Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 3. çağrı ilanı yayınlandı.
Kırsal kalkınma yatırımları kapsamındaki 106 milyon avro hibe desteği için başvuruların 19 Aralık 2011 – 10 Ocak 2012 tarihleri arasında yapılabileceği bildirildi.
TKDK tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle ;
"Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan Katılım Öncesi Yardım Aracı’nın (IPA) Kırsal Kalkınma bileşeni olan IPARD Programını uygulamak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olarak kurulan TKDK, desteklenecek sektörleri, bu sektörler için ayrılmış bütçeleri içeren 3. proje başvuru çağrı ilanını yayımladı.
Aralarında Malatya’nın da yer aldığı 20 ilde proje başvuruları 19 Aralık 2011 – 10 Ocak 2012 tarihleri arasında kabul edilecek. Yayınlanan ilan çerçevesinde 106 milyon avroluk bütçe, kuruma sunulacak uygun projeler karşılığında kullandırılacaktır. Malatya’da 7 ayrı başlık altında proje kabulü yapılacaktır. Desteklenecek alanlar ise şunlardır.
Süt üreten tarımsal işletmelere yatırım
Et üreten tarımsal işletmelere yatırım ( Kanatlı et )
Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması
Et ve Et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ( Kanatlı et)
Meyve ve sebzenin işlenmesi ve pazarlanması
Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması
Kültür balıkçılığının geliştirilmesi
IPARD programı ve Malatya ilinde desteklenecek alanlar hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen yatırımcılar TKDK resmi internet sitesi www.tkdk.gov.tr, 444 85 35 proje yardım masası hattı ve İl Koordinatörlüğünün Milli Egemenlik Cad. No:57 adresindeki hizmet binasında oluşturulmuş yardım masasına başvurabilirler. "
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.