SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Transfer İstiyorum"

0
Güncellendi - 2017-01-16 19:11:40
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor’un Teknik Direktörü İrfan Buz, Sivasspor’un 1 puan kazandığını ancak kendilerinin sahalarında 2 puan kaybettiğini söyledi.

Sivasspor maçı sonrası gazetecilere açıklamada bulunan tecrübeli teknik adam, “Önemli bir müsabakaya çıktık. Sivasspor rakibimiz. Müsabakadan evvel demeçlerine baktığınızda ‘farkla şampiyon olmak istiyoruz’ diyorlardı” dedi.

“2 PUAN KAYBETTİK”

Buz, stada gelen seyircilere teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Seyircilerin çok daha fazla olması gerektiğini düşünüyorum. Bu duruma getirdiğiniz zaman ilk devreyi 17 maçta 31 puanla bitirdik. Bu mücadele, bu sahada gerçekten kolay değil. Ev sahibi takım olma açısından baskı kurmak durumundasınız. Yenmek zorundasınız. O yüzden sahanızın zemininin iyi olması gerekiyor. Özellikle bizim takımımız açısından bakıldığında ayağa pas yapan bir takımız. Ne olursa olsun futbolcu kardeşlerimiz yine bunun üzerine gitti. Bu sahada gol pozisyonları yakaladık. Sivasspor’un kalecisi Ali Şaşal iyiydi. İnanılmaz bir Ali Şaşal vardı. Maalesef golü bulamadık. İkinci devreye baktığımız zaman ben Lenadro’yu 50 kere seyrettim, burada tamamen defansif oynamak zorunda kaldı. İkinci yarı bir iki kontraatak harici Sivasspor yoktu. Onlar açısından 1 puan kazandılar, biz iki puan kaybettik. Ona üzülüyorum. Ama aramızda 2 puan olduğu için bu da önemli, kazanamadığın zaman kaybetmeyeceksin.”

“YENİ MALATYASPOR BU YARIŞIN İÇERİSİNDE OLACAK”

Futbolcuları verdikleri mücadeleden dolayı tebrik eden Buz, “Elimizden gelen her şeyi yaptığımızı düşünüyoruz. Sonuçta golü bulamadık. Rakibin kalecisini de tebrik ediyorum. Bizim kalecimizi de tebrik ediyorum. Ama iyi ve güzel bir maç olduğunu düşünüyorum. Yolumuza devam edeceğiz. Önümüzdeki hafta içeride Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacağız. O maçla devam etmek istiyoruz. Ama bu yarışın içerisinde şampiyonluğa oynuyoruz, ambiyans çok önemli. İstiyoruz ki stat ful olsun, sahamız güzel olsun, hep birlikte Malatya’mızı oraya taşıyalım. Ben bu inancı taşıyorum. Gerçekten kolay bir süreç olmayacak. Ama bunu hep birlikte göğüsleyeceğiz. Her şeye rağmen Yeni Malatyaspor bu yarışın içerisinde olacak. Hep birlikte mutlu sona ulaşıp, Süper Lige çıkacağız. İnşallah elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye konuştu.

“TRANSFER İSTİYORUM”

Buz, transferle ilgili olarak, “İki oyuncu aldık. Transfer istemiyoruz diye bir şey yok. Tabi ki net bir şekilde hoca olarak bunu size söyleyeyim, transfer istedim, istiyorum da. Transfer istiyorum. Santrafor alınacak, sol bek alınacak, orta sahaya da adam istiyorum. Bunları yapmak durumundayız. Bu yarışın içerisinde olmak istiyorsak, bunları verdik. İstişare içerisindeyiz. Tabi kolay değil, yönetimimiz bu konuda çalışıyor. Biz isimleri de verdik. Alabileceğimiz a, b, c şıkkını da verdik. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Bunların üzerinde durmamız gerekiyor. Yeterli diye bir şey yok, öyle bir şey söylenilmiyor. Tabi ki eksiklerimiz var. Bunların üzerine gitmemiz gerekiyor. 31 Ocak’a kadar transfer dönemimiz var. İnşallah bunları da gerçekleştireceğiz. Bugün Murat Akça sakatlandı. Murat ve Dialiba sakatlandı. İki oyuncumuzu aldık. Amutu’yu da riske etmek istemedim. Gelen arkadaşlarımıza ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

“MBA VE PEREİRA’NIN VERİMLİLİĞİ DÜŞÜYOR”

Tecrübeli teknik adam, sahayla ilgili yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

“Bunu açıkça deklare edeyim, Mba ve Pereira gibi futbolcuların bu sahada verimliliği düşüyor. Bu futbolcular, saha iyi olduğu zaman Bolu sahasını gördünüz, verimliliğini alabiliyoruz. Orada sıkıntı yaşıyoruz. Her futbolcunun yapısı farklı oluyor.”

SİVAS CEPHESİ..

Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, ikinci yarıda oyunun üstünlüğünün kendilerinde olduğunu ifade ederek, “İkinci yarı oyunu yönlendiren, pozisyona giren ve gol kaçıran bir takımdık” dedi.

  Bakkal, Sivasspor’un kulüp, camia ve tesis olarak TFF 1. Lige yakışmadığını belirterek, bir an önce Süper Lige çıkmak istediklerini söyledi.

“POZİSYONLARIYLA GÜZEL BİR MAÇ OLDU”

Maç sonu açıklamada bulunan Bakkal, “İki takım içinde kaçan goller var. Kalecilerin iyi oyunu var. İki kalecinin de iyi oynaması, forvetlerin biraz daha becerikli olması gerekiyordu. Bizim açımızdan baktığınız zaman özellikle ilk devre biraz rakibe uzak oynadık. Malatyaspor oyuna biraz iyi başladı. Sonra ikinci devre toparladık. İlk devre böyle oynadık ama net pozisyonlarımız var. İkinci devre oyun üstünlüğü kırmızı karta kadar bizdeydi. Oyunu yönlendiren, pozisyona giren ve gol kaçıran bir takımdık. İki kalecinin kurtardığı toplara bakarak, oyunun bu sonuçla bitmesi normal” diye konuştu.

Tecrübeli teknik adam, deplasmanda puan aldıkları için Sivas’a biraz daha huzurlu gideceklerini belirterek, şunları söyledi: “İki takımda yoluna devam ediyor. Bu sahaya rağmen, bu kaygan zemine rağmen güzel bir maç oldu diye düşünüyorum. Pozisyonlarıyla birlikte güzel bir maç oldu.”

“STAT HİÇ YAKIŞMIYOR”

Bakkal, bir gazetecinin ‘Maçın İstanbul’da oynanması isteniyordu ama Malatya’da oynandı, zeminle ilgili ne düşünüyorsunuz?’ sorusuna, “Saha iki takımı da etkiledi. Tabi bizim maçın İstanbul’da oynanmasını istememiz Malatya’dan sonra oldu. Malatya isteyecek ki, biz isteyecektik. Bizim tek başımıza istememiz mümkün değil. Onlar istedi biz de kabul ettik. Sonra tekrar dönüldü. Zannederim stadyum bitiyor. Hiç yakışmıyor; kaloriferleri yok, buz gibi, teknik direktör odası yok. Aslında sahadaki futboldan çok bunları konuşmamız gerekiyor. Burası bayağı bir bütçeli, inanılmaz bir şehir olmuş. Malatya, Süper Ligi görmüş. İnşallah bir dahaki gelişimizde iki takımda Süper Lig’de olur” cevabını verdi.

“BİR AN ÖNCE SÜPER LİGE ÇIKMAK İSTİYORUZ”

Sivasspor’un her anlamıyla Süper Ligi hak ettiğini dile getiren Bakkal, şunları söyledi:

“Ligin ikinci yarısına herkes güçlendi girdi. Takımlar transferler yaptı. Bizim bir şablonumuz var. Malatya zaten sezon başından buyana yaptıklarıyla ortada. Şehrin dinamikleri hep ayakta. Sezon başından beri gidişatları öyle. İyi bir kadroları var. Biz Sivasspor olarak, kulüp olarak, camia olarak, tesis olarak, şartlar olarak TFF’ye yakışmıyoruz. Bizim inanılmaz bir güçlü yönetimimiz var. Hiçbir borcu yok. İki antrenman saha ısıtmalı, normal saha ısıtmalı. Biz, kendi açımızdan hakikaten bir an önce çıkmak istiyoruz. Ama inşallah gönül ister ki bizle beraber burada olduğumuz için Malatya’da çıksın.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • ilyas (7 yıl önce)
    Eskişehir 1.ligin en pahalı takımı ama takım olamadılar bakmayın iki üç galibiyetine bu takım sadece bireysel oyuncularıyla maç alabilen takım. göztepe iyi transferler yaptı ama oyunun belirli zamanlarında tempo yapabilen bireysel oyuncularıyla ön plana çıkıyor. sivaspor ise kontra atak futbolunu iyi yapabilen bir ekip başka da bi özelliği yok.eğer malatyaspor'umuz üç mevkiye kaliteli,takıma yararlı(başkan ve teknik heyet de bunu istiyor yani alacağımız oyuncu hazır durumda olsun ve takıma direk katkı yapsın diye acele etmiyorlar) transferlerle takımımız hedefe yürüyecektir. Ama ilk başta transferlerin kalitesi hedefin büyüklüğünü de göstereckektir bunu da yakında anlayacağız hayırlısı bakalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • mus (7 yıl önce)
    Bakin,eskisehir,bizden,9,puan,gerideydi,geldi Lider oldu,goruluyorki,eskisehir,ve,sivas,veya Goztepe,sampiyon,olacaklar,bizse,sampiyonluk Hayeli,kuruyoruz,sahsen,ben ,sampiyon, Olmayiz,diyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    Herkes boş konuşuyor istbl oynanmaz dediler neymiş kobine almış hani türübünler bomboş 2 futbolcu sakatlandı istanbulda olsaydı bu maçı malatya alırdı ama malatyaspor futbolcu arkadaşlara tşklr Eskişehir taraftarına bakkın işte taraftar bu lütfen hetkes maça gelsinnn malatya kall hadii maçaaaaaaas
    0
    0
    Yanıtla
  • ömer (7 yıl önce)
    Bu takımda hiçbirşey olmaz şampiyon belli sahayı sorun etmeyin diyerlerine saha degilmi adamcgeldi istedigi puani aldi
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (7 yıl önce)
    Gurbetteki bir Malatyalı olarak şehrin şampıyonluğa inanmadiğini üzülerek görmekteyim.Bu takımına Mehmet sak yeriine sol bek,Sedat ın yerine iki yönü iyi oynayan orta saha ve iyi bir santrafora hatta MBA yada İrfan ın yerine forvet arkası ihtiyacımız var. Ben yinede ŞAMPİYON MALATYASPOR diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (7 yıl önce)
    Böyle giderse Şampiyon Eskişehir
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan k (7 yıl önce)
    Evet doğru söylüyor. Transfer lazım ama oyunculara değil. Öncelikle İrfan BUZ yerine bir teknik direktör transferi lazım. Sonra da yönetimin komple değişip Hikmet TANRIVERDİ ve ekibiyle transfer olmaları lazım. Başkada Malatya Süper Lige biraz zor gider. Şişirme toplarla birşey olmaz vesselam. En kaliteli oyuncuyu getir bu teknik direktörün oyun anlayışıyla topu şişirir durur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Guardiola yı getirsek İnönü stadında yerden top oynatir demi boş muhabbet yapmayın arkadaşım irfan hoca bu ligin üstünde hoca, en iyisi diyebiliriz
    0
    0
    Yanıtla
  • Cok haklisin katiliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • neyin kafası bu arkadaş? irfan buz gitmeliymiş!!! gidecek en son kişi irfan buz'dur. adam kısıtlı kadroya rağmen takımı aslanlar gibi oynatıyor. tff 1. lgin en iyi oynayan takımıyız. göztepe bir kadromuz olsaydı açık ara öndeydik. hikmet tanrıverdi takımı düşürdükten sonra çıkaracağına söz vermesine rağmen sözünü tutmadı, kaçtı, gitti. 3 nokta transferle süper lige çıkarız. sonuna kadar irfan hoca ve takımın arkasındayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Malatya da gençler işsiz tut kolundan yüzlerce Messi çıkar. ..paraya yazık memleketin insanı kazansın. .başakşehire bakın örnek alın demek ki hersey para değil. ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Beko Bornova (7 yıl önce)
    Doğru olan bu sahada bu kadar bile fazla,Oyuncular ayakta zor duruyorlar.iç sahada çok puan verdik hocama katılıyorum transfer şart gözüküyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eray (7 yıl önce)
    Buradan yönetime sesleniyorum rakibe darbe vurmak istiyorsanız eskişehir kaleci bofinne le para sıkıntısı yaşıyor her an menejeri sözleşmeyi fesh edebilir en azından bir teklif verinde eskişehir başka mevkiye vereceği parayı mevcut kalesine versin verdiğin teklife bofinne gelirse ne mutlu zaten, biraz uyanık yırtıcı bir yönetim olun saygilarimla
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Almanyadaki malatyalilar dernekleri biraz caba vermesi gerekiyor lütven
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Malatyalilar böyle degildi ne oldu bilmiyom kayseri mali kirize girmisti bir zaman adamlar dolmuslarda otobüslerde kisi basina 1 lira kayseri spor icin topldi bir ayda ne kadar eder düsünün bir yil devam etse birde elektirik abonelerine aydat o zaman malatyanin madi sorunu kalmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Egemen (7 yıl önce)
    İrfan Hocanın da söyledigi gibi transfer gerekiyor Özellikle Bir Sol bek ve santrafor. Mehmet sak Sol bek i adeta gecit haline getirdi Burhan eşer attığı Tüm toplarda gecti gitti Santrafor Eren İyi gibi ama bize Tam bir golcü gerekiyor Ahmet aras la zor bu iş Eger şampiyon olmak süper lige cıkmak istiyorsa yönetim Biraz kesenın ağzını açmalı bugüne kadar damlamayan musluk artık biraz akmaya baslamalı eger Transfer yapmayacaklarsa Bıraksınlar Takımı Bu memleketin Hayalleri duygularıyla oynamasınlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Eray (7 yıl önce)
    Irfan hoca futbolu okuyan ve sistemi güzel bir oyun oluşturan yapıda tek sıkıntısı paralı istediğini alamayan bir yönetim eğer istekleri yerine gelse kesinlikle süper lige çıkartır bu şehri
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (7 yıl önce)
    Semih Öztürk gibi bir futbolcunun kesinlikle alınması gerekirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Recai (7 yıl önce)
    Benim yorum ne oldu?
    0
    0
    Yanıtla
  • mus (7 yıl önce)
    Yenim,uyandiniz,transfer,diyorsunuz,Takimlar Alacagini,aldi,geriye,ne,kaldi,ilerde,bu,puan lari Cok,arayacagiz,
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay yıldırım (7 yıl önce)
    İrfan hoca üstüne basa basa transfer diyor eğer yönetim bu serzenişe karşılık Ada'm akıllı transfer yapmazsa kimse hocayı suçlamasın tek sorumlu yönetim olacaktır sol bek orta saha 2 forvet şart bu takıma Mersin maçında Eren tozlu da yok artık SEDAT oynar orda herhalde taraftar Bugün o ayazda geldi takıma destekledi gönül ister tribünler dolu olsun ama yinede taraftar görevini yaptı sıra top yönetimde üstüne düşeni yapmasını bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇÖPÇÜ (7 yıl önce)
    Ondan olmaz bundan olmaz boş konuşmayı bırakıp,herkes işine baksın..Stad boş boş boş olmaz,bu stad dan olmaz,zeminden olmaz,taraftardan olmaz,takımımızı yalnız bırakmamak için elimizden gelen i yapıyoruz fakat stadın rezilliği anlatılmaz yaşanır ...Stada gelmiyenler geniş geniş boş bomboş ağızla konuşuyor...Takımın çok geç kalmadan zemini iyi bir stad da sahaya çıkması lazım;yoksa yazık olacak,emeklere, futbolculara,puanlara yazık olacak....
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen asil saha zeminini yaz copcu kardeş sahada yapilan mucadele cok iyi ama sedat ın o son pozisyonda sagdaki boslugu gorup pas atmamasi takimin galip gelmesini onledi
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (7 yıl önce)
    Hoca günaydın iyi akşamlar ilk yarıda son 5 maç da gücümüz kalitemiz futbolumuz ve futbolcularımız ne olduğunu ne olacağını ortaya çıktı . siz daha yenimi uyandınız bu sitede benin gibi birçok cahil bunları fark edip yazdı sen hoca olaraktan yenimi fark edip rest çekiyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (7 yıl önce)
    Aynen oyle hoca kralsin hatalarin oluyor kiziyoruz ama sen degil baskasi olsa bu takim dusmemeye oynuyordu adil gevrek ile olmazz
    0
    0
    Yanıtla