SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Valilik Önüne Deprem Başvuru Çadırı

0
Güncellendi - 2020-02-01 02:32:44
Valilik Önüne Deprem Başvuru Çadırı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Valilik binası önündeki meydanda depremzedelerin sorunları için deprem başvuru çadırı açıldı.

Konuya ilişkin olarak Valilik'ten yapılan açıklama şöyle:

"24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Elazığ-Sivrice merkezli depremde ikamet ettiği konut veya işyeri hasar gören vatandaşlarımızın hasar tespiti, kira ve eşya yardımı ile konutlarındaki eşyalarının tahliyesine ilişkin başvuru işlemleri Valiliğimiz önünde kurulan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ait çadırda kabul edilmektedir.  Malatya halkına saygı ile duyurulur. Geçmiş olsun dileklerimizle."

HASAR TESPİTİNDE SON DURUM

Bu arada Malatya Valiliği, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından yürütülen çalışmalarda, kentte 4 bin 474 konutun ağır, 2 bin 932'sinin de az hasarlı olduğunun belirlendiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, 24 Ocak'ta Sivrice merkezli meydana gelen deprem sonucu Malatya'da 4 kişinin hayatını kaybettiği, 481 kişinin yaralandığı anımsatılarak, hastanelere kaldırılan yaralılardan 12'sinin tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Bugün itibarıyla ulaşılan tespite göre, Doğanyol'da 29'u metruk olmak üzere 128, Battalgazi'de 69, Pütürge'de 135, Kale'de 170, Yeşilyurt'ta ise bir konut yıkıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Doğanyol'da 413, Pütürge'de 2 bin 328, Battalgazi'de 780, Yeşilyurt'ta 167, Kale'de 783 ve Akçadağ'da 3 olmak üzere 4 bin 474 konutun ağır hasar gördüğü tespit edildi. Doğanyol'da 131, Pütürge'de 987, Battalgazi'de 970, Yeşilyurt'ta 329, Kale'de 510 ve Akçadağ'da 5 olmak üzere 2 bin 932 konutun az hasarlı olduğu belirlendi. Deprem bölgesinde 131 ahırın yıkık, 1029'unun ağır hasar gördüğü, Doğanyol'da 59 büyükbaş ve bir küçükbaş, Pütürge'de 7 büyükbaş ve 20 küçükbaş hayvanın telef olduğu tespit edildi."

İl genelinde içme suyu ve elektrik ile ilgili sorun yaşanmadığı, bazı mahallelerin yollarının hasarlı olduğu ancak ulaşım yönünden sorun yaşanmadığı aktarılan açıklamada, vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının giderilmesi açısından 5 bin 950 deprem çadırı, 5 bin 789 yatak dağıtıldığı aktarıldı.

Açıklamada, "Doğanyol, Pütürge ve Kale ilçelerinde sıcak yemek dağıtımı devam etmekte. Çadır kurma işlemlerinde 100 asker, 258 jandarma personeli, 70 afet ekibi ve 310 köy korucusu çalışmakta. Hasar tespiti için 81 ekipte toplam 188 kişi sahada çalışmalarına devam etmekte." ifadesine yer verildi.

Bülten- iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • muhammed (4 yıl önce)
    Binasında çizik olamayanlar bile başvurmalı.En azından kolanların röntgeni çekilirse büyük fayda olur.Allah korusun artçılarda kayıplar olabilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (4 yıl önce)
    Evinde en ufak çatlağı olan bile dilekçe versin bu riskli bir durum bişey olmaz demeyelim kontroller yapılsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Belediyeci (4 yıl önce)
    Devlet yardım parası verir umudu ile çok sayıda hasarı olmayan bina sakinleri dilekçe veriyor ve buralara gidilip kontrolller yapılıyor lütfen gerçekten binası hasarlı ihtiyacı olan kişilerin hakkına girmeyelim onların zamanını ve hakkını gasp etmeyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Kimse kimsenin hakkını gasp etmiyor .Bu çok önemli bir konu çatlagı olmayan gözle görülemeyen kolon içi kırılmalar meydana gelmiş olabilir . O yüzden tüm bina sakinlerinin basvurması hasar tespiti için daha çok yararlı olucaktır. Gerekirse fazla mesai ve fazla çalışan ile bu durumu hızlandırabilirler . Göz ardı edilmemeli. Bu cevabı mı ciddiye alın Gercekler ..
    0
    0
    Yanıtla