SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tasarruf' İçin Minibüse Binen Bakanın Özel Uçak Tarifesi 750 Milyar Lira!.

'Tasarruf' İçin Minibüse Binen Bakanın Özel Uçak Tarifesi 750 Milyar Lira!.
A- A+ PAYLAŞ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun, geçtiğimiz Pazar günü özel uçakla Malatya'ya yaptığı ziyarette, havalimanından il merkezine 3 minibüslük konvoyla gelmesi 'trajikomik' görüntülere yol açarken, söz konusu seyahatin özel uçakla yapılmasının maliyetinin 25 bin ABD doları (yaklaşık 750 bin TL) olduğu ifade ediliyor.

Pazar günü Ankara'dan bakanlığına bağlı DHMİ'nin özel uçağıyla gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, buradaki karşılamanın ardından il merkezine, 'tasarruf' gerekçesiyle 3 minibüslük bir araç konvoyuyla geçmişti. Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, AKP İl Merkezi ziyaretlerinin yanı sıra Kuzey Çevre Yolu'nda da inceleme yapan bakan, birkaç saat kaldığı Malatya ziyaretinin ardından, havalimanında bekletilen özel uçakla Ankara'ya dönmüştü.

Malatya seyahati için kullandığı özel uçağın piyasadaki 1 saatlik kiralama bedelinin 10 bin dolar, geliş- gidiş 2 saat uçuşun 20 bin dolar, havalimanında bekleme bedelinin ise 5 bin dolar olduğu, tasarruf gerekçesiyle 25 kilometrelik havalimanı yolunda minibüs kullanan bakanın birkaç saatlik Malatya ziyaretinin uçak maliyetinin yaklaşık 750 bin TL (750 milyar lira) olduğu belirtildi.

Söz konusu bakan, Malatya ziyaretinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından, kamu harcamalarında tasarruf yapmak üzere 3 yıllığına yürürlüğe konulan "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi" ile ilgili yaptığı değerlendirmede, paketin hazırlanması konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başta olmak üzere ilgililerle gerekli istişarelerde bulunduklarını, bu sürece Bakanlık olarak katkı sağlamaya çalıştıklarını söylemişti.

malatyahaber.com

FOTOĞRAF: (Kapakta) Ulaştırma Bakanı Uraloğlu (öndeki gözlüklü), Malatya'ya özel uçakla yaptığı ziyarette havalimanında karşılanırken., (Altta) Bakanın havalimanından il merkezine gelirken tasarruf için kullandığı 3 minibüslük konvoy..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Cenk (1 ay önce)
    Ulaştırma Bakanına özel uçak mı yok? Bakanlıktan iş alan onlarca müteahhit sırf bu günler için özel jet temin ediyorlar! Yeter ki bakan istesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci (1 ay önce)
    İtibardan tasarruf olmaz.Tasarrufu bizim yapmamız gerekiyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 ay önce)
    Bende özel uçakla tasarruf yapmak istiyorum:)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 ay önce)
    Bunların tasarruf yapacağına inandınız mı? Saray, han, hamam, şatafat düşkünü bir iktidar nasıl tasarruf yapar? Tasarrufu emekli ve asgari ücretliye yaptıracaklar. Ancak bu halk bunlara inanarak büyük hata yaptı. Bedelini misli misli fakirleşerek ödeceyeceğiz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Osman (1 ay önce)
    İyi yapıyorlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bek (1 ay önce)
    750 bin TL az parami
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Ya tasarrufu da gariban memur, ișçi, emekli, asgari ücretlinin sırtından yaparlar.... Gostermelik hareketler, önce yüz tane maaș alan adamlarin maașını teke indirin...bakan yrd. liklari gibi sonradan icat edilen emekli milletvekilleri ve parti burokratlarinin atandığı yüksek maașlı kadroları kaldırın, garantili geçiș ve garanti hasta uygulamalarını gözden geçirin, vatandașın sırtına yıkılan Nas kararlarında bedava kredi alanlara faizi guncelleyin, 600 tane gereksiz mv sayısını 200 e düșürecek radikal kararlar alın ki görelim tasarrufu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Köylüm (1 ay önce)
    En yukarıdan en aşağıya kadar itibardan tasarruf olmaz diye diye, ülkeyi bu hale getirip bitirdiler, hatta dibine kadar sıyırdılar. Tek sıkıntı ne biliyor musunuz? Hala bu yapılan yanlışları ve hala bu yapılan bir sürü olumsuzlukları destekleyen bir kesim insanların olması. Yapılan yanlışa yanlış demek insan olmanın erdemdir.Bunu unutmayın..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yanlış (1 ay önce)
    Sayın Bakanı karşılama ya Vali Belediye Başkanı Ak Parti Millet vekilleri Ak parti İl başkanı Daire Kurum Amirleri hey biri bir mercedesle gelmişler dir. Bali Sayın Bakan Vip minibüs kıralayıp fazladan para ödeyeceğine bali onların araçlarında birisine binedinde.Bakanın arkasında duran jet de (Benim dedemin dedesini jeti yanlış anlaşılmasın jet dedemin dedesini jeti ) Vallahi Billahı bunlar bizim aklımız ile oynuyorlar.Bunları Almanlar değil Şeytan bile kıskanıyor.....2019 kadar bunlara oy verdim bu da benim ben büyük günahım Allah beni af eder İnşallah........
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ertan (1 ay önce)
    Ekepe en iyisini bilir. Helal bakanlarıma yakışır. Suriyelilere 50 milyar TL den fazla harcandı ,750 bin mı gözünüze geldi biraz da bizim bakanlarimiza harcansin.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Çıkan tasarruf kanununun sonucu : 100+100=200
    %67
    %33
    Yanıtla
  • turan (1 ay önce)
    Bu millete müstehak.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Real (1 ay önce)
    750 milyar yanlistir Yazida 750 bin tl yaziyorsunuz. Bu dogrudur. Bakanbey tarifeli ucakla gelememis. Israftir tabi. Sonra göstermelik minibüs ile gelse ne olur. Yazik..
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ramazan (1 ay önce)
    Onların gözleri var ancak görmezler. Kulakları var ancak duymazlar
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Berk (1 ay önce)
    Haberin ana konusu doğru bir eleştiri fakat 20 sene önce kullandığımız para birimiyle başlık atarak neyi amaçlıyorsunuz? 750 Bin TL yerine 750 Milyar Lira yazmak çok komik olmuş.
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Sen haberde sadece o kısma mı takıldın?!
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Deli (1 ay önce)
    Tarifeli uçakla niçin gelmediniz de özel uçakla geldiniz diyecek bir baba yiğit var mı ?Yok . laf bitti halka ayar çekiyorlar ve ilerideki yapılacak olan büyük zamlara zemin hazırlamaktır. asıl kara delik kendilerinin isarfıdır..
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Avşar Bey (1 ay önce)
    Hiç kimse kusura bakmasın once israf eden tasarruf etmeli.secimde bir sürü aldıkları is kurlu var evinden maaş alanlar var.Buyrun belediyelere bakın başta büyük şehir kaç tane kurumun öz malı araç varken Sami başkana yeni makam minibüsü kiralandı. Şu anlata anlata biteremedikleri sadece düğün arabası yaptiklari togg aracımız nerede? Onu makam arabası kullansınlar.Maski genel müdürü kurumun öz malı jip dururken birde yanına Passat kiralıyor. beledeyi badkanlari seçimden önce oy istemeye gittiği vatandaşa secimd n sonra korumayla gidiyor buda ayrı bı gariplik. Demedi demeyin bu işin sonu asgari ücretliye ve emekliye çıkacak haberiniz olsun.zaten perisanlar bir zam yapmamak için bahane olacak. İtibardan tasarruf olmaz...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Davut (1 ay önce)
    Diyanet 2024 ilk 4 ayda 31 milyar TL harcama yapmış. Günlük 250 milyon Türk lirasi. Tasarruf :) Milletin vergiden canı çıksın sıkıntı yok :)
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Yorumu begenmeyenler diyanetten sanırım :) nasıl Audi , Mercedes konforlu mu ? Gavırrrr icadı ama olsun
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Recep solmaz (1 ay önce)
    Tasarruf tedbirleri TBMM denbaşlasın...MILLETTEN değil...ADALET HAK HUKUK VICDAN diyorsanız....siyaset yapmayın çözüm bulun pahalılık bizleri bitirdi.yapmayin etmeyin bu ULKEYI sevin PARANIZI seveceginize..
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Maraba (1 ay önce)
    Maraba gördüğüne inanır. Tüm bakanlar aynı. Yandaşların uçak kiralama, araç kiralama, bina kiralama, tören, açılış, temizlik, ihale yapmadan tamirat, inşaat, konferans, festival, reklam vs hizmet alımı ili park gibi yapanların, çiçek, çerez, hediyelik eşya, ağırlama işlernden dönmediği köşe kalmadı. Hele bir de faturaları görseniz kalp krizi geçirirsiniz. Tabi bunlarır sadece AKP belediyesinde olduğunu sanmayın! Devletin malı deniz değil okyanus! Birkaç haber, sonra olaylar unutuluyor. Hesüp soran da olmayınca. Olan devlete ve namuslu vatandaşa oluyor. Vatan için Can verenler, dürüst olduğu için linç edilenler hep aynı ve büyük kesim Ama o büyük kesim ne yazı ki hem iradesini, hem mantığını hem de çocuklarının geleceğini sözde inanç ya da ideoloji uğruna belli yerlere teslim edip kaderci olmuş. Düzelmez, düzelmeyecek de. Ha bu arada durmadan bakanlar neye gelir? Vali ve belediye başkanları ekipleri ne işe yarar? Bakanlar denetim yapmaz, yatırım yapmaz. Marabanın gönlünü hoş tutmak için bir de binlerce kamu görevlisi koşturur. Atay'ın birer müdür vali ve belediye başkanlarının yerine olsun bitsin. Bu arada böyyük şeherin borçları ne, maliyeti ve yapılan işler açıklansın. Bakanlıkların Malatya'da yaptığı işler de güncel maliyeti üzerinden açıklansın. Son 5 yıl değil, 25 yıl rakamları ve özellikle belediyelerde birim adı verilerek kaç kişinin çalıştığı, kuruma yıllık maliyetleri açıklansın da asıl sahipleri Millet öğrensin. Var mı yüreği yeten kurum yöneticisi.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)
    750 binTL (750 Milyar lira) yazıp haber başlığını da eski para biriminden yapmanız haberi değersizleştiriyor.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 ay önce)
    Tasarruf hikaye, Yükü yine vatandaşın sırtına vur. Sonra tasarruf. Bu hükümet ile biz bu ekonomik krizden kurtulamayız.
    %85
    %15
    Yanıtla