SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TV Lisansı İçin 474 Başvuru

TV Lisansı İçin 474 Başvuru
A- A+ PAYLAŞ

RTÜK, Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisansı için toplam 474 başvuru yapıldığını bildirdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamaya göre, 17 Aralık 2012'de başlatılan Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisansı başvuru süresi dün itibarıyla sona erdi. 

RTÜK Karasal Yayın ve Sıralama İhalesi Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 9. Maddesi kapsamında, başvuru belgelerinde eksiklik veya düzeltilmesi gereken bir durum tespit edilen kuruluşlar, Üst Kurul'ca verilecek süre içerisinde eksikliklerini giderecek. 

Verilen sürede eksikliklerini gidermeyen veya gerekli düzeltmeleri yapmayan kuruluşların başvuruları geçersiz sayılacak. 

Değerlendirmeler sonucunda 6112 Sayılı Kanun ve anılan yönetmelik hükümlerine göre yeterli bulunan kuruluşlara Üst Kurul'ca, sıralama ihalesine katılabilmeleri için yeterlilik belgesi verilecek. Yeterlilik belgesi verilmeyen kuruluşlar, sıralama ihalesine katılamayacak. 

Başvuruların talep edilen lisans tipine göre dağılımı ise 55 ulusal televizyon, 41 bölgesel televizyon ve 378 yerel televizyon olarak gerçekleşti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız