SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tecde Yoluna Saat Kulesi Yapılacak

0
Güncellendi - 2016-12-13 00:30:19
Tecde Yoluna Saat Kulesi Yapılacak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından,  Fahri Kayahan Bulvarı ile İsmet Paşa Caddesi ve Tecde Yolu’nun kesiştiği kavşakta, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyan, yaklaşık 17 metre yüksekliğinde  saat kulesinin yapılacağı öğrenildi.

Saat kulesinin; yapı medeniyetimizin en önemli süsleme sanatlarından biri olan Kundekari (küçük ölçüde geometrik parçaların birbirine geçmesi ile elde edilen, Anadolu'da Selçuklu döneminde gelişmiş kendine özgü bir bezeme tekniği) sanatından esinlenerek yapılmakta olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

“Saat Kulesinin yapı malzemesinde ise özel döküm fibro mermer ve işlenmiş çelik sacların altın yaldız titanyum malzeme ile kaplanmasından istifade ediliyor.

Açıklamada, kulenin; Osmanlı ve Selçuklu mimarisini temel alıp, Selçuklu yıldızının göğe yükselip hilal ile birleşerek günümüz Türkiye Cumhuriyeti’ni simgeleyen bir yapı olacağı ifade edildi.

Tarihimizden izler taşıyan ve çevreyle uyumlu bir sanatsal yapı tasarımı olan saat kulesinin kaidesinin ise Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazır hale getirilmiş olduğu ve önümüzdeki günlerde kule kısmının montajına geçileceği belirtildi. “

Bülten

saat-kulesi-gece

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Veysi Yüce (7 yıl önce)
    Arkadaş biz belediye tasarruf etsin, manalı işler yapsın dedikçe israf için, gösteriş için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Saat kulesinin orada ne işi var? Dolmuşla yoldan geçen adamın o kalabalık ortamda kuleye baktığını düşünmen bile meselenin ne kadar gereksiz olduğunu anlamana yeter. Aynı parayla daha akıllıcı işler yapsanız olmaz mı? Geri dönüşüm kutuları yapın, hayvan besleme makineleri koyun, bayat ekmek dönüştürme istasyonları açın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Veli (7 yıl önce)
    5 sene sonra bu eserler yıkilir veya başka belediye başkanı soker atar ama geniş düzgün yollar planlar devam eder..
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat 44 (7 yıl önce)
    Saat kuleleri çok elzem bir durum değil ama Malatya ve geleceği için Büyük bir problem söylenmese de kapıda SU sorunu hemen hemen hergün sular saatlerce kesiliyor. Anlaşılan o ki su yeterli değil, yapılaşma her geçen gün artıyor, ihtiyaçta....Altarnatif su projeleri daha önemli değil mi?... Belki maski'nin umrunda değil ama sayın başkanım sizin umrunuzda olmalı ve önceliği saat kulelerinden daha önde olmalı diye düşünüyorum. Gerçekler perdelenmemeli...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (7 yıl önce)
    Yapılan hizmete çomak sokmağa gerek yok.Herşeyin ayrı bir yeri vardır.Şık ve güzel görünümlü bir eser. Yalnız belediyelerimiz şehrin ana caddeleri ve sokaklarındaki çukurlarmış engebeli yolları biran önce yama yaparsa iyi olur. kış aylarında arabalar farkına varmadan zarar görüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğuhan (7 yıl önce)
    İçinde Baz İstasyonu Olmaya. Onu kamufle Etmek İçin Yapılmış Olabilirmi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Nk (7 yıl önce)
    E Malatya dediğin zaten Tecde ve Yesilyut'tan ibaret Büyükşehir Belediyesi başkan ve yöneticileri nezdinde... Belediye binasının batı kanadındaki odalarından bakınca gordukleri şehrin batisi zira... Şaşırmamak lazım...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Sanki ülke lâle devrini yaşıyor. Allah sonumuzu hayrettsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit (7 yıl önce)
    Allahım neler yapıyoruz iki tane dakir fukaraya ev berse belediye daha iyi.tahminen 400-500 bin liraya yaptırırlar maliyeti de 50 binliradır .Ortaçağdan kalma eserler Melih gökçek de şehre gieiş kapıları yaptı harika, her biri 3 milyon lira, Malatya da yapsın bence.bunlar önemli şeyler.yoksa nası gelişecez :))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (7 yıl önce)Ümit isimli kullanıcı yorumuna
    Zenginlerin rahatının bozulmaması için, fakirlerin şükür etmesini öğrettiniz. Halbuki şükür yalnızca ve yalnızca Allah'a edilir. Haramı, İsrafı kendisine yol etmiş şahıslara ve yöneticilere değil..!
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin YURT (7 yıl önce)
    Akşam geçerken gördüm güzele benziyor. Tecde yolunu 50 metrelik Malatya’nın prestij yolu diyerek öve öve bitiremediler ama hatalı, kazaya davetiye çıkaran bir yol oldu çıktı. 50 metre mesafede kocaman kocaman kaldırım ve bisiklet yolu yaptılar. Araç yolu ortada küçük kaldı. Birde sonradan Araç yoluna yapılan eklemeler şeritleri küçülttü. Hele meyveciliğin oraya yapılan dönel kavşağı görün. Akıllara zarar. Ortada kavşak o kadar büyüktü ki ilk görünce güleyim mi ağlayayım mı karar veremedim. Bunu çizen arkadaşı tebrik etmek istedim. Kavşak soldaki şeridin hemen hemen hepsini kapatıyordu. Gece karanlıkta Solda giderken yolu kavşak kapattığını düşünün. Yani koca yol tek gidiş gelişe dönüştü. Sonra biraz küçültüldü ama yeterli değil. Plansızlığın örneği. O bölgede kaldırım küçültülerek kavşak korunmalı. Açılan alanda yola katılarak soldaki şeritler normal genişliğine alınmalı. Buraya 400-500m mesafede Güngör caddesi ile Tecde keşismesindeki kavşakta hatalı. Ne diyelim bol para harcıyorlar ama baştan savma ve ayrıntılara dikkat edilmiyor. Fahri kayhanda yollar yeni yapıldı ama ortada rögar kapakları 10 -15 cm yukarıda görmesen alt takım , lastik bırakmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Belediye geniş düz yollar kaldırımları yapsın kanalları manalla kuleyle uğraşmadan. ..başka bir şey yapmasına gerek yok...kişiye özel imar planları yüzünden yollar çarpık ...20 metrelik yol bir bakmissin 10 metreye düşmüş kişiye özel imar planlari nedeniyle...yolun ortasında ev parkın içinde ev gibi ...Burası malatya...
    0
    0
    Yanıtla
  • Alkışlar (7 yıl önce)
    Resim göster geri çek. Kaç tane böyle proje paylaşıp arkasını kiraz bahçesi yaptılar. Buda onlardan biri.
    0
    0
    Yanıtla
  • caner (7 yıl önce)
    Alt kısmı bayaa enteresan duruyor :- ))
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (7 yıl önce)
    MALATYANIN COK GENİŞ OLAN YOLLARINI DAHADA GENİŞ YAPMAK İÇİN ÇALIŞMALAR TÜM HIZLA SÜRÜYOR , FAHRİ KAYAHAN BULVARINA YAPILAN KANAL GİBİ
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (7 yıl önce)
    Saat kulesi değil baz istasyonu dur .
    0
    0
    Yanıtla
  • fbay (7 yıl önce)
    güzel olur.merkezi bir noktaya içerisinde restoran ve cafe olabilecek şekilde yüksek bir kule istiyoruz.hem malatyayı izleyebilecek hemde çevresinde yeşil alan olabilen güzel bir çalışmaa... yoksa bu tür saat kuleleri ufak kalıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (7 yıl önce)
    lale devri.
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (7 yıl önce)
    Çok ilgi çekici enteresan bir kule olmasın sakın, yoksa bu acemi şoförler bir de saat kulesine bakarken iyice trafik keşmekeşliğine olumsuz katkı sağlayarak kazaya sebep olacaklardır...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • ft44 (7 yıl önce)
    boşuna para belediye para saçmaya devam ediyor
    0
    0
    Yanıtla