SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tarımsal Üretim Planlaması ve Destekleme Modeli Toplantısı

Tarımsal Üretim Planlaması ve Destekleme Modeli Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Tarımda yeni dönem "Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bilindiği üzere “2025-2027 Yıllarında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar” 29 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. 

Bu kapsamda Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli konularında her kesime bilgilendirme toplantıları düzenlenerek, ilgili kurum ve kuruluşlar ile üreticilerin bilgilendirilmeleri sağlanıyor. 

Konuyla ilgili geniş katılımlı olarak DSİ Konferans Salonunda düzenlenen ve Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak'ın Başkanlığında gerçekleşen toplantıya, İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hilmi Öksüztepe, Bakanlığımıza bağlı kurum ve kuruluş temsilcileri, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, tarımla ilgili STK başkanları, konu ile ilgili teknik personeller ve önder çiftçiler katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Osman Akar, “Bakanlığımızın hazırladığı Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli ile ülkemizin tarımsal gücünü yeniden şekillendiriyoruz. Bu model ile Tarımsal üretimin ve gıda arz güvencesinin sürdürülebilirliğinin sağlanması, üretim planlamasına katkı sağlaması, verim ve kalitenin artırılması, tarımsal üretimde çevreci yaklaşımların benimsenmesi ve uygulanan politikaların etkinliğinin arttırılması amaçlanmıştır. 

Tarımsal destekler ilk defa üretim döneminden önce açıklandı. Destekler daha sade ve etkin hale getirildi. Üreticilerimize gelecek yılların öngörülebilir olması için ilk defa 2025- 2027 yıllarını kapsayacak şekilde 3 yıllık yeni bir destekleme programı oluşturulmuş olup, birim destek katsayı değeri ve destekleme tutarı her yıl yeniden belirlenecek hale getirildi. 

Dağda, bayırda, en ücra köşelerde ekinini, hayvanını büyüten çiftçimize ulaşmak, onlara tarımın yeniliklerini, sürdürülebilir üretim yöntemlerini anlatmak bizim en önemli görevimiz. Çünkü biliyoruz ki, çiftçimizin güçlü olduğu bir ülke, geleceğine güvenle bakan bir ülkedir. Kırsalın yeniden canlanması, tarımın sürdürülebilir olması için teşviklerimiz, hibelerimiz ve bilgilendirme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Çiftçilerimiz ne kadar güçlü olursa, ülkemiz de o kadar güçlü olacaktır. Toprağa dokunan ellerin emeği, bir milletin geleceğini şekillendiren en kıymetli mirastır. Bu vesileyle toplantımızın başta Şehrimiz ve Ülke tarımımıza hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak, Bitkisel Üretimde Yeni Destekleme Modeli hakkında sunum eşliğinde katılımcılara bilgilendirme yaptı. 

Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Dr. Selami Aygen tarafından Yeni Hayvancılık Destekleme Modeli hakkında, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Özhan tarafından Su Ürünleri Yeni Destekleme Modeli hakkında katılımcılara bilgilendirmeler yapıldı. 

Soru - Cevap bölümünün ardından toplantı sona erdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız