SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarım Arazilerine Dronla Takip ve Tespit

0
Güncellendi - 2019-11-11 02:23:53
Tarım Arazilerine Dronla Takip ve Tespit
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, tarım arazilerinde dron ile takip çalışmalarına başlandı. İHA'lara yüklenen yazılımlarla, hangi alanların suya, hangi alanların ilaçlamaya ihtiyaç duyduğu tespit edilecek.

Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü projeleri arasında yer alan, İnsansız Hava Araçları (İHA) ile tarım arazileri izlenerek, daha etkili inceleme gerçekleştiriliyor.

Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, İl Müdür Yardımcısı Ahmet Turan Karaca, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Demet Köksal ve teknik personellerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü projelerinde ve saha çalışmalarında kullanılması düşünülen dron ile ilgili ilk uygulama , Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün 400 dekarlık Karapınar uygulama alanında yapıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, dron çalışmasıyla ilgili bilgiler vererek, “Gelecekte İlimizde tarımsal faaliyetlerin daha etkin ve kısa zamanda yapılabilmesi için müdürlüğümüz tarafından İHA'ların kullanımı ile Malatya tarımına azami oranda katkı sağlanması düşünülmektedir” ifadelerini kullandı.

Tarlaları havadan tarayarak uzaktan algılama yapan İHA'lara yüklenen yazılımlarla hangi alanların suya, hangi alanların ilaçlamaya ihtiyaç duyduğunu tespit edeceklerini söyleyen Macit, “İHA'lar ile havadan ihtiyaca göre sulama ve ilaçlama yapılabilmektedir. Ayrıca danışmanlık firmaları tarım sektöründeki İHA pazarının kısa süre içerisinde 30 milyar doları geçeceğini öngörmektedirler. İnsansız hava araçları uçan robotlardır. Bakıldığında dışarıdan çok basit gibi gözüken bu araçlar aslında hem bilimsel hem de teknolojik olarak son derece karmaşık donanımlara sahiptirler” dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Muhteşem (4 yıl önce)
    Çiftçi kayısıdan ve diğer ektiklerinden çok para kazanıyor . Dron alacak.... Heh heh he... Çapa bak.. Hizaya gel...
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (4 yıl önce)
    Suya ve ilaca ihtiyacı olduğunu nasil tespit ediyor, biraz bundan bahsetseydiniz, nasıl algılıyor? Tarım il müdürü iha sektörünün 30 milyar doları geçecek diyor, sizin tarım sektörü kaç milyar dolar yapar sen onu düşün Habere bakıldığında gidip piyasada satılan dji marka dron alıp kayısı bahcesinde uçurmuşlar, bu uçuştan ne rapor cikti paylasinda görelim, show yapmaktan öteye gidemiyorlar bence
    0
    0
    Yanıtla
  • Drone kendi başına görüntü alabilir fakat özel yazılım sayesinde arazinin eğimi toprak yapısı vs. gibi etkenlerden hangi bölgenin daha fazla geliştiğini ve hangi bölgelerin daha fazla suya ihtiyaç sahibi olduğu öğrenilebilir. Gözle görülen kısımlar olabilir fakat bir arazide toprağın yapısı her yerde aynı olmayabiliyor kireç tuzluluk oranı vs gibi.
    0
    0
    Yanıtla