oynanan ilk maçta görev aldı. 

Gençlerbirliği karşılaşmasında özellikle savunmada yapılan hatalar sonrası yeri aranan Hadebe’nin kupa maçının ardından ligin 14.haftasında 7 Aralık Cumartesi günü Malatya’da oynanacak olan Demir Grup Sivasspor karşılaşmada da görev alması bekleniyor.

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un sezon başında Kaizer Chiefs takımından transfer ettiği 24 yaşındaki stoper, UEFA Avrupa Ligi Elemelerinde 1 karşılaşmada görev aldı. 

Süper Lig’de 8 kez sarı kırmızılı formayı giyen ve 675 dakika sahada kalan Hadebe, aynı zamanda Zimbabve Milli Takımı’nda da oynuyor.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Mülayim (4 yıl önce)
    Göndermeyin bi daha milli takıma 2 hafta sonra yine gidecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Pekte mantıklı gelmiyor bana adam milli takım oyuncusu milli maçlaragidiyor ülke ülke pasaportta problem hiç mantıklı değil parasını ödemede sıkıntı oluştu dersin herkes anlar yalana ne gerek var sıkıntılar olabilir gecikmeler olabilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Hadebenin geç gelişine yorum yapan ve bu işe mantıksız bakan ; 1-27 futbolcunun,yedeklerde dahil hepsinin parasını veren klüp ,Hadebenin parasını mı? vermeyecek. 2-Hadebenin geç gelişi ile ilgili pasaport sorunu Zimbabwe tarafından da teyit edildi.Neyini anlamadın? 3- Biliyormuş gibi yorum yaparak,klübü itibarsızlaştırmak kimsenin haddi değildir.
    0
    0
    Yanıtla