İl Koordinasyon kurulu toplanarak, 2007 yılında yapılan çalışmaları ele aldı.
İl Özel İdare Müdürlüğü Salonunda düzenlenen İl Koordinasyon kurulu toplantısında açılış konuşmasını yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, yatırımların proje tutarının 1,9 milyar YTL olduğunu belirtip, 80 projeye de ödenek yetersizliğinden başlanamadığını söyledi. Vali Daşöz, yatırımların 2007 yılı ödeneğinin 213 milyon YTL olduğunu ve 156 milyon YTL harcama yapılıp, yüzde 73 nakdi gerçekleşme sağlandığını ifade etti.
Daşöz; toplam bin 396 projenin 791inin ise tamamlandığını, 487 projenin ise devam ettiğini, 38 projenin ise ihale aşamasında olduğun kaydetti.
Daşöz, yatırımlarda yılı ödenekleri değerlendirildiğinde ilk 3 sırayı 53.8 milyon YTL ile Malatya Belediyesi, 36.6 Milyon YTL ile İl Özel İdare Genel Sekreterliği, 35.2 Milyon YTL ile de Devlet Su İşlerinin aldıklarını belirtti.
Daşöz, toplam 213 Milyon 589 Bin YTL olan 2007 yılı yatırım ödeneklerinin sektörel dağılımında yüzde 42 ile ilk sırayı Diğer Kamu Hizmetleri alırken bunu yüzde 21 ile Ulaştırma, % 19 ile Tarım, % 12 ile Eğitim, yüzde 4 ile enerji-madencilik-imalat sektörü, yüzde 2 ile de sağlık sektörü izledi.
İnönü Üniversitesinin yatırımları görüşülürken, mülkiyeti Üniversiteye ait olan yerleşkenin karşısında karayolunun alt kısmındaki alanda yapılması düşünülen stadyum konusu gündeme geldi. İnönü Üniversitesi Yapı Dairesi Başkanı Fatih Dulkadiroğlu, üniversite yönetiminin bir süre önce aldığı kararla güvenlik sorunu nedeniyle stat yeri vermeye sıcak bakmadığını ifade etti.
Vali Halil İbrahim Daşöz bununla ilgili olarak Güvenlik sorunu bizim sorunumuz. Yani maça gelenler üniversiteye mi saldıracak? Üstelik buranın etrafı açık, güvenlik çok rahat sağlanır. Burada yer vermemenin savunması olamaz. Bu konuda sorunun önünün açılması lazım. Çünkü, bu proje üniversitenin prestijini yükseltecek. O bölge spor köyü olacak. Bu nedenlerle, yeni stad yerine üniversite sıcak bakmalıdırdedi.
Üniversite yatırımlarının görüşülmesi sırasında İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, Üniversite ile Turgut Özal Tıp Merkezi arasındaki karayolunda araç alt geçidinin bazen yayalar tarafından da kullanıldığını bu bölgenin aydınlatılması gerektiğini dile getirdi.
Vali Halil İbrahim Daşözde daha önce gündeme gelen Üniversite ile TÖTM arasında karayolu güzergahının aydınlatılması ile ilgili olarak FEDAŞ ve Karayolu yetkililerinden bilgi aldı. Daşöz, gerekli koordinasyonun sağlanarak bu sorunun çözümlenmesi gerektiğini ifade etti.
Devlet Su İşleri Elazığ Bölge Müdürü Recep Özbal, barajlarla ilgili çalışmaları anlattı. Özbal, eskiden hükümetlerin barajlara bütçeden yüzde 40 verilirken, şimdi yüzde 20lere düştüğünü, bu nedenle barajların hizmete açılmasının geciktiğini vurguladı.
Recep Özbal, sonra damla sulama sisteminin önemini anlattı. Damla sulama sisteminin yüzde 75 su tasarrufu sağladığına dikkat çeken Bölge Müdürü, bunun yaygınlaştırılması gerektiğini dile getirdi.
Sulama birliklerinin de birleşmesinin yararlarını anlatan DSİ Bölge Müdürü Özbal, Mesela su kaynakları aynı olan Derme ve Battalgazi, Sultansuyu ve Suçatı ile Doğanşehir ve Akçadağ sulama birlikleri birleşmeli. Böylece cari giderleri de azalırdedi.
İl koordinasyon kurulu toplantısında daha sonra yatırımcı daire müdürleri çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktardı.