SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vaka Sayımız Her Geçen Gün Artma Eğiliminde"

0
Güncellendi - 2020-12-09 22:15:19
A- A+ PAYLAŞ

"YOĞUN BAKIM YATAĞI BULMADA SIKINTI YAŞAYABİLİRİZ".. Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya’da yoğun bakım doluluk oranının yüzde 60 seviyesinin üstüne çıktığını ifade ederek, böyle giderse yoğun bakımda yatak bulmakta sıkıntı yaşanabileceğini söyledi.

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, yoğun bakımda yatan hastaların yüzde 80’inin 65 yaş üzeri olduğunu ifade eden Bentli, tüm Türkiye’de vaka sayılarının artması ile birlikte Malatya’da da bu oranın hızla yükseldiğine dikkat çekti. Bentli, yoğun bakım doluluk oranının yüzde 60’ın üzerine çıktığı Malatya’da bu hızla vaka artışları yaşanırsa ileri aşamada yatak bulunmakta da sıkıntı yaşanabileceğini ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Malatya’ya yönelik açıklamalarını da anımsatan İl Müdürü Prof. Dr. Bentli, “Şu anda yoğun bakım doluluk oranlarımız maalesef yüzde 60’ın üzerinde ve giderek de artıyor. Çünkü vaka sayımız da her geçen gün artma eğiliminde. Şuanda son iki haftada yüzde 30-35’lik bir artış yaşandı. Eğer bu artışla seyrederse maalesef önümüzdeki günlerde yoğun bakım yatağı bulma konusunda sıkıntı yaşayabiliriz’’ ifadelerini kullandı.

Pandemi sürecinde riskli guruplarda olan hastalar konusunda dikkat edilmesi gereken hususları ifade eden Bentli, “Yoğun bakımda yatan hasta sayımızın da yüzde 80’i, maalesef vefat eden hastalarımızın da yüzde 80’i 65 yaş üstü vatandaşlarımız. O yüzden de biz sürekli bunun altını çizmek istiyoruz. Her demecimizde dikkat çekmeye çalışıyoruz. Lütfen ev içinde özellikle de kapalı ortamlarda yayılımın daha çok olduğunu görüyoruz son günlerde. Ev içerisinde 65 yaş üstü birey varsa birlikte yaşamak zorundaysak lütfen onların odalarını ayıralım, farklı zamanlarda yemek yiyelim ve onlara yaklaştığımızda lütfen maskemizi takalım” dedi.

Yeni uygulanmaya başlanan tedbirlerin etkisinin 15 gün içerisinde görüleceğini de belirten Bentli, “İlk alınan kısıtlamalar sadece hafta sonu akşam sokağa çıkma kısıtlaması vardı. Onun biraz yansıması oldu gibi, ama hafta sonu tam kısıtlamanın etkisinin bir 15-20 gün içerisinde olacağını düşünüyoruz. Çünkü çok odaklı bir enfeksiyon var şuanda, bu çok odaklı enfeksiyonu kırabilmek için de bir 15-20 gün kurallara ciddi bir şekilde riayet etmemiz gerekiyor’’ diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Bek (3 yıl önce)
    Hazır hastaneyi yıkın sonrada hastanede yer yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Başmüdür (3 yıl önce)
    Hala 60 dersin ya müdür konuşma daha iyi..
    0
    0
    Yanıtla
  • Demircan (3 yıl önce)
    Nerde etkisi gözüküyor her gün 200 300 kişi ölüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    Sayın Müdürüm GRİP aşısı olayı bitti mi umudu keselim mi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Özer (3 yıl önce)
    Felaket zamanında Türk halkının ortak bir özelliği vardır. Birlik ve bütünlük içerisinde felaketin üstesinden gelmek. Ölü, hasta az dı çoktu bunların hesabını bizler yapamayız. Devletimize güvenip. Üzerimize düşeni yaparsak. İlerde düşeceğimiz vicdan azabı yaşamaz inşaallah yaza eski normal yaşama döneriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Başkan (3 yıl önce)
    akşama kadar içindeyiz yoğun bakım doluluk oranı yüzde 90
    0
    0
    Yanıtla
  • kezban (3 yıl önce)
    Ee sonuç? Her gün çatır çatır insan ölüyor insan plastik hacıyatmaz değil. Yazık günah değil mi sağlık çalışanına? Cezalar tedbirler hiçbiri yeterli değilken kapıya dayanmış misafir gibi ses çıkarmazsak zili çalar çalar usanınca gider ayağı mı yapacaksınız virüse? Aylık kontrolüne gidemeyen bir sürü insan var hastanelerdeki yük azalsın diye beklerken bir 10 yıl sonra gitsin artık. Sürekli televizyonlara haber sitelerine çıkıp o şöyle bu böyle diye gizli saklı rakam yorumlanmasından bıktık. Bunun meslek etiği dahi kalmadı. Malatya'da vaka sayısı vefat sayısı şeffaf olarak açıklanmalı neyin gizliliği bu?
    0
    0
    Yanıtla
  • BERK (3 yıl önce)
    sayın müdürüm il başkanı ve vekillimiz yanyana vatandaşla fotoğraf cekiliyorlar mesafe yok
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Yüzde 60 falan değildir.bence 100 de 100.bu tedbirler ile olacağı buydu.3 milyon suriyeliye 33 millyar harcadık boş yere.şimdi ekonomi mi yoksa salgınmı diyip arada kalacak kararlar alıyoruz.bu da tabi yeterli olmuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • 33 mü?fazlasıyla iyimsersin..en az 60 milyar dolar..en az diyorum..geçici sığınmacı statüsünde bulunan bu kişilerin ne zaman gideceğide belli değil..hep dış politikadaki yanlış kararlar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi (3 yıl önce)mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Suriye'de bizim. ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Aşağışeherli. (3 yıl önce)Battalgazi isimli kullanıcı yorumuna
    Sizinkileri de al git gardaş misafirlik bir yere kadar. Uykumuz geldi artık istirahat zamanı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Akşam akşam çok güldüm. Allah da seni güldürsün İnşaallah Suriye ye birlik ve düzen gelirde evli evine köylü köyüne döner.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yav he he ? Akşam, a haber den sonra diriliş ertuğrul izleyen kafa yapısı.
    0
    0
    Yanıtla