SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM'den Kongreye Naklen 'TAVI' Operasyonu

0
Güncellendi - 2016-03-14 01:29:08
TÖTM'den Kongreye Naklen 'TAVI' Operasyonu
A- A+ PAYLAŞ

  • TÖTM'de yapılan kalp kapakçığı değişimi operasyonu Antalya'daki Kardiyoloji Kongresi'nde naklen yapılan yayınla izlendi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir ve ekibinin yaptığı ameliyatsız kalp kapakçığı değişimi (Transchateter Aortic Valve Implantation – TAVI) operasyonu, uydu üzerinden canlı yayınla, 10-13 Mart tarihleri arasında 1500 uzman doktorun katılımıyla Antalya’da yapılan 12. Uluslararası Kardiyoloji ve Kardiyovasküler Cerrahide Yenilikler Kongresi’ndeki oturumlara aktarıldı.

Açık ameliyat gerektirmeden kalp kapakçığı değişimi olarak tanımlanan ve Türkiye’de İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’nın öncülüğünü yaptığı TAVI yöntemine ilişkin bilimsel gelişmeler ve kalp kapakçığının değiştirilmesine ilişkin tüm detaylar canlı yayınla kongreye katılanlara anlatıldı.

Yaklaşık 1 saat süren ve kongreye yurt içi ve dışından katılan kardiyoloji hekimi ve kalp-damar cerrahlarının konuyla ilgili sorularının da cevaplandırıldığı canlı yayında,  T.T. adlı hastaya başarılı bir şekilde kalp kapakçığı takıldı.

Panoü01Türkiye’de ameliyatsız kalp kapağı değişiminin en yoğun yapıldığı hastanelerin başında gelen Turgut Özal Tıp Merkezi’ndeki bu uygulama, daha önce de, Türkiye’nin değişik yerlerinde yapılan kardiyoloji kongrelerine ve TAVI güncelleme toplantılarına ameliyathaneden yapılan canlı yayınla aktarılmıştı.

Antalya’daki 12. Kardiyolojide Yenilikler Kongresi’ne canlı yayınla yapılan operasyonu, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir başkanlığında, Prof Dr Hasan Pekdemir, Doç Dr Necip Ermiş, Doç Dr Julide Yağmur, Doç Dr Mehmet Cansel, Prof Dr Nevzat Erbil, Doç Dr Olcay Dişli, Yrd.Doç.Dr Barış Akça’dan oluşan ekip gerçekleştirdi.

Riskli hastalarda uygulanıyor

TAVI uygulamasına dair bilgi veren Prof. Dr. Ramazan Özdemir, işlemi özellikle ameliyat olamayacak düzeyde risk taşıyan hastalarda uyguladıklarını söyledi. Uygulama hakkında bilgi veren Prof. Dr. Özdemir, “Kasık yoluyla (anjiyografide olduğu gibi) bir kateter (plastik tüp) aracılığı ile kalbin içerisine bir destek tel yerleştirilip, hazırlanan kalp kapağı bu kateter aracılığı ile kalbin ana atar damarının kapağına (aort kapağı) yerleştirilmektedir. Hasta yaklaşık 4-5 gün sonra taburcu edilmektedir” dedi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • ibrahim cengiz ÇAĞLAYAN (8 yıl önce)
    SN.HOCAMIZ BAŞARILARINIZI BÜTÜN KALBİMLE KUTLUYOR GELECEKTE DÜNYA TIP TARİHİNE ADINIZI YAZDIRACAĞINIZA İNANIYOR VE SAYGILARIMIN KABULUNU DİLİYORUM.
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİRIZA DOGAN (8 yıl önce)
    İYİ Kİ VARSINIZ İYİKİ VARSIN RAMAZAN HOCAMIZ TÜM ARKADAŞLAR SİZİNLE ÖVÜNÜYORLAR....
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ DOGAN (8 yıl önce)
    RAMAZAN HOCAMIN ESKİ BİR HASTASI OLARAK YİNE BİR BAŞARISIN DUYMAK COK SEVİNDİRİCI VE ONUR VERİCİ TÜM EKİBİ KUTLAR DAHA NİCE BAŞARILAR DİLERİZ GURBETEKİ MALATYALILAR
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan ŞEN (8 yıl önce)
    Başta Prof. Dr. Ramazan Özdemir olmak üzere ekipte yer alan hocalarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Sizler üniversitemiz, Malatya'mız ve Türkiye için büyük bir şans sınız. Allah yardımcınız olsun.
    0
    0
    Yanıtla