SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali Baruş Darende'de Sorun Dinledi

0
Güncellendi - 2018-12-28 23:31:16
Vali Baruş Darende'de Sorun Dinledi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Aydın Baruş, Darende'de muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Vali Baruş, ilk olarak Somuncu Baba Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Konferans Salonunda ilçenin altyapı ve genel durumu hakkında düzenlenen toplantıya katıldı.

Vali Baruş, ilçe gezisinde ilk olarak Mesleki Teknik Eğitim Merkezi toplantı salonunda mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Burada mahalle muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen Baruş, amaçlarının var olan sorun ve taleplere mümkün olduğunca çözüm bulma olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile daire müdürlerinin de hazır olduğu toplantıda konuşan Vali Baruş, “Bu güzel ve bereketli günde Doğu Anadolu’nun kapısı olan ve büyük değerler yetiştirmiş güzel Darende’mizde olmaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bizler bu topraklara ruh veren değerli büyüklerimizin mirasına sahip çıkarak birlik ve beraberlik içerisinde yaşatmaya devam edeceğiz. Üzerimizdeki sorumluluk büyük, bizlere bu güzel toprakları emanet eden Atalarımız, bizlerden sonra gelen nesillere de güzel bir miras bırakmayı arzu ederek bu emaneti bıraktılar. Darende huzurlu bir ilçemiz, sizler çalışkan ve devletine bağlı insanlarsınız. İnşallah hizmet noktasında da gereken yatırımları ve hizmetleri alırsınız” diye konuştu.

Vali konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Muhtarlarımız 1830'lu yıllardan bu yana çok köklü tarihi bir kurumun temsilcileri ve o günden bugüne de halkımızın sözcüsü olmuş insanlar.  Biz, sizler sayesinde ülkemizin dört bir yanında, ilimizin dört bir yanında,  Darende’nin dört bir tarafında en ücra köşedeki vatandaşımızın sorunun ne olduğunu, gündemini olduğunu anlayabiliyoruz.

Bu mahalli seçimlerde de tekrar görev yapmak üzere muhtarlarımız seçilecekler ondan sonra da görevlerine başlayacaklar. Yine vatandaşlarımızın sorunlarını çözme makamındaki kişilere iletmede önemli bir rol üstlenecektir. Önümüzdeki mahalli seçimlerin tüm muhtarlarımız içinde hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Şimdiye kadar görev yapmış muhtarlarımızın da ellerine yüreklerine sağlık diyorum.

Bu huzur ve güvenin sağlanmasında en üst makamdan en ücra köşedeki muhtarlarımıza kadar önemli görevler düşüyor. Bizlerin, sizlerden beklentisi vatandaşımızı rahatsız eden onların güvenliğini tehdit eden ve çocuklarımızın sağlığını tehdit eden her konuda devreye girerek öncelikle kolluk kuvvetlerimize çözülemediği takdirde mülki amirlerinize bildirmenizdir. Bir diğer husus da çocuklarımızın, nesillerimizin geleceğinin güvenliğinin tehlikeye atılmasına müsaade etmeyiniz. Gerek okullara taşıma yapan servis araçlarına gerekse okul çevrelerinde güvensiz kişilerin bulunmamasına dikkat etmekte yarar var. Bu konularda da eksiklikler görmeniz halinde devreye girerek kolluk kuvvetlerine bildirerek çocuklarımızın can güvenliğinin tehlikeye atılmasına müsaade etmeyelim.

Devletimizin sosyal güvenlik olanakları, sosyal yardım olanakları son yıllarda özellikle yardım anlamında sağlanan sosyal imkânlar son derece arttı. Dolayısıyla engelli yakını olan, yetim çocuğu olan, öksüz çocuğu olan, yalnız yaşamaya maruz kalmış ailelerimiz, kadınlarımız varsa onların elinden tutmak hepimizin vazifesi. Bunu ihmal etmeyelim. Devletimizin imkânları çok geniş, burada Kaymakamlık vasıtasıyla onların elinden tutulmasını sağlayalım. Tedavisinin yapılması, yatalak hastalar varsa onları hastaneye aldıralım palyatif bakımlarını yaptıralım. Biz hiçbir vatandaşımızın aciz durumda kalmasını ve devletimizin imkânlarından yararlanamamış olmasını hazmedemeyiz, hazmetmemiz lazım. İnsana değer verirsek bizim değerimiz artar. İnsana değer vermeyen medeniyetler tarih içerisinde yok olup gitmiştir. Bizim medeniyetimiz bırakın insanı her canlıya değer veren bir medeniyettir. Bu medeniyet anlayışını lütfen kendi içimizde de yaşatmaya devam edelim.”

Vali Baruş’tan sonra söz alan muhtarlar ise başta kanalizasyon, içme suyu, sulama suyu ve yol olmak üzere sorun ve taleplerini dile getirdiler.

Vali Baruş, toplantının ardından Kaymakamlık, Belediye, İlçe halk kütüphanesi, Somuncu Baba Külliyesi, kamu yatırımları, 112 acil ve sağlık ocağı projesi, fizik tedavi hastanesi projesi, imam hatip proje okulunu da ziyaret ederek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Baruş daha sonra Sadrazam Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesinde okul aile birliği başkanlarıyla bir araya geldi ve Darende Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü ile inşaatı devam eden fizik tedavi hastanesiyle aile sağlık merkezini ziyaret etti.

Sadrazam Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi’nde Vali Baruş başkanlığında okul aile birliği başkanlarıyla toplantı düzenlendi.

Vali Baruş, Sadrazam Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi’nde okul aile birliği başkanlarıyla yaptığı toplantıdaki konuşmasında, “Okullarımızda eğitim kalitesinin artırılması, atalarımızın bize bıraktığı tarihi mirasın verdiği sorumluluk çerçevesinde öğrencilerimizin yetişmesi için neler yapabiliriz bunu sizlerle konuşmak üzere buraya geldik. Gerek Okul Müdürleri gerek öğretmen arkadaşlarımız olarak bize emanet edilen bu evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirilerek hem kendi geleceklerini kurtarmalarını sağlamak hem de ülkemizin geleceğinde önemli rol oynayacak insanlar olarak yetişmelerini temin edecekler. Bunun içinde yöneticilere çok büyük sorumluluklar düşüyor.

Önem verdiğimiz konuların başında okulların huzurlu ve güvenli hale getirilmesi. Son yıllarda hükümetimizin bu çerçevede yapmış olduğu çalışmalar kapsamında İl Emniyet Müdürlüğümüz, İl Jandarma Komutanlığımız okul yöneticileri ile okul aile birliği başkanları ile tam bir koordinasyon çalışması içerisinde. Çünkü çocuklarımızı ilgilendiren en ufak bir tehdit veya onların sağlığını tehdit eden en ufak bir tehlike halinde önceden tedbir almamız lazım ki çocuklarımızın sağlığına, kişiliğine herhangi bir zarar gelmeden o olayın önüne geçelim.

Diğer taraftan taşımalı eğitim verilen gerek Devlet eli ile taşımalı servislerin gerekse de özel servislerin kontrolü çok önemli. Bunlarda bir aksaklık, bir sıkıntı gördüğünüz zaman gerek Okul Aile Birliği Başkanlarımız gerekse Okul Müdürlerimiz mutlaka Emniyete, Jandarmaya bilgi versinler. Servis şoförlerini, servis araçlarını çok iyi takip etmemiz lazım. Her dönem başında ilgili personel hakkında gerekli incelemeyi yapıyoruz. Yine de sizin gözünüze batan hususlar varsa bunları paylaşmayı ihmal etmeyin.

Diğer taraftan okullarda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz arasında sıkı bir iletişim olması lazım. Öğretmenlerimizin öğrencilerine arkadaşlık, annelik, babalık yapmaları için Okul Müdürlerimiz öğretmenimizi motive etmelisiniz. Bu noktada yöneticilere çok iş düşüyor.  Yönetici sorumlu insandır, bıkkınlık gösteremez, mesai kavramı gözetemez, okuluna hâkim olacak, herhangi bir olumsuz durumda müdahale edecek. Yöneticiliğin bir sorumluluğu var, sadece o koltuğa oturmak yetmiyor. O sorumluluk da koltuktan mümkün olduğunca daha fazla ayrı kalmakla yerine getiriliyor. Dolaşmamız lazım, teftiş etmemiz lazım, denetlemeniz lazım.

Mümkün olduğunca çocuklarımızın spor yapmasına önem vererek sportif ve sanatsal aktivitelere katılımlarını sağlanması da çok önemli. Vakitleri boş olan insanlar başka şeylere yönelir özellikle gençler, lise çağındaki çocuklar için söylüyorum sahip çıkmakta zorlanırız çocukları yararlı faaliyetlere yönlendirmemiz lazım” dedi.

Vali Baruş'a İlçe Kaymakamı Enver Zengince, Belediye Başkan Vekili Cengiz Özdemir, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Müftüsü Ümit Çimen, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli eşlik etti.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız