SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye'deki En Büyük İç Mekana Sahip Kütüphane Olacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonu’nda, Kanalboyu'nda yıktırılan eski Atatürk Kız Lisesi'nin  yerine inşa edilmekte olan Millet Kütüphanesi ile ilgili sinevizyon eşliğinde bir sunum gerçekleştirdi.

Yapılan sunuma Vali Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kültür Turizm İl Müdürü Çetin Şişman, Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcıları, ilgili daire başkanlıkları, şube müdürleri ve mimarlar katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapımı devam eden Millet Kütüphanesinin iç proje sunumunu yapan İç Mimar Hüseyin Çınar, Malatya’da yapımı devam eden Millet Kütüphanesinin, iç mekân tasarım ve çalışmaları anlamında Türkiye’deki en büyük iç mekâna sahip çalışma olduğunu söyledi.

Yapılan sunum esnasında iç mekân için değerlendirmelerde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 13 bin 500 m2 inşaat alanına sahip projede her ayrıntının düşünülmesi için istişarelerde bulunmanın önemli olduğunu ifade etti.

Yapımı devam eden Millet Kütüphanesi’nde aktivite salonunun yer alacağı bodrum kat ile birlikte zemin katta lobi, 7/24 çalışma alanı, kafe, 3-6 yaş çocuk kütüphanesi, 7-14 yaş kütüphanesi, engelsiz kütüphane, teknik hizmetler, emanet odası yer alacak. Birinci katta; okuma araştırma salonu, multimedya alanı, kent arşivi, maker atölyesi, grup çalışma alanı, mescid, idari ofisler yer alıyor. Kütüphanenin ikinci katında ise okuma araştırma salonu, konferans salonu, idari ofisler, toplantı salonu, bekleme alanı ve wc’ler yer alacak.

Malatya’nın önemli yatırımlarından biri olan Millet Kütüphanesinden 1.400 kişi aynı anda yararlanabilecek. Millet Kütüphanesinde yaklaşık 200 kişilik konferans salonu ve 200 araçlık kapalı otopark alanı da yer alıyor.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • KÜTÜPHANE SEVER (2 yıl önce)
    bu tarihe kadar olmaması absürttü, İstanbulda sadece fatih ilçesinde öyle kütüphaneler var ki inanılmaz derecede modern ve büyük.... Sabah çorba hizmeti sınırsız meşrubat ikram ediyorlar. İnşallah daha kapsamplı olur. Sabancı Kültür merkezi eski ve kongre kültür merkezi hem küçük hem mesai çalışıyor. 24 saat açık olacak bir kütüphane olması daha verimli olur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bahattin (2 yıl önce)
    Tebrikler.Çok güzel bir haber. Büyükşehir denilen Malatya'da il kütüphanesinin olmaması utanılacak bir durum. Mevcut Kütüphane yıkıldı ve kaç yıl geçti yenisi ancak yapılıyor. Malatya'ya Bilim,sanat,kültür ve turizm yatırımlarının yapılması gerekir. Mevcut durum şehir için çok yetersizdir. Belediyecilik yol,kaldırım yapıp,çöp toplamaktan ibaret değildir. Şehrimize,yeni modern bir müze,büyük bir tiyatro salonu,opera ve bale salonu,12 ay kullanılabilecek kalıcı fuar merkezi alanı yapılmalıdır. Ayrıca beydağını mutlaka işler hale getirip turizme kazandırmak gerekir. Teleferik yapıp zirveye seyir terası,cafe ve restorantlar,piknik alanları yapılmalı ve şehir için cazibe merkezi yapılmalıdır.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Malatyam için (2 yıl önce)
    Malatyamız için yapılan her yatırımda olmazsa olmaz tek şey OTOPARK sorunu olmaması ve Bodrumlara büyük otoparklar yapılması şart dır. (Gelecek nüfus baz alınarak)
    0
    0
    Yanıtla
  • paşa44 (2 yıl önce)
    Şehrin en elit caddesine, şehre nefes aldıracak millet bahçesinin devamı yeşil alan yapılması gerekirken, beton tercih edilmesi ne kadar doğru acaba? Kütüphane her yere yapılır ama yeşil alan yapacak şehir yok memlekette.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ömer (2 yıl önce)
    Sözde her yer beton oldu Atatürk kız lisesi ni yıkıp yeşil kuşak projesi yapacam diyordu baskan anlaşılan betondan vazgecemiyoruz
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hadi bizim vatandaş olarak hakkımız pek yok, peki bu yeşil kuşak olarak başlayan projenin nasıl beton kuşağa dönüştüğünü soracak gerçekten bir gazeteci yok mu?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Tecdeli (2 yıl önce)
    Yesilyurta da birseyler yapilsin tecdeye mesela . Yahu en kotu bir tane millet kiraathanesi acin Zaviye mahallesinde bile var Orayada acin
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Ahmet Arda (2 yıl önce)
    Başlık aşağıdaki şekilde olmalıydı zira Selahattin başkanı aşağısı kurtarmaz. "Evrendeki En Büyük İç Mekana Sahip Kütüphane Olacak"
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mimar (2 yıl önce)
    Keşke açıklama yapılmadan önce diğer kütüphaneler gözden geçirilseymiş, türkiyede yaklaşık 9 katı büyüklüğünde mevcut bir kütüphane var (Bknz: Millet Kütüphanesi)
    %88
    %12
    Yanıtla