SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Taşhoran Kilisesi'nde Sergi Düzenlendi

Taşhoran Kilisesi'nde Sergi Düzenlendi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İnönü Üniversitesi işbirliğinde, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü ve Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Yüksek Lisans Öğrencileri tarafından düzenlenen ‘İşler Nasıl Karma Sergisi’, Taşhoran Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı. 

Yüksek Lisans Öğrencilerinin yaptıkları eserlerden oluşan Sergi, özellikle son yıllarda giderek popüler olan endüstriyel malzemeler kullanılarak yeni bir takım tasarımların ve düşünce dünyasının ortaya konulmasını amaçlıyor. 

“Sanayi malzemelerinin sanatsal çalışmalarla sanat eserine dönüşmüş”

“Aile olmak ve evde olmak” fikri ana teması ile gerçekleştirilen sergi açılışına katılan ve sergiyi gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Tarihi bir mekân olan Taşhoran Kültür ve Sanat Merkezinde güzel bir sergi açılışına tanıklık ediyoruz. İnönü Üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrencilerinin hazırlamış oldukları ‘İşler Nasıl’ başlığı altında sanayinin ve sanayideki işlerin nasıl gittiğine dair sanayi malzemelerinin sanatsal çalışmalarla sanat eserine dönüştürüldüğü serginin açılışını yapacağız. Bu sergiye katkı veren hocalarımıza, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Sergimizin Malatya’mıza ve sanatseverlere hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 

Başkan Gürkan Sergi açılışının ardından endüstriyel malzemeler kullanılarak hazırlanan karma sergiyi gezerek yapılan çalışmalar hakkında tasarımcılardan bilgiler aldı. 

“Güzel düşünenler güzel işler yapar”

Başkan Gürkan Sergiyi gezdikten sonra da yaptığı açıklamada, “Açılışını yaparak gezmiş olduğumuz serginin amacı, sanayideki işlerin ve yapılan o işlerin bakış açısının görsel olarak sanata dönüştürülmesi anlatılmış. Sergide sanatçılarımız ince dokunuşlar gerçekleştirmişler ve zihninizdeki görüş, düşünce neyse eserleri o şekilde görürsünüz. Çevre Haftası olması nedeniyle de güzel bir çevre etkinliği ve çevre sergisi hüviyetinde. Sergimizde sanayi atıklarının kullanılmasından sanayici esnafımızın sofrasına kadar çok güzel bir şekilde sergilemişler. Sanatçılarımızın bu inceliğinden dolayı onları tebrik ediyorum. Özellikle sergide motor ustasının çalışması sırasında biriktirdiği yağı ebru sanatı ile özdeşleştirmişler. Burada bakış açısının ne kadar önemli olduğunu görmekteyiz. Zihinlerin berrak olması, art niyetli düşüncelerin olmaması güzel bakan güzel görür, güzel gören güzel düşünür, güzel düşünenlerde güzel işler yapar. Bu sergide bunu gördüm. Tekrar sergide emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • hasan44 (1 yıl önce)
    Padişahın Sarayda düzenlediği eğlenceye farklı bir yeteneği olan bir terzi davet edilmiş.sırası gelen terzi ve çırağı huzura çıkmış. çırak 3-5 metre öteye geçip elindeki iğnegi yukarı doğru kaldırmış. yetenekli terzi elindeki ipin ucunu agzında ıslatıp düzelttikten sonra, uzakta duran çıraga dogru atıp iğnenin deliğinden ipi geçirmiş.etraftakiler alkışlamış. padişahın tepkisi ise bi kese altın ve 100 sopa olmuş. soruldugunda ise - güldük eglendik altın bunun için. sopa ise kimseye bi faydası olmayacak bir alanda kendisini geliştirdiği için...
    %25
    %75
    Yanıtla
  • yavuz görgün (1 yıl önce)hasan44 isimli kullanıcı yorumuna
    canım malatya insanım yok olmuş birçok medeniyetten sanat eserinden başka hiç birşey kalmadı. selçuklu'yu biliyorsan sanatı yüzünden hititleri tanıyorsan sanatı yüzünden tanıyoruz. osmanlıda resimi müziği mimariyi edebiyatı çıkar samanoğllarından farkı kalmaz. bir diğer konu bütün medeniyetlerin temelinde sanat var avrupa medeniyeti rönesans sanatçıları sayesinde oldu. sanatçılar bizi bir üst basamağa çıkaran yol gösteren insanlar. emekleri kutsaldır. anlamasanız bile saygılı olmalısınız. sanat ve ilim düşmanlığı yüzünden matbaa 200 sene sonra geldi bize. sanatçı kimsenin görmediğini gören hisseden ifade edendir. yani sanat boş iş değil takip edilip desteklenmeli. o padişah kimse artık sanat düşmanı olduğu için bak adını bile bilmiyorsun. ama bir ahmed arifi nazımı nesimiyi karacaoğlanı mevlanayı yüzlerce yılda geçse herkes hatırlayacak çünkü çağından ilerisini gören büyük insanlardı.
    %100
    %0
    Yanıtla