SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şampiyonaya Katılacaklar

0
Güncellendi - 2020-07-22 20:55:30
Şampiyonaya Katılacaklar
A- A+ PAYLAŞ

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÇHGM) tarafından gerçekleştirilen online satranç turnuvasının Malatya ayağında dereceye giren sporcular belli oldu. Turnuvada ilk üçe giren sporcular, Türkiye Finali Online Satranç Turnuvası’nda şampiyon olabilmek için mücadele verecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ortaklığında “Hamle Yap Hareketsiz Kalma” sloganıyla 7-18 yaş grubuna özel online satranç turnuvaları düzenlendi. Bu sayede, Türkiye’nin 81 ilinden çocuklar hamle yapacak, hareketsiz kalmadı.

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÇHGM) bünyesinde bakım altındaki çocukların katılım gösterdiği turnuva öncesinde çocuklara www.eba.gov.tr, www.tsf.org.tr adreslerinden online eğitim verildi.

Eğitimlerin ardından her ilde il seçmeleri gerçekleştirildi. Her ilde ilk üçe giren sporcular, ‘Türkiye Finali Online Satranç Turnuvası’nda şampiyonluk mücadelesi verecek.

Satranç Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ortaklığında “Hamle Yap Hareketsiz Kalma” sloganıyla 7-18 yaş grubuna özel online satranç turnuvaları düzenlendiğini ifade etti.

Toy, turnuva kapsamında Malatya’da da yarışma yapıldığını kaydederek, “Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÇHGM) bünyesinde bakım altındaki çocukların katılım gösterdiği turnuva öncesinde çocuklara online eğitim verildi. Eğitimlerin ardından her ilde seçmeler gerçekleştirildi. Malatya’da gerçekleştirilen online turnuvada ilk üçe giren sporcularımız, ‘Türkiye Finali Online Satranç Turnuvası’nda şampiyonluk mücadelesi verecek” dedi.

2012 yılında Malatya İl Temsilciliği tarafından proje yapılarak Çocuk Yuvalarında bakım altında yaşayan çocukların katılacağı ve geleneksel hale getirilecek satranç turnuvası yapılmasını planladıklarını dile getiren Toy, “TSF Malatya Satranç il Temsilciliği tarafından Türkiye Satranç Federasyonuna oradan da Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne gönderilen proje kabul edilerek her yıl farklı bir ilde satranç turnuvası yapılmaya başlandı. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde Türkiye Satranç Federasyonu ile işbirliği içinde, 2012-2017 yılları arasında bağlı kuruluşlarda korunma ve bakım altında bulunan çocukların katılımı ile "ÇHGM Satranç Şampiyonaları” gerçekleştirildi. Bu yılki turnuvada, pandemiden dolayı online satranç turnuvası şeklinde yapıldı” diye konuştu.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız