Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, odaya aidat borcu olanlar için tanınan faizsiz ve gecikme zamsız ödeme uygulamasının 30 Eylül 2011 tarihinde sona ereceğini ve isteyen üyelerin kredi kartı ile borçlarını 12 ay taksitle yatırabileceğini duyurdu.
TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, beraberinde TSO Genel Sekreteri Erkan Gölgeli ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, kamuoyunda Torba Yasası olarak bilinen, 6111 sayılı Alacakların Yapılandırması Kanunu kapsamında, TSO'ya aidat borcu olan üyelere tanınan sürenin 30 Eylül 2011 tarihinde sona ereceğini açıkladı.
Erkoç şunları söyledi, "Kamuoyu'nun bilgisi olduğu üzere, geçtiğimiz Mart ayında yürürlüğe giren 6111 Sayılı Yasa kapsamındaki düzenlemelere odamız da dahil olmuştu. Bu çerçevede odamıza aidat borcu olan üyelerimize borçlarını yeniden yapılandırmaları için 6 aylık bir süre verilmişti. Bu süre 31 Ağustos 2011 tarihinde sona ermişti. Ancak daha sonra yapılan düzenleme ile son ödeme tarihi 30 Eylül'e kadar uzatılmıştır. Oda aidat borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili olarak 6111 sayılı torba yasa çerçevesinde Odamız aidatları ile ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde çıkarılan yasa gereği 30 Eylül 2011 tarihine kadar aidat borç asıllarının tamamının ödenmesi halinde, bu borçlara uygulanan faiz ve gecikme zammı gibi alacakların tahsilinden vazgeçilecektir" dedi
İsteyen TSO üyelerinin borçlarını kredi kartı ile 12 ayda taksitlendirebileceğini ve 30 Eylül itibariyle borçlarını ödemeyen üyelerden gecikme zammı ve faiz ile birlikte borçların tahsil edileceğini açıklayan Erkoç, "Yasada belirtildiği gibi Oda'ya olan aidat borçlarının cezalarından muaf olunabilmesi için gecikmiş aidat borçlarının bir kerede Eylül ayının sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir. Yasa gereği açıktan taksit yapılmayacaktır. Ancak Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi'nin almış olduğu bir karar gereği üyelerimiz kredi kartlarına 12 taksit şeklinde ödeyebilirler" dedi.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.