SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tabip Odası'ndan Uyarı.. "Hasta Sayısı Düştü Ama.."

0
Güncellendi - 2021-02-03 18:20:49
Tabip Odası'ndan Uyarı..
A- A+ PAYLAŞ

"COVİD19'LA BİRLİKTE YAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ.." Malatya Tabip Odası Başkanı Doç.Dr. Erol Karaaslan, sağlık çalışanlarının koronaya karşı aşılanmalarıyla birlikte rahatlama hissettiklerini bildirdi. Karaaslan, alınan önlemlerle Malatya'da vaka sayısının düştüğünü, ancak bunun vatandaşları rahatlatmaması gerektiğini söyledi.

Doç.Dr. Karaaslan yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Mart 2020 tarihinden itibaren Covid-19 pandemisi ile en ön safta büyük bir fedakârlık ve özveri ile mücadele eden sağlık çalışanları aşılanmanın başlamasıyla bir nebze de olsa rahatlama hissetmiştir.

Alınan kısıtlama tedbirleri neticesinde tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de vaka sayısında ve yoğun bakımlardaki hasta sayılarımızda ciddi anlamlarda düşüşler oldu. Bu durum hastanelerimizdeki yoğunluğu ve sağlık çalışanlarımızdaki iş yükünü ciddi anlamda azalttı. Bütün bu güzel gelişmelerin yanında hatırlatmak isteriz ki; Covid 19 virüsü hala eradike edilemedi. Pusuda bizim zayıf anımızı bekliyor. Oluşan mutasyonlar neticesinde virulansta bir azalma da olmadı. Aksine yayılım hızında ve mortalite oranında artma olduğuna dair endişe verici boyutta bilgiler bulunmaktadır. Avrupa ülkelerinin birçoğunda vaka sayısı ve ölüm oranlarındaki artış durdurulamıyor. Elimizde aşı dışında etkinliği kanıtlanmış bir ilaç bulunmamaktadır.

Bu tedirgin edici tabloda ülkemizdeki vaka sayısındaki azalma bizi rehavete sevk etmemeli. Vatandaşlar olarak maske, mesafe ve hijyen kurallarına eskisinden daha çok dikkat etmeliyiz. Toplum olarak Covid 19’un bulaşma yolları konusunda geçen süre zarfında yeterince tecrübe sahibi olduk ve bilinçlendik. Bütün bu kazanımlarımızı lütfen heba etmeyelim. Hem kendimize hem de çevremizdekilere zarar vermemek için tedbirler konusunda gevşeklik gösterip virüsün yayılımına prim vermeyelim.

Bilimsel verilere bakıldığında çok kısa süre zarfında Covid-19 eradikasyonunun olmayacağı görülmektedir. Bu nedenle Covid 19’ la birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz."

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Seda (3 yıl önce)
    Hasta sayısı düşmedi yükseliyor aksine
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (3 yıl önce)
    İnşaAllahu Teâlâ RABBİMİZ Yar ve Yardımcı mız Olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • durmuş durdu (3 yıl önce)Ahmet Yalvaç isimli kullanıcı yorumuna
    SadakAllahül aziyym
    0
    0
    Yanıtla