SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Vatandaş Perişan.. Yıkım Planlı Yapılmalı'

'Vatandaş Perişan.. Yıkım Planlı Yapılmalı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, çökmüş bir şehir olan Malatya’daki ağır hasarlı bina yıkımlarının belli bir plan ve kontrolle bölge bölge, cadde cadde yürütülmesi çağrısında bulunarak, mevcut  plansız programsız yıkım şeklinin Malatya’da günlük hayatı olumsuz etkilediğini, vatandaşın perişan olduğunu bildirdi.

Başkan Keskin açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

“6 Şubat depremlerinin ardından ağır hasarlı binaların ancak yüzde 33’nünü yıkıldığı açıklanmıştır. Malatya’da son günlerde ağır hasarlı binaların yıkımı hızlandırılmıştır. Ancak; yıkımların plansız ve kontrolsüz olarak yapıldığı, ulaşım ve trafiğin düşünülmediği, ticari hayatın hesaba katılmadığı görülmektedir. Çökmüş bir şehir olan Malatya’da aynı anda değişik noktalarda dağınık bir şekilde yıkım yapılması ve aynı caddede yıkımlar bitirilmeden başka bir caddeye geçilmesi şehri kilitlemekte, vatandaşımızı perişan, esnafımızı mağdur etmektedir. Vatandaşımız akşam evine gelirken kullandığı güzergahın sabah işine giderken kapalı olması ile karşılaşıyor. Esnafımız akşam kapattığı işyerine sabah ulaşamıyor. Emeksiz Caddesi’nde 2 gün yıkım yapılıyor, cadde açılıyor, 3 gün sonra tekrar yıkım yapılarak cadde kapatılıyor. İnönü Caddesi, yıkımdan dolayı 2 gün trafiğe kapatılıyor, 3 gün açılıyor, 5 gün tekrar kapatılıyor. Böyle bir yıkım şehri yaşanılmaz kılar.  Malatya Valisi Sayın Ersin Yazıcı’ya çağrımızdır; yıkımlar bölge bölge, cadde cadde, sokak sokak, ada ada yapılmalı. Bir cadde de yıkım bitirilmeden başka bir caddeye girilmemeli. Bir mahallede yıkım sonlandırılmadan başka bir mahalleye geçilmemeli. Ayrıca yıkımlar esnasında tozun bastırılması için sulama konusunda taviz verilmemeli.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Fikri (1 yıl önce)
    Yıkım yapılırken binamız zarar gördü.Valilik yetkilileri tutanak tuttuğu halde bizde dilekçe verdiğimiz halde zararımız karşılanmasını. Tesbit davası açtık bilirkişi mühendisler yıkım yapan Firmayı korumak için fikir beyan etmiyor.Mahkemeye şablon bir rapor hazırlamışlar onu mahkemeye verip adaleti saptırıyorlar. Oysa yıkım sırasında Il Koor. Bşk.lığı mühendisleri yanındaki binaya yıkımda zarar verildi diye tutanak tutuyorlar. Yazıklar olsun sizin diplomasına..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Samimi iseniz düşüncelerinize gerçekten katılıyorum. Bunları mevcut iktidar, idari ve yerel yönetimler ile paylastinizmi yoksa sadece burada mı söylüyorsunuz. Yada paylastiniz sizi dinlemediler mi lütfen bunları da anlatın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Günlük hayatı (1 yıl önce)
    olumsuz etkileyen sizsiniz, yıkıntıların içinde çarşı ve pazar kuruyorsunuz. Sonra da toz olmasın, gündüz yıkılmasın, trafik kapanmasın vs
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Güven kırbaş (1 yıl önce)
    Sorun seçtikleri kişiler. Seçerlerse perişan olmaya devam ederler . “ olmaz olmaz deme, olmaz olmaz deme:)))” önce aynaya baksın konuşmayı bilmeyen sözde belediye başkanı! Her yer toz pislik içinde, millet perişan kendiler saltanatlarında! Hala bunlara inananlarla aynı havayı solumaktan nefret ediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • EMEKSİZ ESNAF (1 yıl önce)
    emeksiz caddesinde esnafız yıkımdan haberimiz yok önelem toz vb önlem alalım birden yol kapatılıyor motaşın haberi yok güzergah değişiyor vatandaş durakta otobüs bekliyor otobüs yok güzergah nerde belli değil imece usulü yıkım yapılıyor .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Beceriksiz diye nitelendirilenleri özellikle seçip hem de bunları eleştirmek bana çok normal gelmiyor.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • DERTLİ (1 yıl önce)
    Bu ihaleleri kim nasıl planlayıp yapıyor.Allah rızası için artık şu işi bir düzene sokun bir mahalleden başlayıp bitire bitire gelin yerinde ayrıştırma yok dediler adamlar bir binayı 1 ayda kaldırıyor demiri ayrıştırmak için uğraşıyor zaten hiç su kullanmıyorlar.Ortalık toz dumandan geçilmiyor.Neden bu firmalar denetlenmiyor.yetkililer ALLAH rızası için artık bir ilgileninin insanlar sağlıklarından oluyor.Bunun hesabı sizlerde sorulacak obür dünydada herkes görevini düzgün yapsın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ayıldırım (1 yıl önce)
    Saçma sapan bir şekilde yıkımlar gerçekleşiyor. Bu kadar beceriksiz yöneticiler Malatya'yı mahvettiler. Acil yıkılması gerekeni yıktın zaten sonra olması gereken 40 firma var ise bunun 20 aşağı çöşnük 20 ni yukarı çöşnükten başlat en sona doğru git yaw. Bu kadar zor olmasa gerek. Her taraf bir yıkım var insan nereden gideceğini şaşırdı kaldı
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Volkan (1 yıl önce)
    Okulların yanında bina yikiliyor. Toz içinde öğrenciler sağlık açısından ilerleyen hayatları sıkıntıda. Beyni az çalışan yöneticiler yazın okul.bolgelerinin yıkımını halledemediler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kadir (1 yıl önce)
    Sadece Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı gidin orada 20 dakika zaman geçirin şehrin içinde bulunduğu durumu kavramanız için yeterlidir. Eğer şehri bunlar toparlayacaksa biz ölmüşüz ağlıyanımız yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Çok doğru bir tespit aynı cadde üzerinde yan yana iki ağır hasarlı bina var birini yıkıyorlar diğerini yıkmiyorlar. İnsanları hergun hergun toza bırakmanın anlamı nedir .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    İş bilmez, liyakataiz insanlara ihale verirlerse sonuç böyle olur. Hadi ihaleyi versin bari takip et. Ne doğru düzgün sulama var, ne işini hakkıyla yapan. Adamlar kafalarına göre cadde sokak kapatıyor. Kardeşim o Sokak ve caddeyi komple yok sonra aç en azından trafik açılsın. Yanyana binalar hasarlı birini yıkıyor diğerini 10 gün sonra yıkıyor. Kolluk kuvvetleri, valilik, belediye... Yıkım alanına 3-5 bekçi ve polis yollamakla olmaz bu işler. Denetimi arttırın ve planlı yıkım sağlayın. Her yer kapalı, her yer toz duman. Böyle giderse el birliğiyle malatyada yaşayan on binlerce insanı asbest yüzünden 5-10 yıla kadar kanser edeceksiniz. Yazık günah hepimize. Şehirdeyiz, memleketimizdeyiz ama sağlığımızı düşünen - denetleyen bir tane yetkili makam yok. Hepsi Laf..(!)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hükümete uyarı (1 yıl önce)
    Bu kadar toz ve asbeste maruz kalan kişiler kısa sürede ölür. Bu da Malatya'da hükümetin ve belediyenin oy kaybı demektir. Şansımızı bir de böyle deneyelim dedim. Başka türlü nasıl anlatacağız derdimizi bilemiyorum
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hükümeti uyaracağına bence kendini uyar ve maskeni tak!Hükümetin Oyları azalır yada artar onları da bilemezsin(Daha önceki seçimlerde olduğu gibi) ama senin bu ortamda sağlığının azalacağı kesin!Boşver Sen kendi sağlığına bak.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Maske ile çözümün sağlanacağını düşünüyorsanız evinizin içinde dahi maske takmanızı öneriyorum. Bu şekilde oksijen israfını da azaltmış olacaksınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (1 yıl önce)
    her binaya farklı ihale açıyorlar hethalde müteahhidler ordan oraya gidip geliyor sanırım
    %100
    %0
    Yanıtla