SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Spor Bilimleri'nin İlk Prof.'u

0
Güncellendi - 2019-05-21 23:59:23
Spor Bilimleri'nin İlk Prof.'u
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Cemal Gündoğdu, profesör unvanı alarak, Spor Bilimleri Fakültesinin ilk profesörü oldu.

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne bağlı olarak 1992 yılında kurulan ve 2017 yılında Spor Bilimleri Fakültesi'ne dönüşen ve sahip olduğu donanımlı tesis altyapısı, başarılı öğretim elemanlarıyla bölgenin nitelikli öğrenci yetiştiren fakülteleri arasında adını duyuran İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, ilk profesörünü yetiştirdi.

Başarılı spor geçmişi ve akademik hayatındaki başarılı çalışmalarıyla tanınan, çalıştığı kurumlarda yürüttüğü idari görevler, spor federasyonlarındaki başarıları ve özverili çalışmaları ile dikkat çeken Prof. Dr. Cemal Gündoğdu, lisans öğrenimini 1995 yılında Celal Bayar Üniversitesinde tamamladı.

Meslek hayatına 1995 yılında Beden eğitimi öğretmeni olarak İstanbul’da başlayan Gündoğdu, akademisyenlik hayatına 1998 yılında Fırat Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda Araştırma görevlisi olarak başladı. Gündoğdu, yüksek lisans eğitimini 1999 yılında Fırat Üniversitesi, doktora eğitimini ise 2002-2007 yılları arasında Gazi Üniversitesinde tamamladı. 2009 yılında Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde müdür yardımcılığı, bölüm başkanlığı görevlerini de yürüten Gündoğdu, 2014 yılında doçentlik unvanını almaya hak kazandı.

2016 yılında İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda göreve başlayan Gündoğdu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanlığı görevlerini yürüttü.

Ataması gerçekleşen Prof. Dr. Cemal Gündoğdu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın elinden cüppesini giyerek yeni unvanı ile görevine başladı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız