SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Toplu Taşıma Zammı Uygulandı, Sonra Duyuruldu!

Toplu Taşıma Zammı Uygulandı, Sonra Duyuruldu!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da şehir içi toplu taşıma ücretlerine 2 Haziran Perşembe günü uygulanmak üzere zam yapılırken, belediyenin toplu taşımacılık şirketi MOTAŞ, 'güncelleme' olarak belirttiği zamla ilgili duyuruyu, uygulamanın başladığı gün  saat 11.59'da 'kamuoyuna' duyurdu.

Malatya'da, belediye MOTAŞ şirketi ile özel sektöre ait halk otobüslerinde yolcu taşıma ücretlerine 12 Ocak 2022'den itibaren geçerli olmak üzere zam yapılmıştı. Sivil tek binişler 3 TL'den 4,5 TL'ye, öğrenci ise 2 TL'den 3 TL'ye çıkarılmıştı. Ancak tepkiler üzerine, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan bir kararla, öğrenci taşıma ücretine yapılan zam miktarını belediyenin karşılaması kararlaştırılmış, bilet fiyatı 2 TL olarak kalmıştı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinde yapılan ve 'güncelleme' olarak tanımlanan zam, uygulamaya başlandıktan sonra kamuoyuna şöyle duyuruldu:

"Şehir içi toplu ulaşım faaliyetlerimiz kapsamında son yaşanan ekonomik gelişmeler ile beraber toplu taşıma ücret tarifelerinde güncelleme yapılma ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu kapsamda alınan UKOMe kararı gereği 02.06.2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tam bilet fiyatı 6,00 TL öğrenci bilet fiyatı ise 3,00 TL olarak uygulanacaktır."

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

95 yorum yapılmış

  • yusuf (1 yıl önce)
    Sayın Malatya büyükşehir belediyesinin değerli büyükleri ben Tohma Kırkpınar Şıhlar minübüs hattını kullanan bir vatandaş olarak sabah minübüse bindiğim de ücretlerin 13,5 tl den 16 tl ye yükseldiği sürprizi ile karşılaştım.Şimdi sorum şu yönde olacak minübüs ücretlerine son zam yapıldığında Mazot fiyatları 29 tl ile 30 tl bandı üzerinde seyrediyordu şimdi mazot fiyatları 26/27 tl bandında iken yapılan bu zammların gerekçesi neydi bunun açıklamasının yapılmasını bir vatandaş olarak yapılmasını bekliyorum...Nedir bu gereksiz zammın açıklaması lütfen biri bunu anlatırsa çok makbule geçecek...Vatandaşın sabrı ile bu kadarda oynanmaz diye düşünüyorum o güzergahta günlük üç öğrenci okula gönderen aileler var yazıktır günahtır..üç cocuk bu gün 13 liradangünlük 78 aylık 1560 tl para tutar sadece yok ücreti birde bunların beslenme ücretlerini katarsanız bu insanlar çocuklarını okutmaktan vaz geçecekler emin olun..Cevabınız içiğn şimdiden teşekkürler kolay gelsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Şehri gülistan yapıyor sayın gürkan....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Osman (1 yıl önce)
    Yazık ya yazık bu millet size destek veriyor. Yaptığınız nedir ya yazık değilmi şimdi de milletin parasına verilen asgari ucrete mi göz diktiniz. Allah sizi ıslah etsin. Sizlerden değil cocuklarınızdan çıksın be. Sizleri Allaha Havale ediyorum. İlahi Adelet. Elbette sizlerde düşersiniz bu zor duruma yakındır. Allahın kudreti yeter
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Her toplum hak ettiği şekilde yönetilir, durmayın zamlara devam. Nasılsa ülkede TÜİK diye zamlarınızı örten bir kurumunuz var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Bunlar daha iyi günleriniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • DENİZ (1 yıl önce)
    Okadar güzel zamlar oluyorki çıkıp meydana halay çekesim geliyor!!!!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emrah (1 yıl önce)
    Yazık ya yazık bu millet size destek veriyor. Yaptığınız nedir ya yazık değilmi şimdi de milletin parasına verilen asgari ucrete mi göz diktiniz. Allah sizi ıslah etsin. Sizlerden değil cocuklarınızdan çıksın be. Sizleri Allaha Havale ediyorum. İlahi Adelet. Elbette sizlerde düşersiniz bu zor duruma yakındır. Allahın kudreti yeter.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • ümit (1 yıl önce)
    belediyeler hizmet kurumlarıdır ticari işletme değildir ,ama bakıyorumki maşallah malatya belediyesi esnafın önünde dağ gibi set uyguluyor esenlik marketler, sosyal tesisler (lokanta resturant, mahalle arası cay bahçeleri falan filan bunlar yakışmayacak şeyler bunların kazançları ve gittiği yerleri açıklamanızı isterim ayrıca bu ulaşım zammının da derhal geri alınması gerekiyor
    %58
    %42
    Yanıtla
  • haci (1 yıl önce)
    Bir otobüsteki bir yaşlı bedava bindi diye mi zarara uğrattı devleti he? Zam onların yüzündenmi geldi ?Peygamberimiz demiyor mu büyüğünü saymayan küçüğünü sevmeyen bizden değildir? Bu nasıl gençlik bu nasıl müslümanlık he? Yaşlılarımız; büyüklerimiz bu kadar mı değersiz he?Yaşlılar bizim başımızın tacıdır kimse rahatsız olmak gibi bi lükse sahip değildir.
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Cahit78 (1 yıl önce)
    Malatya'da halktan yana olmayan bir belediye başkanı olsaydı ne olurdu? 1. Mesafesi kısa olan ulaşıma zam 2. Suya zam 3. Çevre temizlik ve emlak vergisine zam 4. Ekmek satış büfeleri sayısını arttirmayip ucuz ekmek diye halkı ekmek kuyruklarında bekletirdi 5.Halkin sorunları yerine zenginin sorunlarına yonelirdi 6. İçi dolu olmayan kahramanlık konuşmaları yapardı 7. Verdiği sözleri yerine getirmedi 8. Gariban vatandaşların ev yapmaması için imar iskan işlerini zorlaştırdı 9. Başladığı çalışmaları büyük bir şölen ile duyurur fakat sonunu getirmezdi 10. Esenlik marketlerinde ürünleri en pahalı şekilde sattirirdi....vs
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Destansı işler işte anlayana.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Doğan (1 yıl önce)
    İnsanların toplu taşıma kullanmaları, kent içi trafik yükünü azaltmaya yönelik çalışma yok. 3-4 kişilik bir ailenin merkezde işleri olduğunda 4*6=24 TL dönüş de 24 TL eder 48. Aracı olan kendi aracını kullanır, otobuslerdeki rezaleti neden çeksin ki.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Muzaffer (1 yıl önce)
    Malatya'da mesafeler bu kadar kısa iken bu zam ağır oldu. Üstelik Malatya içme suyu tedarikinde en masrafsız şehir ama Suya ve ulaşıma yapılan zamlar çok zalimce bir karar. Bu insafsız zam kararı verenler Malatya halkının haklarına girdiler ve bunun hesabını veremezler İlahi Adalette.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüseyin (1 yıl önce)
    Belediye Başkanı gerçekten özde iktidar partisini destekliyor mu acaba? Ancak kendi iktidarı karşıtı biri bu kadar yapar. Ankara , İstanbul yine makul gerekçeleri var . Mesafeler çok uzun , trafik çok yoğun ve yakıt pahalı. Malatya da en uzun mesafeler oraların 1/6 si kadar ancak vardır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Önceki vali zam kararını veto etmişti.Vali değişir değişmez yeni Vali göreve gelene kadar yerine kim vekalet etti ise hemen zamları onayladı
    %94
    %6
    Yanıtla
  • İsmail (1 yıl önce)
    Zam yerine 65 yaş ve üstü olanları 3 TL olsaydı daha makul ve güzel bir sonuç olurdu. 65 yaş üstü binenlerin iğrenç davranışlarını buraya yazmaya utanıyorum. Çok yazık. Ve bu büyük bir israf.Madem belediye karşılıyor onların ücretini. O parayı daha hayırlı işlerde kullanabilirler
    %72
    %28
    Yanıtla
  • 65 yaş üstü yaşlılarımız bizim kültürümüzdür onların ücretsiz binmesi çok normal hatta yeni düzenleme yapılıyor 60 yaşa inecek ücretsiz kullanım.Saygılı olalım yaşlılarımıza
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Nasıl bir kültür bu, bizim kültürümüz bu kadar diplere mi indi. Adamlar bedava biniş hakkı var diye hoyratça kullanmaları insanları rahatsız etmelerini mi gerektiriyor
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Devletin verdiği hak bu istediği gibi kullanır yada kullanmaz
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Onur (1 yıl önce)
    Malatya çantada keklik nasıl olsa. Hiç boşa konusmayin
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Berke (1 yıl önce)
    Belediye başkanı Destan yazıyor, Malatya seyrediyor. Belediye başkanı partisine muazzam oy kazandırıyor (!) Muhalefet çok tedirgin ve endişe içinde (?)
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Murat09 (1 yıl önce)
    Adam eski devlet hastanesi civarı biniyor 2 dk çarşıda ve 6 TL/ AVM veya sitmapinari yine öyle. Halk otobüsüne dönüştürülen minibüs hatlarına en işlek hatlar verildi (153, 152, 2E, 2D, 10Z ...vs) adamlar şikayetçi kazanamiyoruz diyorlar halen. O zaman halk otobüsü hatlarını iptal edin. Adamlar tekrar minibüse dönüş yapsın. Daha önce M plaka olmadıkları için şehir merkezine girmesinler ayrı bir güzergah belirlensin Köy garajına gitsinler.3-5 minibüsçü için bir şehir halkı perişan edilmemeli ve çok büyük bir vebal bu durum
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Murat09 (1 yıl önce)
    Sayın başkan halktan yana hiç politika yapmıyor, Dolmusculardan , zenginden trollerden yana. Malatya'nın 5 yılı daha ziyan oldu, Diyarbakır büyükşehir belediye en uzak ilçelere dahi otobüs seferleri yaparken Malatya'da ulaşım adına pek bir gelişme yok. En cok Kâr eden hat trambus diyorlar, halen önceki beğenilmeyen belediye başkanının bıraktığı yerde duruyor. Yeni bir hastane binası daha yapıldı ancak Cumhurbaşkanı açılışa gelir diye şehrin merkezi olan cadde yeni düzenleniyor Üstelik Malatya şehir içi ulaşım hatları öyle 70-80 km değil , en uzun hatlar 12-13 km kadar. 6 TL nedir ya?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    İstanbul da 6,70 suan sivil... az kalmış ha gayret yetiseceksiniz... yalnız burda biz otobüse bildiğimizde İstanbulun diğer ucuna girebiliyoruz siz kaç km gidiyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yanlışın var istanbul'da 7.95 tl, ki istanbul için bile çok fazla...
    %20
    %80
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    Selahattin başkanın dediği gibi rekor kırıyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Malatya malatya bulunmaz esi gonuleri costurur zamlari
    %95
    %5
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    Baskanım bu halk otobüsçüleri sana oy kaybettiriyor vatandaşlara davranışları iyi değil ücretsiz binen yaşlılarımıza saygısızlık yapıyorlar
    %77
    %23
    Yanıtla
  • CUMALİ (1 yıl önce)
    Şampiyon uçuyoruz
    %83
    %17
    Yanıtla
  • CUMALİ (1 yıl önce)
    Ne de olsa anadoluyu ana yurt yapan bır başkanımız var
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ziya (1 yıl önce)
    Üniversiteye gidiyorum, otobüs ve trambğs ücretsiz binin dolu. Paraya, ücretsiz yola öğrenci muhtaçken 70 yaşında maaşlı dedeler kullanıyor. Şu ücretsizlere verdiğiniz biniş hakkını öğrenciye verseniz yine millet biraz anlayış gösterecek. Ama yok. Öğrenciye sürünsün.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Kral (1 yıl önce)
    Öğrenci binişleri zaten 3 TL ydi. Haber de 2 TL yazıyor. Yanlışlık var
    %84
    %16
    Yanıtla
  • ali (1 yıl önce)
    Almanya da 1 aylık sınırsız ulaşımı (otobüs.metro vs.) adamlar 9 euro ya indirdi ülke genelinde ..Burdaysa 1 senede 2.5 katı zam yaptılar hala yapıyorlar.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Bu zam milletimize hayırlı olsun inşallah.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Şu 65 yaş üstü bedava yolculuğu günde 1 gidiş 1 geliş olarak sınırlandırın.Duraklar, duraktan durağa tüm gün bedavaya gezmeye çıkan yaşlılarla dolu.Gençlerin ne günahı var?
    %71
    %29
    Yanıtla
  • ALİ (1 yıl önce)
    İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun zam yapmasını engelleyen Ak Parti Malatya'da zamma destek oluyor. Selahattin Gürkan kafasına göre takılıyor. Yazık oluyor Malatya'ya. Vekil olsa da kurtulalım
    %96
    %4
    Yanıtla
  • 2ooo.yilinda.istanbul.avcilara.gidecem.o.gun.zam.gelmis.imamogluna.kiziyorlardi.1.dakika.dedim.ben.malatyadan.geldim.malatya.bir.hafta.once.zam.yapti.malatyayidami.imamigolu.yönediyor.dedim.milet.seşini.kesti
    %20
    %80
    Yanıtla
  • hakkı (1 yıl önce)
    bütün esnaf herkes bu doların azıcık artmasını bekliyormuş demekki. hiçbir fırsatı kaçırmadılar. 700tl oldu yol parası. bi sıkıntımızı giderirdik asgari ücretten çık kaldı 3525, 1500 kira çıkarsak , kaldı 2025, elektrik su doğalgaz telefon faturaları 520 , kaldı 1505. çocuğun bezidir mamasıdır 500 de ona çıkalım. kaldı 1005. mutfak masraflarına da pazar alışverişi ekmek vs dahil 1200 dersek. wuhuwwww bu ay -200 deyim. geçen aya göre daha fazla. haydi halay ekibi vah le malatya şen olası şen leeee malatyaaaa aheyy aheyyyy
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Şunu da belirtmek lazım. Zam kararı bağıra bağıra geldi. İnternet medyası olarak sizler, reaktif değil de, proaktif bir davranış içerisine girmeniz gerekmez midir? Zam kararı alındıktan sonra burada eleştirmek çok da bir şey değiştirmeyecek. Malatya'da her şey olup bittikten sonra tartışılıyor maalesef. Bunun da halka faydası yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emir (1 yıl önce)
    Yaşasın selo başkan
    %67
    %33
    Yanıtla
  • orhan ince (1 yıl önce)
    çok ilginç değilmi İ.B.B. ulaşım zammını 6 tl yaptı gidilen ortalama halk otobüsleri saat 2 saat malatya belediyesi ulaşım zammını 6 tl yaptı gidilen ortalama halk otobüsleri saati mesafede 20 dk halay çekenlere duyrulur aradaki fark
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Kemal (1 yıl önce)
    Motaş özel otobüsleri kaldırsın kendi çalıştırsın.özel halk otobüsleri çok kötü davranıyor yolcuya klima bile açmıyorlar.Artık motaş arabası olursa binerim halk otobüsüne binmem
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mustafa 44 (1 yıl önce)
    Millet ne hale geldi yahu..Nolacak bu halin sonu...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vatandaş (1 yıl önce)
    Ne güzel oluyor.malatya halkı her şeyden memnun . seçim zamanı gelincede başka kim var ki verelim oluyor.adamlar 20 senedir ülkeyi yedi bitirdiler ne fabrika kaldı ne kamu malı kaldı ...evet bu seçimde türkiye geneli oyları çok düşecek ama malatya keşke bizi utandırsada hakettkleri oyu görseler...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Vahap ÖZ (1 yıl önce)
    Motaş bu kadar zam sevdalısı olacağına ücretsiz kartları iptal etsin zam yapmadan %100 kazanır otobüse binenlerin % 85 i ücretsiz bu revamı allah yetkilileri ayıktırsın
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Geirjdjshshsh (1 yıl önce)Vahap ÖZ isimli kullanıcı yorumuna
    Sende bir gun yaslanmiyacakmisin.yada bi gun engelli olma ihtimalin olmayacakmi...empati kur biraz
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Empati kurulacak ise herkes için empati kurun. Sadece yaşlı engelli bedava binmiyor. Basın bedava motaş çalışanlarının aileleri bedava sağlık çalışanları hem yol ücreti hem bedava belediyelerde diğer çalışanlarla aynı maaşı alıp ama sırtında üniforması olanda bedava. Pandemi döneminde sadece bu ülkede sağlık çalışanları seferber olmadı tüm kamu kurumları seferber oldu ayrıca belediyelerde çalışanlar 1.5 yıl esnek çalışma adı altında tam gün geldikleri halde sigortaları esnek çalışıyorlarmış gibi yarım gösterildi ve sadece günlük 1 otobüs değiştiren bir çalışan gidiş geliş yol maliyeti 12tl iken nette bile değil bürüt olarak 6,10 TL alıyor ve ayrıca diğer kurum ve kuruluşlar güzel zamlar alırken zam alam alamıyor. Hak gözetetilecek ise bu herkes için olmalı. Herkes için adalet olmalı..
    0
    0
    Yanıtla
  • o yaşa gelince sizinle alakalı da aynı yorum yapsalar ne düşünürsünüz acaba?
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Bu islama aykırı (1 yıl önce)kartal isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş bıkmadınız mı aynı argümanlardan ? Ben neden senin otobüs paranı ödeyeyim ? Sen vergi ödemiyor musun sgk primi ödemiyor musun ? Neden ben senin otobüsünün parasını ödeyeyim ? Senin yükünü ben niye taşıyayım neymiş binde bir ihtimal benim de başıma gelirse ? E başıma gelirse ne yapacağım yük mü olacağım topluma ? İnsanlar zorla geçinen asgari ücretle zorla geçinen devletten bir kuruş yardım almayan insanlar 6 7 tl öderken otobüse ben bedavaya mi bineceğim ? Lütfen ya gencecik cocuklara zorla gitmediği hastaneden vergi kesiliyor zorla gss primi alınıyor asgari ücretin %3 ü brüt... Gencin sınava hazırlanmasına dahi müsade etmeyen bir zihniyet yönetiyor ülkeyi ... Halen mi akletmeyeceksiniz bolluk coğrafyasında bize vatan millet ümmet din jargonlarıyla sefalet yaşatıp kendileri zenginleştikçe zenginleşen zihniyete destek mi vereceksiniz halen yeter !
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Vahap Öz her insan yaşlanacak.Her insan bir engelli adayı....
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Bu yorumu okudum ya çevremde ne kadar engelli yaşlı varsa arabamla hepsini götürüp ücretsiz kart çıkartacağım
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Mehmet Kaya (1 yıl önce)Vahap ÖZ isimli kullanıcı yorumuna
    Bu dediğinize katılıyorum hadi kaldırmadın belli bir fiyat ver öğrenci fiyatı ver ben o yaşlı insanın otobüs parasını niye karşılayayım o bedava ben paralı yok öyle bedava dünya . herkes parasını vermeli
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Bu yaşlılar size ne etti de dert olmuş bu kadar
    %40
    %60
    Yanıtla
  • İsmail (1 yıl önce)
    Almanya bizi kızkanıyor
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Cumali (1 yıl önce)
    Ver mehteri Malatya ya
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Canercan 44 (1 yıl önce)
    Binen yolcuların neredeyse %80 ücretsiz geriye kalan bizlerinde canı çıksın bedavayi kaldirsin motaş herkes ücretli olsun öğrenci 2 tl sivil 3 tl hem motaş zarar etmez hemde sosyal adaleti sağlamiş olur. Günde 6 tlden en az 350 tl ulaşima veriyorum yazık değilmi bize. Öğrenci ücretlerinede yakinda zam var mi acaba.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Malatya44 (1 yıl önce)
    Allah bizlerin yardımcısı olsun. Bu belediye geldiğinden beri tasarruf diyordu. Sonra bir sürü etkinlik yaparak milyonlarca lirayı heba etti. O paraları şu sıkıntılı günlerde bizim yararımıza kullansa daha iyi olmaz mıydı? Fakır fukaraya destek, otobüslere mazot desteği vb. gibi. Malatya gibi yerde 150 liranın üstünde su parası ödüyoruz. Otobüs şoförü kurtarmadığı için arkadaşlarının araçlarını servise çıkarmadığını söylüyor. Bu doğru mu ,böyle bir şey olabilir mi? Velhasıl kelam yılların birikimlerini harcayıp bitirdiniz!Yazık güzel ülkemize!
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Abuzer arıkan (1 yıl önce)
    Selattin gürkan battalgazi ye ne hizmet yaptıkı büyük şehire seçildi ancak biletlere zam yapmayı biliyor seçim zamanı çumhur başkanı mitinkte 202 trilyon malatya para yardımı geldi dedı para nerde hizmet nerde ancak 5 li çete şeker fibrikasındakı şeker i stokluyorlar ve malatyada hiç mi öğretmen ve insan yokluğu mu var ta karadenizden buraya milli eğitim müdürü atanıyor söylüyecek çok şey varda bunlara zaman harçamaya değmez
    %82
    %18
    Yanıtla
  • ABUZER arıkan (1 yıl önce)
    İstedikleri kadar yapsınlar selattin gürkanın battalgaziye ne faydası oldu da büyük sehire geldi ak parti bu yanlışları yaptı malatyada ve bu onların son seçimi malatya ak parti bitti
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Seda (1 yıl önce)
    Buraya yorum yazan arkadaşlar seçim zamanı bunlara dersini vermeye varmisiniz anket yapılmış Malatya'da şu halde bile yüzde 55 inanamıyorum Allah yardımcımiz olsun oy zamanı gelecek elbette Malatya çantada keklik nasıl olsa
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Morris (1 yıl önce)
    Zamlara kızmak çözüm değil. Çözüm ülkemizin genel sorunlarıdır 1-8 milyon yabancıyı gönder 2-Şehir merkezlerinde 57 bin muhtarı kaldır 3-600 Vekili 300 düşür 4-Kamu araçların azalt 5-İsrafı azalt 6-Üretime,Tarıma,Hayvancılığa yönel 7-DDY yolcu ve yük taşımayı tüm ülkeye yay 8-Gereksiz yatırımlardan vazgeç 9 -Yap işletleri tekrar yeniden düzenle 10-İthalatı azalt,İhracatı artır. 11-Güvan sağla ,Yabancı yatırımcılara 12 Yasalar caydırıcı kıl ve denetle 13-Polis,Zabıta, Koruyucu,vb sayılarını azalt 14-Yerel Yönetimler Futbol,Voleybol,Tenis vb. şeylerle sponsorluk yapmamalı
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Aydın (1 yıl önce)
    İMAMOĞLU sen ne yapıyorsun. Her ay zam.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Orhan Kemal (1 yıl önce)
    valla helal olsun. konya büyükşehir belediyesi tam bilet 2.5 lira öğrenci 1.75 lira. en kısa mesafe 5 km. Malatya Büyükşehir Belediyesi tam 6 lira öğrenci 3 lira en uzun mesafe 5 km değil. 4 kişilik bir ailenin aylık ulaşım masrafı 800 TL'ye dayandı.(Liseye giden öğrencisi olan aileler) Büyük Şehrül Eminimiz (Büyük Büyük Büyük Belediye Başkanımızın), verdiği 4750 TL Maaşın yaklaşık 5'de 1 'i ulaşıma gidiyor. Helal olsun. sen o para ile 15 gün geçin bir şey demeyeceğim. boş ver la 10 gün geçin tamam.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Bir güzergahta 10 tane özel halk otobüsü varsa 1 tane MOTAŞ'a ait otobüs var. Malatya BB haricinde Özel sektöre çalışan başka hangi belediye var. MOTAŞ'a ait otobüs sayıları artırılmalı. Otobüsler yenilenmeli. Belediye çalışanları ( BAŞKAN dahil ) belediyeye ait araçları kullanırken kart okutsunlar. Onlardan da her binişte 6 lira ücret tahsil edilsin.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Adıyamanlı Muhammed (1 yıl önce)
    Maşallah az bile olmuş 10 TL olacaktı aslında
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Haka (1 yıl önce)
    Akparti ne yaparsa halay çekin sonrada ağlamaya başlayın devamlı İstanbulu kötüleyip haksızlığa göz yumun çok halay çekersiniz biriler para verse bedeva artık halay çekmiyorlar
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Batalgazi (1 yıl önce)
    Ee mazot 26 tl olan bi ülkede toplu tasima 6 tl olmus neresi kötu bunun zararina calisan kim ve hangi sektör varki
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Belediye kâr amacı eden bir kürüm değil hizmet için olan bir kurumdur, şimdi diyeceksiniz hizmet ne ile oluyor. Yatırdığımız su paraları,vergi ,toplu taşıma ücretleri, yok emlak vergisi,yok çevre vergisi derken cebimizde kalmayan paralar yani.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kerem Tetik (1 yıl önce)Huzur isimli kullanıcı yorumuna
    Özel halk otobüsüne 26 tl olan benzin belediyenin otobüsüne 1 liradan veriliyor. Kimsenin bundan haberi yok. Bilip bilmeden konuşmayın. Ne yapsın adam zarar mı etsin?
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Peki halk otobüsünü işletenler de nasıl oluyor, veri ödeme zamanı geldimi, KDV'yi gider olarak gösterip ödediği gelir vergisinden düşüyor, aldığı yakıttaki kdvyi geri iade alıyor, bunu da söylermisin.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Yo yo zarar etmesin halaya da bu kafayada devam
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ALİ KOÇ (1 yıl önce)Huzur isimli kullanıcı yorumuna
    Doğru söylemişsin belediyeler kar amacı gütmez ama şuda gerçekki minibüsler tek başına zam yaparsa kimse binmez onun için belediye ile iş birliği yapmak gerek...
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Tamam mazot 26 lira...ahmet çakır zamanında trambüsü öve öve bitiremediler şöyle karlı,böyle hesaplı,ulaşımda bir çok ülke kullanıyor..hatta maşti arkasında trambüs garajının çatısına bile güneş enerjisi paneli kurdular...onuda öve öve bitiremediler....öyle lafla destan yazılmaz....trambüsler de sivil 3 lira öğrenci 1 lira olsun o zaman.haydi yapsınlar görelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydoğan (1 yıl önce)
    Kim bu zamlara rıza gösterip halâ körü körüne sebep olanlara sempati besliyorsa inşallah gün yüzü göremez
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Kadir (1 yıl önce)
    Yakışır darül rıfatül serdarül haşmetül şehrül eminimize ve Malatya halkına.. bu arada yorumları beğenmeyenler ya kaykayla ya da elde direksiyon koşarak- bedava ulaşım sağlayan tuzu kurular galiba :)))
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Destansı yazmayı unutmuşsunuz )))
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Yasın (1 yıl önce)
    Malatya halkı sabah akşam; chp zamanı şöyleydi böyleydi, İmamoğlu İstanbul'u mahvetmiş şuna zam yapmış buna zam yapmış "oh" olsun İstanbul hak etti diyeceğine, kendi şehrine baksın. Sert bir tepki gösterilse bütün zamları çekerler bizimkiler ancak dolar 3 TL indi diye halay çeksin :) Malatya'ya Türkiye'ye rezil etsin. Malatya da yaşanmaz. Öğrenciysen, asgari ücretliysen kusura bakma sürünüyorsun. Çünkü 800 bin nüfuslu Malatya, pahalılık konusunda 14 milyonluk İstanbulla yarışıyor.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • İstanbul 16 milyon.Giriş çıkışlar ile günlük 20 milyonu buluyor.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Adıyamanlı Muhammed (1 yıl önce)
    Allah sizleri Islah Etsin Kayseride 50 60 km gidiyorsun 4 tl Malatyada 5 6 km 6 Tl Diyecek Baska lafim yok Yerel Secimler Gelsin Hesaplasacagiz
    %86
    %14
    Yanıtla
  • o zamana kadar, unuturuz bu günleri !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yorum olsun diye yazı yaziyon Kayseri neresi 60 km boş yapma Malatya Elazığ arası 90 km ozaman 6 TL olsun
    %12
    %88
    Yanıtla
  • Sanırım bir yanlış anlaşılma var, bahsedilmek istenen Malatya Kayseri arası yol mesafesi değil, hemen yakınımızdaki şehirde 4 tl veriyosun, daha uzun mesafe yol gidiyorsun, söylenmek istenen bu aynen öyle zaten, İstanbul'da Avrupa yakasında biniyosun metrobüsle mesala Anadolu yakasına geçiyorsun Elazığ Malatya arası yol gidiyorsun, 7.67 veriyorsun ama Malatya da en yakın mesafede 6 TL adaletsiz olan bu.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • İstanbul'da 7,67 TL veriyosun Beylikdüzü son duraktan binip karşıya geçiyorsun, kısaca bir Malatya turu atıyorsun, Malatya'da Belediye önünden binip kapalı çarşıda iniyosun 6 TL nasıl bir adalet ise bu.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Bir öğrenci olarak keşke 65 yaş üstü olsaydım diyorum :)
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Tüm ülkede 65 yaş kartlarına kısıtlama gelmeli, aynı gün içerisinde ilk binişleri ücretsiz, 2. binişleri %50 3. ve sonrası binişleri ile normal abonman olmalı, ozaman düzelir biraz.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Hüsnü (1 yıl önce)
    Bu iktidarı her gün yaptığı zam ile işsizlik ve fakirlik ile hatırlayacağız.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Emrah (1 yıl önce)
    Ama oy zamanıda geldi mi kapı kapı oy isterler artık o kapıları suratlarına kapatma zamanı geldi
    %93
    %7
    Yanıtla
  • abuzer (1 yıl önce)
    oldu olacak toplu ulaşım ücretlerini euryo dolar kuruna bağlayın günlük güncellensin.nede olsa vadilatöre okutuyoruz kur korumalı ulaşım zammı olsun bizde rahatlayalım sizde
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Dost (1 yıl önce)
    Bu geçim sıkıntısında milletin canını burnun da belediyede halen köle gibi 4.750 TL çalışıyorlar 6-7 sen önce aldıkları maaşı şimdi alıyorlar işinize gerilirse çalışın gelmeyene kapı orada diyorlar geldi gelelibaskı altındalar artık 6 vekil ve 3 il başkanından tık yok bir Malatya nın bildiğini bunlar mı bilmiyor niye kimsenin gücü yetmiyor kimse dur demiyor siz dur demezseniz millet dur diyecek Çünkü personellere çekiyor kan ağlıyor
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Harun BİNGÖL (1 yıl önce)
    İstanbul zam yaptı CHP diye hemen itiraz ve zam çekildi , ama kısa mesafeli malatya zamlara tepki yok bunu anlamayanda ne bileyim Allah yardımcımız olsun
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Yasin Bikriye (1 yıl önce)
    Öğrenci ulaşımına zam yapılmamış olması olumlu. Zaten İstanbul Belediyesinin öğrenci ulaşımına yaptığı zammı geri çektiren Meclis Üyeleri ile aynı partinin Belediyesi olarak zam kararı alınması ahmaklık olurdu. Ancak yine de bir sorun var. Daha geçen bir kaç haftada geldi bahar ayları gevşedi gönlümün yayları babından bir kaç konser düzenlenmiş, yemek vs. için etkinlikler düzenlenmişti. Bu faaliyetlere harcanan MİLYONLAR her araç için günlük 100 LİTRE MOTORİN olarak otobüslere verilseydi belki de bu zamma gerek bile kalmaycaktı. Millete arkasını döndürerek abdest aldırmak için yapılan YENİ CAMİ düzenlemesinde Aziz Malatyalıların yanında yer alarak Vakıflar nezdinde görüşmeler yapan Belediye Başkanımızın hemen Yeni Caminin güneyinde 50 metre mesafede yaptırdığı ve abdest çeşmeleri gibi Yeni Cami Silüetini bozan OTOBÜS DURAĞINI yaptırmakta beis görmediğini de göz önüne alırsak Motorin desteği çözümünü beklemek de bizim saflığımız olabilir. Eyyy yeri göğü yaratan Rabbim....
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Zibetra (1 yıl önce)
    Yazık oldu Malatya'da! :)
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Bu zammı başka parti yapsaydı ortalık ayağa kalkardı medyada kıyamet kopardı iktidar partisi olunca ses yok selahattin başkanın malatya kıyağı
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Maalesef öyle, şimdi bunu yapan bir muhalefet partisi olsaydı, en büyüğün en küçüğüne iktidar mensupları yaygara koparırdı, İstanbul'da yaptıkları gibi.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Fiyat güncellemesi,fiyat ayarlaması yapılmış büyük usta rahmetli levent kırca abimiz biz sizin gibi zam yapıldı diyoruz,neye zam yokki derseniz Allah'ın büyük nimeti soluduğumuz havaya derim,inanın imkan olsa havayada zam yapacaklar.
    %84
    %16
    Yanıtla