SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sülük Pütürge İçin Projelerini Açıkladı

0
Güncellendi - 2019-02-09 01:53:09
Sülük Pütürge İçin Projelerini Açıkladı
A- A+ PAYLAŞ

AKP Pütürge Belediye Başkan Adayı Mikail Sülük, düzenlediği basın toplantısında Pütürge için hazırladıkları projeleri açıkladı.

Sülük, AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ile birlikte Ramada Plaza Altın Kayısı Otelinde basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Sülük, Pütürge için hedeflerini ve projelerini anlattı, Pütürge için ilk etapta uygulamaya almak üzere 15 proje hazırladıklarını belirtti.

AKP Pütürge adayı Sülük, özetle şunları söyledi:

"Her faaliyetimizi, en başından en sonuna kadar, hemşehrilerimizin önünde, şeffaf bir yöntemle yürüteceğiz.

Örnek olarak aldığımız, model, Genel Başkanımız-Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğidir.

Aynı zamanda Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, aslen Pütürgeli olan, Sayın Selahattin Gürkan beyle ekip ruhu içinde çalışarak, güzel hizmetlere imza atacağız.

Biz bu yola bu sevdayla çıktık, PütürgeMİZİ dağların arkasında kaderine küsmüş halde bırakmayacağız.

Gurbette Pütürgeliler birbirini ne kadar tutuyorsa Pütürge'de de Malatya'da da bizler birbirimize sarılmaya, sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çünkü biz birlikte Pütürge'yiz.

Pütürgemizi ulaşımda, sağlıkta, turizmde, hayvancılıkta, tarımda, ticarette kısacası her alanda zirveye taşıyacağız.

Pütürgemizde 2 yıl süren bir saha çalışması gerçekleştirdik. Bu saha çalışmasının içeriği Pütürgenin temel sorunları ve çözüm yolları…

Pütürgede durum ne?

1 – Negatif göç

Göç sorunu her geçen yıl artarak devam etmektedir.

1965 yılında TÜİK verilerine göre 44.356 kişi olan Pütürgenin Nüfusu 1980 yılında 49.756 kişi olmuş ama 1985 yılından sonra her yıl düşüşe geçmiştir.

2007 yılı 22.810 kişi

2014 yılı 18.000 kişi

2018 yılı 14. 392 kişi olarak görünüyor.

Bu veriler ışığında sürekli azalan bir nüfus Pütürgede çok net görünmektedir.

2 – Genç Nüfusun Az Oluşu

Pütürge de şuanda gerekli sosyal – kültürel alanların yetersizliği ve özellikle iş ve istihdamın olmamasından kaynaklandığını tespit ettik.

3 – Var olan tarımsal arazilerde Üretimin sağlıklı ve doğru yapılamaması Özelliklede zor şartlarda Üretilen tarımsal ürünlerin de pazarlanma sorununu tespit ettik.

4- Sanayi tesislerinin olmayışı ve bu sanayileşme yapısına bağlı Pütürge’nin gelişmesi ve kalkınması için önemli olduğunu belirledik.

5- Kamu Personelinin geldiği Pütürgemizde kalmak istememesini tespit ettik. Hem konaklama hem sosyal ve kültürel faaliyetlerin olmayışından dolayı gelen kamu personelinin erken tayin istediğini tespit ettik.

6- Yaz - Kış Sürekli Bir Ulaşım Sorununu Belirledik.

-Yol ve su sorunu belediyemizin olmazsa olmazıdır. Temel çalışma ve özel ilgi gösterilecek alandır.

7 – Kalifiye Eleman Azlığı

8 – Tarım Ve Hayvancılığın Yetersizliği

Bu 8 başlıkta sıraladığım Pütürgenin temel sorunlarının en acil şekilde çözüme kavuşması gerekiyor.

Hedefimiz istisnasız tüm fertleriyle önce milletimizin gönlünü kazanmak, ardından sandıkta oyunu almaktır.

ALLAH nasip eder bu göreve gelirsek, ilk etapta uygulamaya alacağımız 15 projeyi sizlerin huzurunda kamuoyuyla paylaşmak istiyorum,

1 – KİLİT PARKE TAŞI ÜRETİM TESİSİ KURULMASI:

Belediye Bünyesinde hizmet verecek kilit parke taşı üretim tesisi kuracağız.

2- KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ KURULUMU (KSS) :

Bölge halkına yönelik girişimcilik eğitimi düzenlenecek ve ardından özellikle tekstil alanında 10 işletmenin faaliyet göstereceği 20 dönümlük kapalı alana kurulan küçük sanayi sitesi yatırımı gerçekleştireceğiz.

3 – BİLGİ MASASI MERKEZİ:

İlçe Halkına hizmet verecek, Belediye Bilgi Masası Kuracağız.

4 – KOOPERATİF KURMA EĞİTİMİ VERİLMESİ VE KOOPERATİF KURULUMU:

İlçede ihtiyaç duyulan alanlarda, Kooperatifleşmeye gidilerek bu kooperatiflerin faaliyet süreçlerinde danışmalık desteği verilecektir.

5- HALICILIK VE NAKIŞ İŞLETMESİ:

İlçedeki 18-45 yaş arasındaki kadınlara özgü, halılar ve nakış ürünleri üretebilmeleri için halıcılık, nakış işleme kursu verilecektir. Kursu bitiren kadınlarımız, açacağımız işletmede halı ve nakışlarını üretecekler, Satış ve Pazarlama desteğini de belediye olarak biz vereceğiz.

6 – KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ:

İlçemizi cazibe merkezi haline getirebilmek için bazı mahallerimizde Kentsel Dönüşüm uygulayacağız.

7 – ŞİRO ÇAYININ İSLAH EDİLMESİ

650 rakımda bulunan her türlü meyve sebzenin yetiştirilebileceği, 144 bin dönümlük Şiro Çayı Havzası, Islah edilerek, bu alanda seracılık, Sebze yetiştiriciliği ve besicilik faaliyetleri yürüteceğiz.

8 – ET VE SÜT ENTEGRE TESİSİ:

Bölgedeki Hayvancılık Faaliyetlerini geliştirmek ve AB standartlarında üretim yapabilmek amacıyla, ET VE SÜT ENTEGRE TESİSİ yatırımını yapacağız.

9 – HAYVAN PAZARI KURULMASI:

Pütürge halkına ve çevre bölgelere hizmet verecek, hayvan pazarı kurulumunu gerçekleştireceğiz.

10- Pütürge PAZARI KURULMASI:

Pütürge de ürettiğimiz ürünlerimizin, Türkiye’nin her tarafında şubesi bulunan, marketlerde reyon kurularak Pazara sunulmasını sağlayacağız. (NOT: 81 ÜLKE, 921 İL)

11 – SOĞUK HAVA DEPOSU:

İlçede yetiştirilen, sebze ve meyvelerin uygun koşullarda muhafaza edilmesi amacıyla, 1000 metrekarelik soğuk hava deposu kuracağız.

12 – COĞRAFİ İŞARET PROJESİ:

Pütürge’ye özgü Bal ve Kırmızı üzüm gibi ürünlerden en az iki ürün belirleyerek, Coğrafi işaret alacağız.

13 - ÇOK AMAÇLI SPOR ALANI PROJESİ:

Sentetik çim Futbol sahası, Basketbol sahası, Voleybol sahası ve Tenis kortunun yer alacağı spor alanını faaliyete geçireceğiz.

14 – Pütürge KÜLTÜR VE MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ PROJESİ:

Konferans Salonu, Sergi Salonu, Okuma Salonu, Kütüphane, Halk Eğitim Odaları ve mesleki eğitim merkezinin yer alacağı Pütürge Kültür ve Mesleki Eğitim Merkezi’ni kuracağız.

15 – GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ PROJESİ:

İlçedeki uygun bir alana Güneş Enerjisi Santrali inşa edeceğiz.

Kalıcı Projelerimizle göçü hem durduracağız hem de tersine göçü gerçekleştireceğiz. 1980 yılında Pütürgemizde 49.756 kişi yaşarken bugün neden şuan nüfus 14 binlerde?

Projelerimize başladığımız gün itibariyle, İmkanları olan, İstihdamı olan, Yaşam koşulları iyi olan bir Pütürgeye dönüşecek ve nüfusumuz kademeli olarak hem artacak hem de var olan gitmediği gibi gitmiş olanlar geri dönecektir.

Mahalle, mahalle gezerek, kapı kapı dolaşarak milletimizi dinlemeye devam edeceğiz; duyulmadık dert, çözümsüz sorun bırakmayacağız."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • remzi (5 yıl önce)
    içi boş projeyi doldurmuşlar ne proje ama
    0
    0
    Yanıtla
  • Gurbat mamo (5 yıl önce)
    Doğanyol ve pütürge yol istiyor.Önce yolu halledin.Ne zor işmiş yolu halletmek.Her kış yollar kar dolayısı ile param parça oluyor.Yeniden yapılıyor yazık.Elazığ tarafına dar bir mevkide köprü yapın.Doğanyol ve pütürge belediyesi birlikte fırata hızlı motor seferleri düzenleyin ve o hatta minibüs koyun.Kubbe dağına tünel yapın son durak olmaktan kurtarın bu memleketi.Anlayın ya bu memleketin insanı en başta yol istiyor.
    0
    0
    Yanıtla