SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ülkesine Dönen Cueva Ne Yapıyor?

0
Güncellendi - 2020-12-24 04:52:39
Ülkesine Dönen Cueva Ne Yapıyor?
A- A+ PAYLAŞ

Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu’nun, 8. haftada kadro dışı bıraktığı Yeni Malatyaspor’un futbol otoritelerinin 'çok kaliteli bir futbolcu' diye yorumladıkları Perulu oyuncusu Christian Cueva’nın, geçtiğimizgünlerde Malatya’dan ayrılarak Peru’ya gittiği ve doğduğu Trujillo kentinde özel çalıştırıcı eşliğinde bireysel antrenmanlara başladığı öğrenildi.

Christian Cueva’nın özel performans eğitmeni Jose Neyra’nın sosyal medya hesaplarında yayınlanan video ve bilgilere göre, geçtiğimiz hafta sonunda oynanan Yeni Malatyaspor – Kasımpaşa öncesinde, “affedilme” umudunu yitiren Cueva, eşi ve çocukları ile birlikte Peru’ya döndükten hemen sonra, memleketi Trujillo’da antrenmanlara başladı.

“Tırmanış zor olacak ama tepedeki manzara buna değecek”

Cueva’nın bireysel performans eğitmeni Jose Neyra, Cueva’ya yaptırdığı çalışmaları yayınladığı videosunun eşliğinde, “Tanrı bizi yola çıkardıysa bu tesadüfi değildir... Bir amacı vardır. Yol karanlık göründüğünde, yolunuzun ışığı olduğunuzu unutmayın... Tırmanış zor olacak ama tepedeki manzara buna değecek” mesajını paylaştı

Christian Cueva, Süper Lig’in 8. Haftasında oynanan Yeni Malatyaspor – Denizlispor maçının 37. dakikasında oyundan çıkarılmış, daha sonra Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu tarafından, gerekçesi net olarak açıklanmayan nedenlerle kadro dışı bırakılmıştı.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

42 yorum yapılmış

  • Pütürgeli (3 yıl önce)
    Böyle bir uyoncu herzaman gelmez bence hocamız bir daha düşünmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Bu iş artık kabak tadı vermeye başladı..Takımımız iyi gidiyor.Ancak Hamza hoca büyüklüğünü göstermeli affetmelidir.Önemli olan İşler iyi gidiyorken affetmektir.Adama 6 maç cezayı federasyon değil,klüp kendi oyuncusuna veriyor.Böyle bir şey ne görüldü ne de duyuldu.Bjk li Adem layiç de Sergenle aynı şeyi yaşadı ama klüp ne yaptı para cezasına çevirdi.Bjk ye ne oldu ķötü mü oldu?Arkadaşım keskin sirke küpüne zarar boşuna dememişler,lig uzun maraton yarın obürgün iyi oyuncularda sakatlar ve cezalılar artarsa böyle iyi oyunculara ihtiyacımız olur.Cuevada zaten 5 hafta uzak durarak cezasını fazlasıyla çekti.Hırs aklın önüne geçerse zarar verir.Mualesef bir klüp ancak bu kadar kendi kendine zarar verebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (3 yıl önce)
    Burada yazan yorumların azınlıktaki bir taraftar grubuna ait olduğunu düşünmek istiyorum. Hamza Hoca'yı, Adem Büyük'ü eleştirenlere hayret ediyorum. Takım çok iyi gidiyor, sonuçta bütçesi belli ve hedefi ligde kalmak olan bir takımız. Neyin kafasını yaşıyorsunuz. Cueva takım oyuncusu olmadığı için kadro dışı kaldı. Kaptırdığı toplarla takımın dengesini bozan bir oyuncuydu. Arjantinli kaleci kalsaydı bugün her maç 3 yer otururduk.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir çoşkun (3 yıl önce)
    Bifumada seyir zevki veriyordu noldi kumeue dustuk biz puanlari toplayalimda seyir zevki eksik kalsin
    0
    0
    Yanıtla
  • bahtsız taraftar (3 yıl önce)
    Ünal bey çok haklısınız dediğiniz gibi adem büyük kontrolü altında ve gölgesinde hamza hoca varlığını sürdürüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (3 yıl önce)
    Cueva anlık hatasından (bence hataya Hamza Hoca neden olmuştur) dolayı özür dilemiştir. Hamza hocanın Cueva'yı oynatmaması kesinlikle doğru değildir. Olcay Şahan'ın performansının yeterli olmadığı ayna gibi ortadayken Cueva gibi bir oyuncunun kadro dışı bırakılması kesinlikle yanlış bir yönetim anlayışıdır. Zihin okuyuculuğu yapmak istmemem ama her ne saik ile Hamza hoca Cueva yı oynatmıyorsa bu yanlış tutum hem mali hem de takımın toplam kaliteye ulaşması anlamında Malatyaspora zarar veriyor. Uzun yıllar Güney Amerika'da yaşadığım için yazıyorum. Güney Amerikalılar heleki Perulular öyle küsen, kin duyan insanlar değildir. Konuşulur, küskünlük var ise giderilir. Yapılması gereken acilen Cueva'yı takıma dahil etmektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murathan (3 yıl önce)
    Hangi biriniz bu adamın ismini daha önce duydunuz da kalitelide kaliteli diyosunuz. Avrupanın en büyük hangi takımında oynamış, süper kupayımı kaldırmış noluyoruz bu cueva sevdası. Aynı şeyi cilerme, aleksiç, azubuke, mina, sadık, aytaç için söylediniz. Noooldu hangi biri gittiği yerde efsane oldu. Bu takımı sadece hoca yönetmiyor, başkanı var yönetimi var, bilmeden konuşmayın. Hocada takımda her yaşananı size harfi harfine söylemez. Belliki lakayit ve disiplinsiz biri. Güney amerika oyuncuları genelde disiplinsiz ve bireysel oynarlar. Tek başına çalım atmakla puan alınmıyor. Bu sene seyirci yok, önemli olan seyir zevki değil puan alıp böyle bir yılda ligde kalmak.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    hamza hocamız kubılay umut ve olcaya tahammul edıyor ama yıldız bır oyncu olan cuevaya tahammul edemıyor nedense bence hamza hocamı kuevamı deseler cueva derım cunku malatya spor kadroru cok ıyı ama hamza hoca oynatamıyor her mac daha iyi olacaz dıyor ama daha 14 hafta oldu oyun yok malesef hep yuzde 30 topla oynuyoz enson alanya maçıda dahıl
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarık (3 yıl önce)
    Para cezası ile bu iş bertaraf edilmeli. hasbelkader kazanılan maçlar sayesinde takım iyi gibi görünüyor. ama alttaki takımlarda sürekli puan alıyorlar bu yıl düşme barajı 35 den aşağı olmaz bireysel hırla hareket etmek geçen yılki duruma düşürür.. herşey Malatya için daha iyilere inşallah...
    0
    0
    Yanıtla
  • KORAY (3 yıl önce)
    İyi bir idareci ve yönetici olabilmenin en önemli unsurlarından biri, kişisel ihtiraslarınıza yenik düşmeden , yönettiğiniz yerdeki yanlışları düzeltip ,defoları onarıp bu yanlış ve defolardan değer yaratabilmektir. Mantıklı olmak ise yukarıda yazdığım cümleyi on kere okusa anlayamayacak olanlardan bunu beklemektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (3 yıl önce)
    Eğer bu hamzaoğlu Cuevayı kaçırırsa Malatyalıların hiç unutmayacağı bir adam olur.Bu memlekete 35 sene önce bir Brezilyalı Eder gelmiş yarım devre futboluyla kendine herkesi hayran bırakmıştı.Ancak para ödenemediği için gitmişti adam.Hala Eder ve onu kaçıran yönetim konuşulur.Cueva kaliteli bir futbolcu ve hamzaoğlunun kaprislerine kurban edilirse bu yönetimde hiç unutulmayacaktır.Haftalarca sahada hiçbirşey yapmadan dolşan kendi gözdelerine ses çıkarmayıp bu adamı 35.dakikada oyundan alarak çıldırtan hamzaoğluna bu fırsat verilmemeli.Adam yönetimin iddialı her transferinin önünde engel.Bu ara şansı yaver gittiği için taraftar buluyor.Yarın takım aksarsa bugün bunu övenler ilk başta saldıracaklardır.İnşallah takım aksamaz bu hamzaoğlu inadını bırakıp aklını başına alır kaliteli futbolcuları bize izlettirir.
    0
    0
    Yanıtla
  • harun (3 yıl önce)
    Bir çok oyuncu değişik takımlarda hatalar yapıyor . Bir süre sonra affedilip ortak yol bulunuyor . Cueva iyi bir oyuncu kazanılabilir ve takıma çok katkı sağlar .Sebebi bilmiyoruz tabiki kimse takımdan büyük değil ama böyle olmamalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • bedirhan44 (3 yıl önce)
    Yapılan yorumları, hayretler içerisinde okuyorum. Bir futbolcu hocanın ve takımın üzerinde, inanılmaz bir Cueva sevgisi arkadaşların. bunun yarısını takıma verseler. bu takım daha başarılı olmazmı. takım 10 maçta 1 yenilgisi var. puan 20, 2-3 haftadır. futbol otoriteleri malatyaspor başarısından bahsediyor. en zorlu maçlardan başarıyla çıkıyor. bunlar kimsenin umrunda değil. Cueva ne yaptı ki? futbolcu, 37.dk hoca tarafından çıkartılırken tepki verdi, bu normal bir tepki, fakat ara devrede olanlar oldu hocasına olan tepkisi devam etti, tartışmayı devam ettirip üzerine yürüdü, küfür etti. Daha sonra eşi ırkçılıkla suçladı, diğer paylaşımlarında takımı eşek, eşini beyin yaptı, ve şu ana kadar özür dileme zahmetinde bulunmadan, çalışmak yerine ülkesine dönüş yaptı. Hakikaten adam hiç bir şey yapmamış. Birde yüzüne tükürseymiş. Ülke insanımız, hocamız, yerli futbolcumuz tabii çok ucuz. kimse başarıyı, futbolu konuşmuyor. Cuevayı konuşuyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ağzına sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Valla umuda, Kubilaya, Ahmet ildiza bel bağlayıp cuevayı oynamamak hangi zihin yapısıyla izah edilir anlamadım. Bunda ben bile çıldırırken cueva çatlamasında ne yapsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.K. (3 yıl önce)
    Bahsedildiği gibi çokta iyi bir oyuncu değil, zaten perulu oyuncular genelde asi olurlar, hocasına ve arkadaşlarına saygısızlık yapan adamın bu takımda işi yoktur, bugün buna göz yumulup affedilirse yarın başka Cuevalar türer ve bugün takım Ankaragücünün bulunduğu konuma iner...
    0
    0
    Yanıtla
  • Askar karahan (3 yıl önce)M.K. isimli kullanıcı yorumuna
    Hoca adama bir şans daha ver eger aynısını yaparsa bir daha vermezsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdal demirci (3 yıl önce)
    Hamza efendi Malatya SPOR UMUZUN ayağına kurşun sıkma Cueva ve HAMO gitsin deseler HAMO derim
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    yönetimin aldığı oyuncular kulubeye.. hanzaoğlunun getirdiği oyuncular sahaya. cuevadan sonra wallece yide küstürse şaşmayın. kubilay'a. umuta'a. olcay şahana' yer açmak için. bu hamzaoğlu adem büyük ve tettehide küstürürse şaşmayın. inşallah sözleşmen bir yıllıktır hamzaoğlu. senle ilgili yanılmışız malesef. ama sende haklısın. böyle pesif yönetime karşı sende kafana göre takılman normal
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekrem (3 yıl önce)
    Problem nedir bilemem ama Malatyasporun menfaati için bir şans daha verilmesi gerektiği kanaatindeyim. Umarım bu durum daha fazla uzamadan tatlıya bağlanır.
    0
    0
    Yanıtla
  • gecegözlüm (3 yıl önce)
    adamsın cueva seni mum gibi arayacaklar umudumuz şaban bayram ramazana kaldı bilmediler kıymetini süper lige gelen ikinci Querasmaydı futbolu umutla kubilayla ve olcayla bilen hamza hoca yedi futbolunu bitirdi adamın ben yerinde olsam dava açarım hamzaya :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin fırat (3 yıl önce)
    Herkes hata yapar şu ana kadar kadro dışı kalması yeterli bir cezadır afedilip takıma kazandırılması gerekir takıma katkı saglıyacak bir fotbolcudur hoca inat etmemelidir
    0
    0
    Yanıtla
  • çakırrr (3 yıl önce)
    Cueva derhal getirilip maçlarda oynatılmalıdır.bizim ligin en iyisiydi.adam tam da kendini ispatlarken kadro dışı bırakıldı.hocamı cuevamı dense, cueva derim ben.takımda o kadar kabiliyetsiz futbolcu varken cuavayı kadro dışı bırakmakta nedir yaa.bırakın artık bu saçmalığı
    0
    0
    Yanıtla
  • Gardaşlar bu cueva türk olsaydı aynı bu sevgiyi saygı verirmiydık inanmak isterdim ama çok çok zorrrrr başkan teknik oyuncuları her gün eleştirmeye devam ediyoruz cueva bu takım için ne yaptı kaç maç kaç puan kazandırdı oynarken kaç puanımız vardı şimdi kaç puanımız var bu kadar büyütmeye değermi iyi niyetli canla başla yüreyiğle oynayan malatyaspor ve oyuncularımıza güvenelim ve eleştirirken de seviyeli olmalıyız kulüp kadrodışı bıraktıysa. bildiği vardır hiç bir kulüp sebepsiz oyuncusunu kaybetmek istemez
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet naim YAZ (3 yıl önce)
    YENİ MALATYASPOR Tarihinde Teknik direktör, kulüp başkanı, futbolcu tiorosu sunun, farklı anlayışta olduğu bir durum yaşanmamıştır daha önce yaşanan olumsuzluklar bir şekilde tolere edilerek devam edilmişti CUEVA konusunda bu kadar inatlaşma neden,? az buçukta olda futboldan anlayan herkesin tek ortak noktası FUTBOL topunun ayağına yakışan nadir futbolcumuzdan birisi , GENÇ ve DELİ'kanlı şimdi soru-yorum siz hiçmi HATA yapmadınız.? bu kadar inatlaşma kin duygusuna dönüşür se kaybeden TÜRK FUTBOL severler olduğunu bilin böyle Futbolcuların kaprisleri hep hoşgörü ile karşılanmıştır. İNANMIYORSANIZ FUTBOLUN TARİHİNE bakın. Hem ne demiş atalarımız AFETMEK büyüklüktür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haca444 (3 yıl önce)
    Başkana sabır diliyorum...işi zor Allah tan işler iyi gidiyor aile içi meselesi en yakın zamanda çözülür.Hamza hocada aklı başında bir adam tabi teknik direktörlük aynı zamanda babaliktir.bir şans daha verilmesi lazım.hayirlisi bakalım gurur ve kaprisli bir tarafa bırakıp tarih yazalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Olan kulübün paralarına oluyor. Teknik direktörün istemediği, yönetimin kendi insiyatifiyle alınan oyuncular daha sonra kaliteleri ne olursa olsun böyle problemler yaşıyorlar. Adil başkan ayıklasın pirincin taşını. Kaleci Herrera adamdı oynandığı takımda durmadı gitti Zuqui ile Cueva paralarını alıp oturuyorlar. Teknik Direktör ve Adil Başkan biran önce kafa kafaya verio bu sorunu halletmeliler.
    0
    0
    Yanıtla
  • İzmirli (3 yıl önce)
    Çok ararlar daha çok şu uzun maratonda, yok yok bunlar gecen yıldan ders almamışlar anlaşılan, Olcay sahandan damı kötüydü dün gördük neler yaptıpını, Hele dün bitane topa vuruşu var antrenman da bile vurmazlar öyle, sangi minikler rakım oyuncusu gibi. Öpüyorum Hamza yı
    0
    0
    Yanıtla
  • bahtsız taraftar (3 yıl önce)
    Takımımız süper gidiyor fakat cueva ayrı bir yetenek ayrı bir güçtü Malatyamız için fakat Hamza hocanın egosu yüzünden adamı kaybettik. Tez zamanda geri gelir ve takıma katkı sağlar diye umut ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali kardeslerim , bu takim iyi gidiyorsa şu anda hamsa hoca takdiginden degildir. bence takimi adem yönetiyor , nerde cueva wallece ve zuqui ? ücünüde yedi hamsa hoca. hamsa hocanin futbol bilgisi gercek yok , zaten oyuncu değişikliğinde belli ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yavuz (3 yıl önce)
    Kubilay olcay erkan kaş ve umut bulutun olduğu kadroda yer bulamamak çok ilginç.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet demirtaş (3 yıl önce)Bülent Yavuz isimli kullanıcı yorumuna
    Maşallah herkes spor yorumcusu olmuş Malatya da, bir teknik direktör bir futbolcuyu kadro dışı bırakmışsa bunu iyi okumak lazım. Durup dururken hoca niye kendi ayağına sıksınki? Böyle daha hayırlı oldu, takım taş gibi, beğenmediğiniz oyuncular bu takımı buralara getirdi. Malatya da, Yeşilyurt ta çok iyi gidiyor, hep destek tam destek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    hamzaoğlu istifa!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir futbolcu takımın üstünde olamaz hocayı böyle harcanmaya çalışmanız üzüntü verici dönen çarka çomak sokmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz kalecilerimiz kaliteli eldivenler Allah esirgesin Herrera kendini kanıtlamaya çalışmıyorsa hoca ne yapsın cuhewa özür dileyeydi hocanın gözüne girmeye calışaydı umutu ,kubilayı ısrarla oynatıyor gol atmadıkları için kızıyorsunuz bende kızıyorum evet ama adamlar takım oyununda her bölgeye koşup takıma verdikleri katkiyida görmemezlikten gelmeyin beyler gol atılacağı zaman atıyorlar kimin attığı değil maçtan puan yada puanların çıkması önemli en iyi oynayan üç dört takımdan biriyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayim 44 (3 yıl önce)
    Hiçkimse malatyadan ve m s p rdan ustun deyildir
    0
    0
    Yanıtla
  • KMYC ALANYA (3 yıl önce)
    malatya sporun şuan ki konumundan dolayı susanlar.. vicdanlarının sesini dinlese bu adama karşı haksızlık yapıldığını söyleyecek.. en azından benim vicdanım öyle söylüyor..insan ne kadar kaprisli de olsa, maç içinde aşırı çıkışlar her futbolcuda olur. hatta soyunma odasın da da olabilir.malatya spora çok faydalı olabilecek bir futbolcu idi. ilk haftalardaki futbolu hala gözümün önünde.. bu iş buraya gelmemeliydi.yazık oldu .. bundan sonraki süreç ... adama bir takım bulup satılacak..nasılsa takımın durumu şuan iyi..ama şuan iyi.. vicdanım hala kabul etmiyor.. bir gün bu takımda huzursuzluklar baş göstermeye başlayınca.. o zaman bazıları cueva iyi futbolcu idi diyecekler ama o zamanda iş işten geçmiş olacak.. bu durumlar için söylenen söz '' bad-el harab-ül basara (basra harap olduktan sonra ) alamayın insanların ahını ..kalın sağlıcakla alanya dan selamlar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Aşağışeherli (3 yıl önce)
    Kung-Fu filmideki hoca ile çekirgeye benziyor .Yazık oldu adama hamza hoca pilini bitirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)
    hamza hoca cuvea ya 35 zor sabır gösterdi. kubilay kanatsız kuşa 90 dk nasıl sabır gösteriyosun hayret. ve olcay şahan gibi vasat oyuncuya. hamza hoca art niyetli. yönetimşn aldığı oyuncular. kulubeye. hamza hocanın ladığı oyuncular sahaya. hamza hamzaoğlu. senin malatyaya gelmene çok sevinmişttim. ama umutu. kubilayı ve olcayı sahada gördükçe senden çok soğudum.. inşallah senle sözleşme bir yıllıkttır. daha fazlasına taraftar sabır göstermez. bereket versin pandemiden dolayı taraftar alınmıyor. yoksa her maçta. taraftar umutla. kubilayla ve olcayla kavga eder senide istifaya dabet ederler bunu böle bilesin
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZTÜRK (3 yıl önce)
    Yazık, çok yazık Malatyaspor böyle bir oyuncuyu nasıl bulacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali kardeslerim , bu takim iyi gidiyorsa şu anda hamsa hoca takdiginden degildir. bence takimi adem yönetiyor , nerde cueva wallece ve zuqui ? ücünüde yedi hamsa hoca. hamsa hocanin futbol bilgisi gercek yok , zaten oyuncu değişikliğinde belli ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • BAYRAM (3 yıl önce)
    oynadığı maç larda rezaletti malatyalılar göğe çıkardı kadro dışı olduktan sonra maç kaybetmedik
    0
    0
    Yanıtla
  • Rezalet olan 90 dakikada sahada kalanlar mi Cueva mi? Futbol her zaman sonuc oyunu olmamali, seyir zevki de vermeli!
    0
    0
    Yanıtla