SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Turist Rehberleri Malatya'yı Gezdi

0
Güncellendi - 2020-06-18 02:59:46
Turist Rehberleri Malatya'yı Gezdi
A- A+ PAYLAŞ

Bölgedeki turist rehberleri için Malatya, Elazığ ve Tunceli illerine bir bilgilendirme gezisi düzenlendi.

Malatya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay ve Kilis illerindeki turist rehberlerinin bağlı olduğu Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası (GARO) ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki 15 ildeki rehberlerin bağlı olduğu Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odasına (ŞURO) bağlı 23 meslek mensubu Malatya, Elazığ ve Tunceli’de bulunan ve düzenlenen turlar kapsamında ziyaret edilen yerleri gezdi.

Geziyi düzenleyen GARO’nun başkanı Murat Tekeoğlu “Salgın turizm sektörünü de olumsuz şekilde etkilemişti. 1 Haziran tarihi itibarıyla normalleşme sürecine geçiş yaptık. Bu gezi, motivasyon ve seyahat değerlendirmesi amacıyla yapıldı. GARO ve ŞURO olarak çok başarılı bir gezi yaptığımızı düşünüyoruz. Geziye katılan rehberler Malatya ve Elazığ’ı biliyordu ancak Tunceli’yi bilmeyen rehberlerimiz vardı. Tunceli’de Munzur, Elazığ’da Harput ağırlıklı bir gezi yaptık. Sosyal medya hesaplarımızdan bu gezinin bilgi ve fotoğraflarını paylaştık. Koronayla mücadele sürecinde bölgede gezi yapılabildiğini gösterdik. İnsanlar tura çıkılabildiğini gördüler. Bu gezimizin ziyaretçileri olumlu etkilemesini ve turların başlamasını bekliyoruz” dedi.

Salgına karşı alınması gereken önlemler kapsamında rehber gezisine sadece 23 kişi katıldı ve 2 kişilik koltuklara tek kişi oturdu.

Malatya Gezisi

Gaziantep üzerinden gelen rehberlerin ilk durağı Malatya oldu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Cengiz tarafından Akçadağ’da karşılanan rehberler, Levent Vadisi ile Sultansuyu Harasını gezdi. Daha sonra şehir merkezine geçen grup, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman’ın da katılımıyla, Şire Pazarı ile çarşılar, Yeni Cami civarı, Kernek ve Arkeoloji Müzesi, Beş Konaklar Etnografya Müzesi ve Etnografya Müzesine ziyarette bulundu.

GARO eski başkanı, bölgeye çok sayıda tur getiren “kıdemli rehber” Mehmet Severoğlu rehberlere muhtemel bir tur esnasında güzergâhlar ve ziyaret edilecek yerler hakkında bilgi verip, önerilerde bulundu.

Rehberler, Orduzu’da bulunan Arslantepe Arkeolojik Alanı ile Eski Malatya Ulu Cami ve Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayını da ziyaret etti. Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli ve aynı zamanda GARO üyesi profesyonel turist rehberi Bülent Korkmaz, Arslantepe ve Eski Malatya’da rehberleri bilgilendirdi.

Grup, Şanlıurfa’da rehberlik yapan Erhan Yıldırım’ın Kale ilçesindeki bahçesinde mola verip yeni olgunlaşmaya başlayan kayısılardan yedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman, geziye ilişkin değerlendirmesinde “Gaziantep Bölgesel Rehberler Odasının ve geziye katılan Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberler Odasının rehberleri ve geziyi düzenleyen yönetime teşekkür ediyoruz. Bu gezinin Malatya için çok önemli olduğunu, olumlu sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz. Geziye Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Bülent Öztürk de katıldı. Ben ve ekibim gerekli bilgilendirmeleri yapıp tanıtıcı yayınlarımızı verdik. Malatya’ya gelen her rehbere ihtiyaç duymaları halinde gerekli desteğin sağlanacağını ilettik. Bu gezinin sektöre moral verdiğini düşünüyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde, elbirliğiyle bu günleri atlatıp bölgemiz turizmini hak ettiği yere getirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • TURGUT ÖZMÜŞ. (3 yıl önce)
    Malatyamızın , Tanıtımına yardımcı olan herkese ,sonsuz teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Neden bizim de bir MARO muz yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Severoğlu (3 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya’da sadece 3 rehber var, Maro olması için minimum 50 rehber olması gerekir
    0
    0
    Yanıtla