AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi konusundaki tepkileri değerlendirerek, "Şeker Fabrikaları, 3'lü koalisyon hükümeti döneminde özelleştirme kapsamına alınmıştır" dedi.
Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi ile ilgili gelişmeleri değerlendiren Çalık, "Unutulduğunu düşündüğüm için hatırlatmak istiyorum. Şeker Fabrikasını özelleştirilmesi 3'lü koalisyon dönemine denk gelir. Yani, ANAP, DSP ve MHP hükümetleri döneminde, 2000 yılında özelleştirme kapsamına alınmıştır. O gün özelleştirme kararına karşı çıkmayan zihniyet bugün kendince tepki koymak adına kamuoyuna açıklamalarda bulunuyorlar. O gün özelleştirmeyi uygun gören zihniyet, bugün neden karşı çıkıyor? Bunu bir sorgulamak lazım. Biz özelleştirmeye karşı değiliz, fabrikanın kapatılmasını istemiyoruz. Özelleştirme İdaresi Başkanımız Sayın Ahmet Aksu ile görüşmemizi yaptık. Sayın Aksu şunu çok net olarak ifade etti; 'Biz özelleştirmeye çıktığımız anda protokolde burayı alan firma en az 5 yıl süreyle çalıştıracak.Kapatmadan, çalıştıracak.' İnşallah, özelleştirme sürecini hep beraber takip edeceğiz. Peşkeş çekileceğini düşünen insanlar varsa, ihale açık, buyursun kendileri girsinler. Özelleştirme bir süreçtir ve bunun 2000 yılında başladığını herkes bilmelidir" ifadelerini kaydetti.
"ŞÜPHEMİZ VE ENDİŞEMİZ YOK"
Milletvekili Çalık, Kürecik bölgesindeki askeri üssü, NATO Füze Kalkanı Sistemi'nin kurulmasıyle ilgili olarak da, "Sistemin ülkemizin menfaatleri doğrultusunda kullanılacağı konusunda şüphemiz ve endişemiz yoktur" dedi.
Çalık, "Öncelikle şunu söylemek gerekir ki, Malatya'nın Kürecik bölgesinde kurulması düşünülen ve füze kalkanı olarak nitelendirilen, aslında bir radar sisteminin ne yerel yöneticilerin almış olduğu bir karardır, nede ülkemizdeki disiplinin almış olduğu bir karardır. Türkiye'nin 1952 yılında taraf olduğu NATO'nun almış olduğu bir karardır. Yapılan görüşmeler neticesinde daha önce radar kurulan Kürecik bölgesine şimdi bir kez dana bir radar kurulması kararlaştırılmış durumda. Bununla ilgili olarak NATO üyesi ve NATO bölgesi olan ülkelerin koruma altında olması ki, Türkiye'de bunlardan bir tanesi. Her hangi bir ülkeden ülkemize yapılacak, yada NATO bölgesi ülkeye yapılacak saldırıların engellenmesi adına önemli bir merkez" dedi.
Konuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Mili Savunma Bakanlığı Müsteşarı ile görüşmelerde bulunduklarını söyleyen Çalık, "Konuyla ilgili tüm birimlerle konuyu görüştük. Sistemin ülkemizin menfaatleri doğrultusunda kullanılacağı konusunda şüphemiz ve endişemiz yoktur" şeklinde bilgi verdi.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.