SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TMO Genel Müdürü Malatya'da.. 'Kayısı Alımı Sürecini Görüştük'

TMO Genel Müdürü Malatya'da.. 'Kayısı Alımı Sürecini Görüştük'
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Toprak Mahsülleri Ofisi  (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal’ın Malatya ziyaretinde kayısı alım süreci üzerine verimli görüşmeler yapıldığını duyurdu. Er, görüşmelerin, çiftçiler ve bölge ekonomisi için önemli sonuçlar doğuracağına inandığını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Er, TMO tarafından kuru kayısı alımı konusunda önemli gelişmelerin olduğunu açıkladı. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’ın Malatya ziyaretinde kayısı alımı süreci üzerine görüşmeler gerçekleştirildiğini belirtti.

Başkan Sami Er, yaptığı açıklamada şunları ifade etti: 

“TMO Genel Müdürü Sayın Ahmet Güldal’a, Malatya’mızı ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ziyaret kapsamında, Malatya’mız için büyük önem arz eden ve çiftçilerimizin heyecanla beklediği kayısı alımı süreci üzerine verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Bu kritik konuda yaptığımız istişarelerin, hem üreticilerimiz hem de bölge ekonomimiz için önemli sonuçlar doğuracağına yürekten inanıyorum.”

Malatya'nın eski Tarım İl Müdürlerinden olan TMO Genel Müdürü  Ahmet Güldal, Vali Seddar Yavuz'u da ziyaret ederek bir süre görüştü.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • tuncay (3 ay önce)
    malatya bunlara kaldıysa duman oldu
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ysf (3 ay önce)
    Acelesi yoktu biraz daha beklenseydi köylü hepsi satmış olurdu
    %75
    %25
    Yanıtla
  • kayisici (3 ay önce)
    cok acil TMO cifcinin elindeki kayisiyi bin tl taban fiyat uzerinden almalidir tuccar da gitsin TMO'dan istedigi kadar kayisiyi istedigi fiyattan alsin bu konu cok acil sayin cumhurbaskanim lutfen talimat verin is hizlansin durumumuz cok acil selam ve dua ile
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Selam ve duaya devam, halayda çek.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ahmet Şeker (3 ay önce)
    Verimli görüşme ne demek? Bülent Tüfenkçi görüşüyor verimli görüşme diyor, Sami Er görüşüyor oldukça verimli görüşme diyor. Sırada kim var verimli görüşme yapacak? Reklamı geçin kardeşim tüccar çiftçinin gözü gibi bakıp büyüttüğü, neredeyse 100 liraya mal ettiği kayısıya 100 lira fiyat veriyor. Verimli görüşmeler bitene kadar çiftçinin elinde mal kalmayacak zaten. Şu an almıyorsan bile şu tarihte şu fiyattan almaya başlayacağız desen bile yeter. Ama yok sadece boş vaat ve erteleme. Anlaşılıyor ki milletin elinde kayısıyı yok pahasına alan tüccar ile yöneticiler ortak. Satma kardeşim diyenlere peşinen şöyle diyorum; masraflar, borçlar neyle ödenecek. Yıl boyu yapılan harcamalar için ağustos ayı eylül ayı denmiş. neyle ödeyecek çiftçi bu borcu. 100 lira da dese mecbur veriyor malını. Şu ülkede herkes sahipsiz de çiftçiler de ekstra bir sahipsiz. Yazık çok yazık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kayısıcı (3 ay önce)
    Kayısının temel sorunu arz talep dengesizliği. Sivas, Elazığ ve Adıyaman ilçeleri kayısı üretiyor. Malatya,da keçinin çıkamadığı dağ taş kayısı olmuş. Devlet dikimi kontrol altına almalı. Bunu yapmayacağına göre, piyasa kendş dengesini kurar, mahsul dalda kalır, fiyat ederini bulur. Olan kime olur?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Adrasan (3 ay önce)
    sami başkanın gülüşü güzel günlere gebe..
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Uğur (3 ay önce)
    Çok düşük bir fiyat açıklayacaklar çünkü beklemeyi insanlarda fiyat algısının değişmesini beklediler. Yaz başında 150 deseler çok düşük kalacaktı şimdi ise 110 düye açıklasalar öp başa koy diyecek millet. Komisyoncular tarım bakanlığını ele geçirmiş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selim444 (3 ay önce)
    Bu tarihe kayısı mi kaldı. Mazotun , işçiliğin , ilacın fiyatından haberleri yok. Tüccarlar geldi götürdü malları. Sizler kayisibirligi kapatadurun. Bir düşünün arkadaşlar Allah rızası için akp vatandasin lehine ne yapıyor ? Vergi almayi iyi biliyorlar ...
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Erdal (3 ay önce)
    TMO çok geç kaldı.heryerde olduğu gibi burada sınıfta kaldılar
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Sule (3 ay önce)
    Eski tarım il müdürümüz çok zeki bir insan bunun da bir olurunu orta yolunu bulacaktır.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • ONUNCU KÖY (3 ay önce)
    TMO Genel Müdürünün Malatya"ya gelmesi, fiyat açıklaması, 5-10 bin ton kuru kayısı alması çok önemli, mutlaka TMO alım yapmalı. KABUL. Ancak Malatya Kayısısının sorunları çok derin ve kronik. TMO kayısı alırsa iyi olur, ancak bu sadece sorunu çözmez, sadece soruna pansuman olur. Sorunlar büyük, çok radikal ve acil adımlar atılmalı. Birkaç önemli hususa parmak basalım, Malatya"da 8,5, Baskil, Elbistan ve Güründe 3,5 milyon verim çağında kayısı ağacı olmak üzere toplam 12 milyon ağaç var. 10-20 yaşındaki bir kayısı ağacından normal bir yılda 100-150 kg yaş meyve alındığını üretici çok iyi bilir. Ağaç sayısı ile ortalama 25-30 kg ağaç başı kuru kayısı verimini çarparsan Kuru Kayısı rekolte potansiyelimiz ortaya çıkar. Malatya"da hiç kimse bu gerçeği dile getiremiyor. Çünkü biz gerçekleri hep halının altına süpürmeyi seviyoruz. İkinci husus, en son rakama göre ihracat 91 bin tondan 67 bin tona düşmüş, dış pazarda 24 bin ton iç pazarda 15 bin ton kayıbımız var. Üçüncü husus Afganistan, Tacikistan, Kırgızistan ve Özbekistan sürekli hem kuru kayısı üretimini hem de ihracatını artırıyor. Bu ülkelerde işçiliğin ne kadar ucuz olduğunu mutlaka duymuşsundur. Kısacası sorun büyük, ACİL OLARAK kısa, orta ve uzun vadeli radikal çözüm yolları bulmalıyız. Gelecek yıl 2024den daha fazla kuru kayısı rekoltesi olursa sorunun ne kadar derin ve büyük olduğunu, TMOnun 2-3 bin ton kayısı almasıyla çözülmeyeceğini acı bir tecrübeyle o zaman anlarız
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Tasarruf (3 ay önce)
    Sami bey belediye makam araçlarının özel işlerde gece gündüz haftasonu da kullanıldığını biliyor mu ? Biliyor ise hani tasarruf tedbiri?
    %82
    %18
    Yanıtla