SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sürücüsüz Tır 300 Metre Gitti, Apartmana Çarptı

A- A+ PAYLAŞ

"BİR İÇERİ GİRİYORLAR, BİR GELİYORLAR TIR YOKTUR!." Arıza yaptığı için parkedilen tır, bir süre sonra kendiliğinden hareket ederek önce refüje, sonra 2 araca çarptı, 4 katlı apartmanın altındaki fırına girdi. Gece yarısından sonra meydana gelen olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

ARIZALANINCA SÜRÜCÜSÜ PARK EDİP GİTTİ, SONRA..

Olay, saat 01.45 sıralarında Paşaköşkü Mahallesi Pirim Sokakta meydana geldi. Sokağın üst tarafındaki TOKİ yolu Şehit Sait Korkmaz Caddesi üzeride gece arıza yapan 44 ADA 549 plakalı tır, belirlenemeyen bir nedenle kendiliğinden hareket etti. Önce cadde üzerindeki refüje çarpan, sonra park halindeki 34 DGB 983 ve 44 ACU 974 plakalı araçlara çarparak zarar veren tır, sürücüsüz bir şekilde yaklaşık 300 metre yol katedip, Pirim Sokakta bulunan 4 katlı apartmanın zemin katındaki fırına girerek durabildi.

Gündüz pazar kurulmuş olan sokağın sakinleri duydukları gürültü üzerine panik yaşarken, tırın çarptığı apartmanın sakinleri de şok oldu. İlk şokun atlatılmasının ardından ihbar üzerine olay yerine 112 Acil, İtfaiye ve polis ekipleri gelirken, ilk etapta apartman sakinleri tahliye edildi.

Polis ekipleri, büyük zarar gören tırın sürücüsünü ilk etapta bulamayınca, ezilmiş ya da savrulmuş olabileceği düşüncesiyle aracı ve çevreyi araştırdılar. Ancak daha sonra, bazı görgü tanıkları tırın sürücü olmadan hareket ettiğini söyleyince, ekipler rahatladı.

"BİR GELİYORLAR, TIR YOKTUR"

Olayın görgü tanıklarından Eray Ünsal, “Araç arıza yapıyor. Sürücü ihtiyar bir dayı. Tekerin altına bir tane taş koyuyor. Karşıda da ekmek büfesi var, ekmek büfesinde çalışanlar tırda çat çat sesi gelince bakıyorlar araçta ses geliyor. Sonra bir içeri giriyorlar, bir geliyorlar tır yoktur. Ben de aşağı taraftaydım, kavşakta tezgahım var orada manavcıyım. Orada araba sürtmeye başladı, ben bağırmaya başladım, dedim, ‘ üzerimize geliyor.’ Biz kenara çekildik, araba geldi gümledi vurdu, araçlara teker teker vurdu, sonra binanın altına girdi” sözleriyle tanık olduklarını anlattı.

Kazanın bir diğer görgü tanığı Muzaffer Kılıç ise, “Tır yukarıda önce orta refüje vurdu, ondan sonra bu sol taraftaki araçları biçe biçe geldi, buradan da dönüp eve vurdu. Şoförü yoktu, içinde kimse yoktu. Araba boştu, vura vura geldi, bizde zaten buradaydık, kaçıp ara sokağa girdik” ifadelerini kaydetti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız