SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Uğurlugiller'in 'Arap Bacı'sı

0
Güncellendi - 2020-10-20 01:13:32
Uğurlugiller'in 'Arap Bacı'sı
A- A+ PAYLAŞ

Sinema oyuncusu Tevfik Gelenbe, ölümünün 16. yılında anılıyor.

İstanbul'da 1931'de dünyaya gelen Gelenbe, babasının işi dolayısıyla ilkokul ve ortaokul eğitimini Muğla'da tamamladı.

Daha sonra Vefa Lisesi'ni bitiren, bu esnada soba tamirciliği, oto elektrikçiliği, sünger avcılığı, gazete mürettipliği, muhasebecilik ve profesyonel futbolculuğun da arasında bulunduğu pek çok işte çalışan Gelenbe, sanat yaşamına İstanbul Şehir Tiyatroları'nda başladı.

Gazanfer Özcan ve Gönül Ülkü Özcan ile 1962'de İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan ayrılan Gelenbe, "Gazanfer Özcan ve Gönül Ülkü Özcan Tiyatrosu"nun kurucuları arasında yer aldı.

"Tevfik Gelenbe Tiyatrosu"nu 1969'da kurarak genç oyunculara destek sağlayan usta oyuncu, tiyatro sahnesinde ve radyoda yıllarca yayınlanan ''Uğurlugil Ailesi'' adlı tiyatro oyununda rol aldı.

Gelenbe, 1988-1991 arasında TRT'de yayınlanan "Uğurlugiller" adlı dizide canlandırdığı bacı kalfa rolüyle tanındı.

Selçuk Kaskan'ın radyo skeçlerinin senaryolaştırılarak televizyona uyarlandığı yapımın başrollerini Yıldız Kenter, Şükran Güngör ve Tevfik Gelenbe paylaştı.

Daha önceki evliliklerinden Ali ve Aslı adında 2 çocuğu olan Gelenbe'nin 1970'te evlendiği Sevim Gelenbe'den Arkın adında bir oğlu ve Ecem adında bir kızı dünyaya geldi.

Oyuncu Arkın Gelenbe'nin de babası olan sanatçı, 20 Ekim 2004'te 73 yaşındayken kanser hastalığı nedeniyle İstanbul'da hayatını kaybetti, cenazesi Merdivenköy Mezarlığı'na defnedildi.

"Biz İnsan Değil miyiz?" sinema filmi ile "Uğurlugiller", "Şen Dullar", "Huzursuzlar" ve "İki Oda Bir Sinan" televizyon dizilerinde rol alan Gelenbe, "En İyisi Evlenmek", "Kırkından Sonra", "Sevda Salatası", "Gülme Komşuna", "Gönül Kimi Severse", "Sil Baştan"ın arasında bulunduğu tiyatro oyunlarında yer aldı.

İstanbul, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız