SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Turgut Özal Üniversitesi Malatya'nın Ortak Paydası"

0
Güncellendi - 2018-08-10 18:52:47
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü ve Turgut Özal Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ile birlikte Turgut Özal Üniversitesi kampüsünde incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan, “Turgut Özal Üniversitesi kampüsümüzde, Turgut Özal'ın şahsına münhasır bir güzellikte bir kampüse kavuşturulması konusunda gerekeni yapacağız” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve İnönü Üniversitesi Rektörü ve Turgut Özal Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, beraberinde Turgut Özal Üniversitesi ve Battalgazi Belediyesi birim yöneticileri ile birlikte Turgut Özal Üniversitesi kampüsünde incelemelerde bulunarak, yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Burada konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü ve Turgut Özal Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay,  Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın Turgut Özal Üniversitesi ile ilgili bugüne kadar verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, “Malatya Turgut Özal Üniversitemiz tekrar şehrimize ülkemize hayırlı olsun. Bu yıl 1045 öğrenci kayıt yaptıracak. Bugünlerde tercihler yapılıyor. 3-7 Eylül tarihlerinde de kayıtlar yapılacak. Burası Turgut Özal Üniversitemiz in ana kampüsü, ana yerleşkesi olarak bu yıl hizmet verecek. Burası çok güzel yeşil dokusu bizim okullarımızın yerleşimimizin olduğu güzel bir 800 dönüme yakın üniversitemiz. Turgut Özal Kampüsümüzün,  yollarımızın asfaltlanması, çevre düzenlenmesi yapmamız gerekiyor. Bu kampüsün başından beri çok büyük desteğini gördüğümüz Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve ekibi bugün yine aramızda. Battalgazi Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bugünden sonra da kurulduktan itibaren Malatya Turgut Özal Üniversitemizin merkezi burası ve rektörlüğün buraya kurduk. Bina tadilatı yapılarak daire başkanlıklarını da buraya kuracağız. İnşallah yol ve çevre düzenlemesi için de Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan ve ekibinden güçlü bir destek istiyoruz. Burası zaten Malatya'nın yeşil dokusu ile, güzel bir çevre düzenlemesi ile, daha güzel olacağına inanıyorum. Ben tekrar yeni dönemde, yeni kayıt yapacak öğrencilerimizin başarılı olmasını diliyorum. Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne Meslek Yüksekokullarına kayıt yapmalarını öğrencilerimize tavsiye ediyorum. Yeni dönemin sağlıkla, huzurla, başlamasını diliyorum” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, Turgut Özal Üniversitesi’nin Malatya’nın ortam değeri olduğunu belirterek, “Her şey aslına rücu eder mantığı içerinde hareket ettiğimizde, geçmiş tarihimizde Malatya'da yani bugünkü Battalgazi’nin bulunduğu yerleşik alanda iki üniversite vardı. O dönemde medrese diye tabir edilen Şahabe-i Kübra ve Şahabe-i Şura Medresesi olmak üzere iki üniversite vardı. Bugün Battalgazi sınırları içerinde bir Turgut Özal Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi, memleketimizin yetiştirdiği iki cumhurbaşkanın isminin verilmesi de Malatya için ayrı bir katma değer olarak ifade ediyorum. Bugün Rektörümüz ile birlikte Turgut Özal Üniversitesi kampüsünde yapılacak çalışmaları görüp yerinde değerlendirmek amacıyla, Fen İşleri Müdürlüğümüz ve Park Bahçeler Müdürlüğümüz ile, ilgili çalışan arkadaşlarımızla birlikte incelemelerde bulunduk. Yeni açılacak yollar ve o açılan yolların rehabilite edilmesi, asfaltlanması veyahut ta bordür yapılması ile ilgili teknik ekip arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaparak, Turgut Özal Üniversitesi Kampüsümüzü de Turgut Özal'ın şahsına münhasır bir güzellikte bir kampüse kavuşturulması konusunda gerekeni yapacağız. Sayın Rektörümüz bu konuda hakikaten koordinasyon ve işbirliği, aynı zamanda ortak payda konusunda hareket etme konusunda kendilerini takdir ediyorum. Gerçekten de çaba gösteren, şehrimizin, üniversitemizin güzelleşmesi anlamında gayret gösteren bir hocamız. Ben bu vesile ile kendilerine de teşekkür ediyorum. Netice itibariyle üniversiteler artık uluslararası bir düzlem içerisinde değerlendirmek lazım. Malatyalı olarak da Malatya'nın ortak paydası ve değeri olarak değerlendirmek lazım. Gerek İnönü Üniversitesi, gerek Turgut Özal Üniversitesi olsun bunlar Malatya'nın değerleridir ve ortak paydasıdır. Milli gururdur diye ifade etmek istiyorum. Bu üniversitelerimiz inşallah ileriki aşamalarda bilimsel çalışmaları ki İnönü Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nin özellikle karaciğer ve böbrek nakilleri bugün dünyada ilk sırada yer almaktadır. Avrupa'da ilk sırada yer almaktadır. İnşallah temennimiz ve dileğimiz odur ki ülkemizin gelişim, değişim ve dönüşüme büyük katkı da bulunan ve o ismi alan Turgut Özal Üniversitesi de, dünyada ve Avrupa'da kendisini kanıtlayacak ve ülkede öne çıkaracak bilimsel çalışmalara imza atarlar” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kampüsü Genel Görünüş

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • murat (6 yıl önce)
    Malesef kambur olarak görülen tüm bölümler T.Özal üniversitesine devredilmiş, üniversite resmen ölü doğmuştur. Arazisi kıymetli ve 2000 öğrencisi olan Malatya MYO neden devredilmedi. Rektör bey ve siyasiler çıkıp bunu inanandirici gerekcelerleri ile açıklasınlar.. Açıklama bekliyoruz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal türk (6 yıl önce)
    Bu ün.nerede kuruldu...bilen var mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet SAYIN (6 yıl önce)Kemal türk isimli kullanıcı yorumuna
    Eski Malatya da
    0
    0
    Yanıtla
  • Cenk (6 yıl önce)
    Meslek yüksek okullarının her biri bir ilçede. Insanların tercihlerini yanlış yönlendirmeyin burada sadece bir kaç bölüm var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan caner (6 yıl önce)
    Boşuna yapılan bir iş yanlış bilgilendirme saysan 5oo tane öğrencisi yok kısacası İnönü üniversitesi bu bôlümleri kambur diye sırtından attı .memurları kadrolarıyla devrederken işçileri neden devretmediler adam arapkirde yaşıyor işe almışlar işçi olarak taserondan kadroya geçmiş 1800 TL maaş şimdi bu adamlara YÖK işçi devri yapmazsa nasıl Malatya'ya gelecekler evlerini bırakıp 1800 TL nasıl geçirecekler.biran önce YÖK yeni bir yazı çıkarıp işçilerinde devretmeli bence
    0
    0
    Yanıtla