SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Suç Çetesi Operasyonuna 13 Tutuklama

A- A+ PAYLAŞ

TUTUKLANANLARDAN BİRİ İNFAZ KORUMA MEMURU!.. Malatya’da silahlı suç örgütü kurarak haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen çeteye yönelik operasyonda 35 silahla birlikte yakalanan 16 şüpheliden, çete lideri ile bir infaz koruma memurunun da (gardiyan)  aralarında bulunduğu 13’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekiplerince 5 aydan beri yürütülmen soruşturmanın ardından liderliğini canlı hayvan pazarında esnaflık yapan Kürşat D. isimli şahsın yaptığı Organize Suç Örgütüne yönelik 5 ay süren teknik ve fiziki takip çalışmalar sonucu ev ve işyerlerine Özel Hareket Polislerinin de katıldığı operasyon düzenlendi.

Silahla yaralama yaralama, işyeri ve oto kurşunlama, yağmanın da aralarında bulunduğu 14 faili meçhul olayın aydınlatıldığı operasyonun sonucu ile ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden şu bilgi verildi:

"Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yürütülen TCK 220 soruşturma kapsamında;

İlimizde var olan huzur ve sükun ortamını bozan, Silahlı suç Örgütü kurarak haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen, liderliğini canlı hayvan pazarında esnaflık yapan K. D. isimli şahsın yaptığı Organize Suç Örgütüne yönelik 5 ay süren teknik ve fiziki takip çalışmaları neticesinde 01.03.2021 günü yapılan yakalamalarda 21 tabanca 14 pompalı ve otomatik tüfek ele geçirilmiş,

Dosya kapsamında 16 şüpheliye 4 gün gözaltı kararı verilmiş, 1 şüpheli şubemizden serbest bırakılmış 15 şüpheli 04.03.2021 tarihinde Adliyeye sevk edilmiştir. Adli makamlara sevk edilen 15 şüpheliden 2 şüpheliye Adli kontrol hükümleri uygulanmış 13 şüpheli  tutuklanmıştır."

Tutuklananların K.D., C.D., B.B., A.C., T.C., İnfaz Koruma Memuru M.T., Ö.Y.,  B.A., Ü.D., Y.L., E.G., M.A. ve G.K. oldukları öğrenildi. Ev kadını D.Y. ile M.B. adlı şahıs da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Blade44 (3 yıl önce)
    Ver Mehteri Veer.... İl Emniyet Müdürümüze ve Emeği geçen tüm Aslanparçalarına müteşekkiriz.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Bu çete nin hayvan pazarında etkili olmasında belediye iştiraklerinin sucu var hayvan pazarı içerinde bir adet mobese kamerası bile yok sadece giriş kısmında ve üst kısımda kamera mevcut paranın ve ticaretin döndüğü bir merkezde tehdid darp silahla yaralama komisyonculuk çok kolay bir biçimde yapılmakta hatvan pazarında olan adlı vakaları sorumlu gazeteci olarak incelerseniz kaç adet dosya açılıp kapatılmış görürsünüz en kısa zamanda malatya hayvan pazarı şehre yakışır bir biçimde yenilenir ve modern temiz ve güvenli bir hale getirilir içeride nakliye işi de evrakli yasal kişiler ile yapılmalı kurban almaya giderken kurban olmayalım siz yetkililere sesleniyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Bilmez misiniz emniyetimizin devletimizin herşeyden haberi var
    0
    0
    Yanıtla
  • hayat öğrencisi (3 yıl önce)
    Çocuğa bak Çobanlık yapıyor hayvan satıyor. yetmezmiş gibi kabadayılık yapıyor. Malatya da büyük temizlik
    0
    0
    Yanıtla
  • Niyazi (3 yıl önce)
    15 yil oldu pazarin hali boyleydi! Kapisini calmadigimiz yer mi kaldi? Mermi yiyen, dayak yiyen, tehdit edilenlerin , pazari birakmak zorunda birakilan onca esnafin hakkini kim arayacak, merak bekliyoruz. Gec gelen adalet, adalet degildir! (Detaylar içeren iddiaların yayını uygun görülmemiştir) Isin ciddi olup olmadigini, pazarda kurduklari tezgahlar kaldirilinca anlariz. (...)
    0
    0
    Yanıtla
  • Reşat (3 yıl önce)
    Arkalarındaki siyasiler ortaya çıkarılmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (3 yıl önce)
    Oh mis Çok şükür Darısı diğer çetelere Allah emniyetten razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (3 yıl önce)
    Büyükşehir belediyesi de hesap vermelidir. Bunları kim hayvan pazarına yerleştirdi, kimler önayak oldu. Büyükşehir çık bunun hesabını ver.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    İl emniyet müdürümüzü ve emniyet personelimizi kutlarım...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Bakın sizden büyük Devlet var.Sosyal medyada asıp kesenler, garibanın ekmeği ile oynayanlar fazla Çukur izlediniz.Kim evine akşam iki ekmek görüyorsa benim gözümde en delikanlı adam odur.Gerisi fos ?
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (3 yıl önce)
    Gariban insanların emeğiyle oynadılar çiftçinin besicin küçük bir danasına koyununa göz koyan tehdit eden silah çeken hayvan pazarındaki esnafa kan ağlatan suç makineleri Garibanın ahı kalır mı sandınız Devletimizden il emniyet müdürümüzden bin kere razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Huseyin (3 yıl önce)
    Ellerinize sağlık millete sosyal medya uzerinden kolpa yapıyordu bak tosun ediyorlar adami Allah polisimize zevalvwermesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay (3 yıl önce)
    Emniyet güçlerimizin Ellerinize sağlık, devamını bekleriz, sağolun varolun..
    0
    0
    Yanıtla
  • alican (3 yıl önce)
    Kimse devlet bizim ne yaptığımızı bilmez demesin..Vakti gelince ensenizden tuttuğu gibi doğru dama tıkılırsınız..Tüm asayiş kuvvetlerimizi tebrik ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    ????????????????
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA PLATFORMU (3 yıl önce)
    Emniyet mensuplarımızın ve Sayın İl Emniyet Müdürümüzün emeğine sağlık. Dizerler adamı öyle işte duvar dibine. Güçlü devlet güçlü Türkiye...??????
    0
    0
    Yanıtla