SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşte TÖTM'nin 1 Yıllık 'Korona' Rakamları

0
Güncellendi - 2021-03-26 07:44:56
İşte TÖTM'nin 1 Yıllık 'Korona' Rakamları
A- A+ PAYLAŞ

ÖLEN EN GENÇ HASTA 2, EN YAŞLI HASTA 101 YAŞINDA.. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi, 25 Mart 2020- 24 Mart 2021 arasındaki dönemde, korona (Kovid-19) salgını ile ilgili rakamlarını açıkladı. Buna göre, TÖTM'ye belirtilen dönemde korona şüphesiyle 43 bin 108 başvuru yapıldı.

Korona tanısıyla hastaneye yatan hastaların yüzde 61'ini erkekler, yüzde 39'unu kadınlar oluştururken, hastanede koronadan vefat eden en genç hastanın 2 yaşında, en yaşlı hastanın ise 101 yaşında olduğu bildirildi.

Koronavirüs teşhisiyle tedavi altına alınan ancak kurtarılamayarak ölen hastalardan yüzde 65,7'sinin erkek, yüzde 34,3'ünün kadın oldukları, yoğun bakım ortalama yatış gününün 7,2, servis ortalama yatış gününün ise 5,7 olarak belirlendiği kaydedildi.

Hastanede vefat eden erkek hastaların yaş ortalamasının 72, kadın hastaların yaş ortalamasının ise 71 olduğu kayıtlarla ortaya çıkarıldı.

Salgın süresince, TÖTM'de 165'i doktor, 292'si ebe ve diğerleri de çeşitli hizmet gruplarından olmak üzere toplam 857 personelin de koronaya yakalandıkları bildirildi.

Yatarak tedavi edilen hasta sayısı ile hastanede vefat edenlerin sayısı konusunda bilgilere yer verilmeyen TÖTM'nin rakamları şöyle:

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Asıl (3 yıl önce)
    Yatan hasta sayısı verilmiyor çünki hastaların yüzde 80 i malatya eğitim araştırma hastanesinde yatarak tedavi gördü
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (3 yıl önce)
    Koronalı hastaların başvuru sayısı, yaş ortalamaları, yapılan test sayıları, vefat edenlerin yaş yüzdeleri, cinsiyet yüzdeleri gibi bilgileri verilmiş. Nedense vefat edenlerin sayıları verilmemiş.
    0
    0
    Yanıtla