SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM'de Kadın Doktora Saldırıya Tepki

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tabip Odası, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde görevli bir kadın doktora, hasta yakınları tarafından yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Tabip Odası'ndan yapılan açıklama şöyle:

"İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Arife Şimşek’ e görevi başında iken hasta yakınları tarafından saldırıda bulunulmuştur.

Ülkemizin bu zor günlerinde halkımız için hiç bir fedakârlıktan kaçınmadan hizmet eden sağlık çalışanlarımıza yapılan bu saldırıyı Malatya Tabip odası olarak şiddetle kınıyoruz. Meslektaşımıza ve sağlık camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi belirterek başlatılan adli ve idari sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz."

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Mehmet (3 yıl önce)
    Sağlık çalışanlarına sürekli şiddet olayları gündemde siddet olaylari asla tasnif edilen bir davranış şekli degildir fakat şiddet olaylarının oluşumunun sebebi araştırilmali Dr larimiza iletişim dersi verilmeli ayrıca Dr larını ve hemşirelerimiz önlük kullanmalı hastanede kim hademe kim temizlikci kim Dr tanımak ne mumkun
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (3 yıl önce)
    Bu olay tereddütsüz kabul edilemez. Her birimde olduğu gibi beş parmağın beşide aynı değil. Ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim. İnsanlarımız artık sabırsız olmuş, en küçük bişeyde kavgaya tutuşuyor. Eleştirilen Sağlık çalışanlarına gelince; biliyormusunuz ki covid-19 çıktığından beri yani yaklaşık 6 aydır yaşadıkları psikolojiyi ? Millet maskede nefes alamıyorum derken onların 2-3  maske takarak saatlerce çalıştığını ? Hergün vakalarla uğraşırken bulaşabilir korkusunu ? Ailelerine bulaştırma endişesini ? Çocuklarını görememe özlemini ? Sağında solunda yakın çalıştığı iş arkadaşlarının pozitif çıkması ve bu sebeple daha fazla çalışmak zorunda kaldıklarını? Sadece biraz empati ve sabır...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf Amca (3 yıl önce)
    Evde yaşlısına hastasına bir bardak su vermeyenler hastanede erkek oluyorlar. Saglik çalışanlarına çok geçmiş olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Göknur (3 yıl önce)
    Böyle zorlu bir dönemde sağlıkçılarımıza destek olmak onların moral ve motivasyonunu yüksek tutmak gerekirken bu denli bir davranış çok yanlış cezalandırılmalılar problem ne olursa olsun bir sağlık çalışanına helede bir kadına asla şiddet uygulanmamalı bir sorun varsa eğer başka türlü çözüm yolu bulunmalı ama şiddet asla olmamalı bir insana hiç yakışmayan bir davranış
    0
    0
    Yanıtla
  • Songül (3 yıl önce)
    Araştırma hastanesinde tas kayıp. hastalar Allah a emanet. İlgisiz rahat bir hastane maalesef. Güzelim hastanenin hakkı verilemiyor. Yetkililerin ilgisi hiiiç yok. Tabii ki bu doktara saldırma olayını asla onaylamıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet boşkut (3 yıl önce)
    Arife hanim işini can la başla yapan bir doktor çok fedakar bir insan boş boş genel yorum yapmayin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (3 yıl önce)Ahmet boşkut isimli kullanıcı yorumuna
    Ahmet bey elbette ki şiddete karşıyız bu olayı sonuna kadar kınıyorum da. Bakınız bu başlıkta belki 3 ncü yada 4 ncü yorumum hastanede çalışanlar inanın çok ilgisiz yani insanların sabır sınırlarını zorlayan sorumlular var bunlara doktorlarda dahil. Hastam 7-8 gün yattı doktor olsun yanındaki asistanları olsun sen sorsan dahi doğru dürüst cevap alamıyorsun, hastama biyopsi yapıldı evde fenalaştı aldık acile geldik kapı önünde ki çadırda muyane edilecek zar zor bir iğne yapıldı gönderilecekti yani dışarıdaki doktor içeri yönlendirme yapmazsa göremiyorsun, ben içeri girerek oradaki doktora rica ettim doktor bana diyorki dışarıdaki göndermesse ben ne yapayım başından salıyor sonra bir tanıdık gördükte içeri alındı hava verildi. Şimdi ben bu doktorlara en ufak bir temas yapsam akşam bütün kanallarda doktora şiddet uygulandı haberleri boy boy çıkacak. Allah rızası için işini ehli ile yapan sağlık çalışanlarına saygı duyuyorum Rabbim onlardan razı olsun. Ve hastamız düşünün ya bir kaç gün sonra yeniden biyopsi yapıldı ve fenelaşarak hemen hastaneye yatırıldı 7-8 gün kaldık önce tek kişilik odadaydık sonra çift kişilik odaya geçince vede baska hastalar gelmeye başlayınca hastanede de kovid salgını çok olunca çıktık hafta içi tekrardan gideceğiz. Hele bir alt kattaki Göğüs Hastalıkları polikliniğinde bir genç doktor var adam baştan milleti terslemeye programlanmış bakınız yazacağım o kadar çok şey varki hangi birini anlatayım. Acilen bu hastanenin yönetim ve idari kadrosuna gerekli uyarılar yapılmalı. Alttaki mesajımda da dedim bende Göğüs Hastalıkları Servisini KINIYORUM.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Bir kadına saldırmak bu devirde ne demek bu cüreti kendilerin de nasıl görüyorlar doktora saldırmak moda oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • NK (3 yıl önce)
    Sağlık çalışanları sadece her zaman ki gibi işlerini yapıyorlar tabiki işi yoğun olan birimler var fakat bazı birimler var komple yatıyorlar normal zamanda ki gibi yani... özel efor sarfeden hani tabir-i caizse bir elin parmağı kadar....dişe gidiyorsun diş çektirme, kanal hak getire adam dişine bakmaya tenezzül etmiyor, hocaya bırak muayeneyi imza attıracaksın ancak 1 saatte muhattap buluyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (3 yıl önce)NK isimli kullanıcı yorumuna
    Hocam 20 gün önce diş bölümüne gittim bana 5 yıla yakın süre verdiler. Vatandaş vergiye gelince anında tahsil ediyorlar ama...Yazık yazık...
    0
    0
    Yanıtla
  • ulaş (3 yıl önce)
    valla kosura bakmayın turgut özal tıp ta herkes kendini bişey sanıyor ilgi alaka sıfır
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (3 yıl önce)ulaş isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen kardeşim haklısın, saat 9 gibi geliyorlar kahvaltı çay falan oldumu sana saat 9.30-10.00 sonra 1-1.5 saat çalışıyorlar ettimi öğle arası 1.5 saat öyle gitti saat oldu 13.30 sonra yine 1.5 saat çalışıyorlar saat oldu 15.30 zaten sizde biliyorsunuz belirli bir saatten sonra doktorlarda orada durmuyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eve kardeş Akşama kadar oturuyorlar ama eyseki ÖSYM sınav yapmış ki tıpı kazanalim sırf biz kahvaltı yapalım diye düşünün, 6 yıl gece gündüz çalışalım ki oturalım hastanede çay kahve içelim.sinavda en iyi neti yapan olalım bizde oturalım. Şu inceliğe bakar mısınız, otursunlar diye sınav yapmışlar kazanan oturuyor sende kazan bende kazanacağım.tabi babamız inşaat işçisi biraz zor olacak ama mecbur
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu (3 yıl önce)
    Daha yeni araştırma hastanesinden çıktık sayılır, 7-8 gün Göğüs hastalıkları servisinde kaldık inanın birinin birinden haberi yok bölüm doktoruna bir şey soruyorsun "TAMAM" diyor bir şey demiyor. Hastamıza dren takıldı düşünün ya bir pansumana gelmediler çıkacağı gün soyledikde baktılar. Hastamız eve geldi bulunduğumuz yerdeki Aile Sağlık Merkezindeki doktor yarasına baktiki iltihap olmuş sağolsun o gerekli mudaheleyi yaptı... BENDE GÖĞÜS HASTALIKLARI servisini KINIYORUM....
    0
    0
    Yanıtla
  • Şükrü (3 yıl önce)
    Bende sağlık sektöründe çalışıyorum tüm saglikcilari kastetmiyorum ama.. araştırma hastansinde korkuyoruz ki bir personele bir şey soralım kendilerini dev aynasında görüyorlar tabi bu olayı tasvip ettiğim anlamına gelmesin keşke o hasta yakınları birdilenilseydi.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (3 yıl önce)
    Bu dönemde sağlık çalışanları canla başla çalışıyorlar.Herkes yoğun bir psikolojik çöküntü içindeler.Hafta sonu eşimin corona şüphesiyle üniversite hastenesine gittik .Ateşi plduğu için ateşdüşürücü ilaç aldığımızı söyledik test yapmadılar.Pazartesi günü eğitim araştırma hastensinde test verdik coronalı çıktı.Şimdi ne diyesiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aşağışeherli (3 yıl önce)
    İnsanlar son zamanlarda kamu çalışanlarını kendilerinin kölesi olarak görüyor Halbuki her kes işini yapıyor Bu tahamülsüzlük niye Her kes kendisini karşısındakinin yerine koyarsa aklı seilm galip gelir Saldırmak ta nedir Allahtan korkun
    0
    0
    Yanıtla