SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ülkü Ocakları Başkanı Şengönül, 'Kutadgu Bilig' Projesini Duyurdu

Ülkü Ocakları Başkanı Şengönül, 'Kutadgu Bilig' Projesini Duyurdu
A- A+ PAYLAŞ

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül, düzenlediği basın toplantısında ‘Kutadgu Bilig’ projesini kamuoyuna duyurdu. 16 Türk devletini tanıtan ve gençlerin eğitimine katkı sağlamayı amaçlayan proje hakkında detaylı bilgi veren Şengönül, gençlerin internet ortamında karşılaştığı olumsuzluklarla mücadele etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Şengönül, görevde bulundukları üç yıl boyunca gençlere yönelik ciddi projeler geliştirdiklerini vurguladı. Açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Türk gençleri için önemli projeler gerçekleştirdik, yapmaya da devam ediyoruz. Bu vatanın kalkınması için doğru ve tarafsız habercilik yapan basın mensuplarıyla bir araya geldik. Ülkü Ocakları Genel Merkezimizin başlattığı projeleri sizlerin aracılığıyla tanıtmak istiyoruz. Bunlardan biri, ‘16 Türk Devletinde Zamana Yolculuk’ projesidir. Bu proje, Genel Başkanımızın hazırladığı ve kaynak kitap niteliği taşıyan çok değerli bir çalışmadır. Ayrıca, gençlerimizi dijital dünyadaki olumsuzluklardan korumak amacıyla projeye karekodlu kartlar ekledik. Gençlerimiz bu kartları okutarak sisteme giriş yapıp 16 Türk devleti hakkında detaylı bilgi edinebilecekler."

Şengönül, gençlerin gelişimine yönelik hazırlanan diğer projelerden de bahsederek, ‘ODAK 2023’ projesine dikkat çekti ve "ODAK 2023, gençlerin okuma hızını %300 oranında artıran bir projedir. Bu sisteme karekodlu lisans anahtarı ile erişilebiliyor. İnternet üzerinden şifreli giriş yaparak herkes faydalanabiliyor.dedi.

Şengönül, uzaktan eğitim alanında yürütülen çalışmalara da değinerek, Ülkü Ocakları Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) projesini şöyle anlattı:

"UZEM projemiz, ilkokuldan KPSS’ye kadar tüm seviyelerde canlı dersler sunuyor. Alanında uzman profesörler, çeşitli branşlarda ders veriyor. Deprem döneminde konteyner kentlerde çok sayıda kart dağıttık ve bu sistemi kullanarak dershaneye gitmeden üniversite kazanan birçok gencimiz oldu. Dershanelerin yüksek maliyetleri nedeniyle gençlerin sömürülmesini önlemek için geliştirdiğimiz bu proje, önemli bir alternatif sunuyor."

Son olarak, gençlerin tarihi bilgi birikimlerini geliştirmeyi amaçlayan ‘Kutadgu Bilig’ projesinin önemine değinen Şengönül, şunları ekledi:

"Genel Merkezimizin 2-3 ayda bir çıkaracağı dergilerle Türk gençliğinin gelişimine katkı sağlanacak. 'Kutadgu Bilig' projesi de gençlerimizin tarih bilincini güçlendirmek ve onları tarihin izinde ilerlemeye teşvik etmek amacıyla tasarlandı. Bu projeyle gençlerimiz hem kendilerini geliştirecek hem de geleceğin tarihçileri olarak ilk adımlarını atacaklar."

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız