SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÜBİTAK Yarışmasında Malatya'ya 14 Derece

0
Güncellendi - 2021-06-21 02:32:43
TÜBİTAK Yarışmasında Malatya'ya 14 Derece
A- A+ PAYLAŞ

TÜBİTAK 15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Değerlendirme sonuçları açıklandı. Malatya’dan 14 proje derece yaptı, 6 proje bölge birincisi olarak finalde yarışmaya hak kazandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yarışma ve sonuçlarla ilgili verilen bilgide, "Yarışma, Ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca (BİDEB) düzenlenmektedir. “15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” Bölge değerlendirmeleri 15-16 Haziran 2021 Tarihleri arasında Covid-19 salgını nedeniyle çevirim içi yapılmıştı.

Yarışma Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türkçe ve Yazılım alanlarında yapıldı. Malatya Bölgesinde Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli olmak üzere 8 ilden toplam 1.767 proje, Malatya’dan ise 109 proje başvurusu yapılmıştı. Değerlendirmeler sonucunda toplam 122 proje bölge yarışmasına katılmaya hak kazandı. 122 projeden 35’i ilimizden bölge yarışmasına katıldı.

2020-2021 Eğitim Öğretim yılı TÜBİTAK 15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Değerlendirmesine Malatya’dan 12 branştan davet edilen 35 projeden 6 Proje bölge birincisi, 3 proje bölge ikincisi, 5 proje bölge üçüncüsü oldu. Malatya bölge birincisi olan projeler Türkiye finaline katılmaya hak kazandı." denildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • EKREM DEMİR (3 yıl önce)
    Proje çalışmlarında emeği geçen tüm Milli Eğitim personelini ve Ar_Ge birimini ve Ar_Ge Tubitak koordinatörü H.Hüseyin YÜCEL öğretmenimizi tebrik ediyorum
    0
    0
    Yanıtla