SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Vekillere, 'Hanginiz Bir Aşevi Yaptı, Hepiniz de Trilyonluksunuz' Dedim"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Malatya’nın tarihini, kültürünü, esnafın geleneğini, çarşı dokusunu bozmadan yerinde dönüşüm yapalım.” dedi. Milletvekillerine tepki gösteren Keskin, , “Arkadaş hanginiz bir aşevi yaptınız, hepinizde trilyonluksunuz” sözünü yüzlerine karşı söylediğini ifade ederek, “Ne bir helvacısı var, ne bir gıdacısı var. Depolarında gıdaları vardır. Gıda ne oldu, şeker ne oldu? Dağıtan oldu mu, yok. Bunların hiç birisi yok.” İfadesini kaydetti.

Keskin, ERTV’de Hülya Kaya’nın sunduğu Güne Bakış Programına konuk olarak deprem süreci, Malatya’daki durum ve esnafların sorunları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

MESOB Başkanı Şevket Keskin’in açıklamalarının satırbaşları şu şekilde:  

“-MALATYA’DA 43 GÜNDÜR, ESNAFA GEÇİCİ YER YAPILAMADI
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Malatya’da biran önce ticari hayatın başlamasına yönelik taleplerimizi bizzat kendim arz ettim.  Sayın Cumhurbaşkanımızdan Bağ-Kur primlerinin, elektrik, doğalgaz, su ve telefon faturalarının alınmamasını talep ettim. Çünkü işimiz yok, evimiz yok, işyerimiz yok, faturaları öteleme ile bunları ödeyemeyiz.  Verilecek olan kredileri esnaf nasıl ödeyecek, iş yok, işyeri yok, kefil yok. Mutlaka esnafımıza hibe yoluyla destek ve katkı sunulmalı. Ben 1 yıl süre içinde Malatya’nı ve bölgenin ayağa kaldırılacağına inanmıyorum. Halen enkazları kaldırmış değiliz. Kışla Caddesi, Fuzuli Caddesi, Emeksiz Caddesi buralar halen kapalı ve birçok cadde ve sokak halen girilmemiş durumda. Birileri bir algı yaptılar, ‘Malatya en az hasar alan il’ dendi. Allah’tan NASA bir harita yayınladı da en büyük yıkımın Malatya’da olduğu görüldü.  Bütün mahalle ve sokakları tek başına gezdim. Malatya’yla gelen sayın bakanlarımıza da anlattım, ‘Malatya’yı gezdiniz mi? İki caddeyi temizleyerek Malatya’yı çözemezsiniz.’ Sadece bir Akpınar’ı yerinde görsünler. Alana çıktınız mı?  Kriz Merkezinde toplandıklarını, buradakilerinin de, kendilerinin de çalışmadığını toplantıda yüzlerine karşı söyledim.  Malatya’da 43 gündür, esnafa geçici yer yapılamadı. Malatya’da geçici işyerlerinin yapımına yeni başlandı.  

-ESNAFIN GELENEĞİNİ, ÇARŞI DOKUSUNU BOZMADAN YERİNDE DÖNÜŞÜM YAPALIM 
Sayın Cumhurbaşkanımıza da arz ettim, ‘Ticari hayatı başlatmadan Malatyalıyı burada tutamazsınız’ Malatya’nın tarihini, kültürünü, esnafın geleneğini, çarşı dokusunu bozmadan yerinde dönüşüm yapalım. Yerinde dönüşüm yapmadan bir TOKİ binasını altına ne bizim esnafımız gider, nede vatandaş gider. Akpınar şu anda tamamen yıkılmış durumda. Ben ilk önce Sivas Caddesi ile 91 bin Dev Öğrenci Okulu arasında tamamen sıyrılıp yıkılmasını önermiştim. Şimdi bu şehrin dokusunu bozmadan Doğa Cadde AVM gibi, yerinde dönüşüm ile herkesin kendi yerinde 3 kat mı olur, 4 kat mı, 2 kat mı olur, zeminine göre, fizibilitesine göre bir karar verilir.  

-CUMHURBAŞKANIMIZ MÜDAHALE EDEREK, BANA SÖZ HAKKI VERDİRDİ 
Bazen bizi toplantılara dahil etmediler, ben toplantılara zoraki girdim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Doğanşehir’e geldiğinde bana söz hakkı vermediler.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile karşı karşı gelince selamlaşınca 1 dakika istedim. Cumhurbaşkanımız müdahale ederek, bana söz hakkı verdirdi. Ben de taleplerimizi anlattım.  

-MALATYA’YI AYAĞA KALDIRALIM. MALATYA İÇİN MÜCADELE EDELİM- 
İçişleri Bakanımız, Adalet Bakanımız, Turizm Bakanımız ve Şehircilik Bakanımızın olduğu toplantı da, ‘Biz konuşmayacaksak, bizi dinlemeyecekseniz, biz çıkıp gidelim, siz kendi başınıza oturun yapın.’ Sahaya inen var mı, yok. Malatya’yı tanıyan var mı, yok. Hatta şunu da önerdim; Malatya’ya koordinatör vali atanız, tamam, Malatya’yı tanımaz, sokağını tanımaz. Yıllarca Malatya Valiliğini yapmış valilerimiz var, hepsi merkez de, bunlara niye vermediniz? Bunlar Malatya’yı tanır, sokağını tanır, ilçeleri tanır. Malatya üzerinden silindir geçmiş gibi bir halde. Sahada Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan ile birlikte kapı kapı gezdik, ilçe ilçe, köy köy gezdik. Selahattin Başkanın son dönemde yaptığı projeleri şimdi gördük. Bunu bir övgü olarak söylemiyorum. Birçok hizmeti yapan Selahattin başkan, ama topun ağzındaki insan yine Selahattin başkan. Niye? Bazı menfaat grupları var, Selahattin Başkandan faydalanamadıkları için, Selahattin Başkanda bunlara boyun eğmediği için üzerine gidenler var. Meydanı biraz boş gördüler. Ama ben şunu söylüyorum, Malatya’da meydan boş değil. Herkes aklını başına alsın, Malatya’yı ayağa kaldıralım. Malatya için mücadele edelim. Malatya için öncelikle devletin destek vermesi lazım.

-MİLLETVEKİLLERİNE, ‘ARKADAŞ HANGİNİZ BİR AŞEVİ YAPTINIZ, HEPİNİZDE TRİLYONLUKSUNUZ’ DEDİM 
Şehrin dokunuşunu bozmadan, yerinde dönüşüm yapmazsanız, Malatya halkını geri getiremezsiniz. Malatya’yı iyi yada kötü ayağa kaldıracak olan yine biziz. Biz esnaf kuruluş olarak sahadayız. Ama medyayı çok iyi kullanan, medyada her gün demeç veren, her gün birilerini eleştiren o eski menfaat grupları tekrar piyasaya çıktı, ‘Acaba biz nasıl rant elde ederiz’ diyenler var. Birlikte hareket edersek Malatya’yı tekrar ayağa kaldırırız. Geçen gün 3-4 milletvekili yan yanaydı, ‘Arkadaş hanginiz bir aşevi yaptınız, hepinizde trilyonluksunuz’ dedim. Açık söyledim, yüzlerine karşı söyledim. Hatta Veli Ağbaba’ya MAŞTİ’ye bir aşevi kurarak 1 ay burayı karşılamasını önerdim. Milletvekillerine, ‘Hepiniz trilyonluksunuz, fabrikalarınızın olduğunu biliyorum, kazanç elde ettiniz’ dedim. Ne bir helvacısı var, ne bir gıdacısı var. Depolarında gıdaları vardır. Gıda ne oldu, şeker ne oldu? Dağıtan oldu mu, yok. Bunların hiç birisi yok. Ben TESK Genel Merkezimden de göremedim. 4 tane konteyner göndermişler, ‘alın götürün’ dedim. Bakın ben kendi kuruluşumu da eleştiriyorum.  

-Ben vatandaştan da şikayetçiyim, esnafımdan da şikâyetçiyim. Bazıları bana diyorki, ‘Başkan, seçim nasıl olacak?’ Ne diyeceksin? ‘Milletvekili olacakmısın’, yok. Oğlun olacak mı, yok, kızın olacak mı, yok. Peki evin varmı, yok. İşin var mı, yok. Seçim senin neyine, dedim. Şimdi seçim süreci başladı, tamam, seçim onların olsun da, biz geçimimizi nasıl sağlayacağız?  

-44’ÜN SAYESİNDE ZENGİN OLAN İNSANLAR, BUGÜN ENKAZIN ALTINDA KALAN 44’E BAKMIYOR
Tokat’tan her hafta bir ilçe ya da belde belediyesi gelip burada aşevinde yemek dağıtıyor.  Bizim bilinen zengin işadamlarımızdan hangisi bir aşevi kurdu? Rahmetli Turgut Özal döneminden beri, plakalarını 44 yaparak 44’ün sayesinde zengin olan insanlar, bugün enkazın altında kalan 44’e bakmıyor. Parti genel merkezlerinin etrafını sarmışlar, kimi milletvekili yapacaklarının hesabını yapıyorlar. Kardeşim, milletvekili sizin olsun, sancılanmayın, ama bir dönüp Malatya’ya bakın, insanlara bakın. Ramazan ayında insanlarımız çadırlarda sıkıntı yaşayacak.  

-HALEN HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ RANT PEŞİNDEN KOŞANLAR VAR
-Deprem nedeniyle alınan malzemeler mutlaka bizim sanayimizde ve esnafımızda alınmalı. Ne yapıldığını kimse bilmiyor.  

-Malatya’da çalışmalar çok ağır gidiyor. Malatya gece hayalet şehre döndü.  

-İnsanlara 4-5 milyona ev satıp kenara çıkmak doğru bir şey değil. Bunların gelip hesap vermesi lazım. 20-30 kişiyi tutuklamakla bu iş çözülmez. Bunun hesabının rant peşinden koşanlardan, bu aç gözlülerden, dini önüne siper yapanlardan sorulması lazım. Halen hiçbir şey olmamış gibi rant peşinden koşanlar var.  

-Sanayi sitelerimiz de esnafımız öncelikli olarak yerinde dönüşüm ile devletimizin vereceği hibe destekleri ile zarar gören işyerlerimizi ayağa kaldırabiliriz. Bu hibe yüzde 40 olur, yüzde 50 olur.  

-Bizim zengin siyasetçilerimiz bakanlar geldiği zaman süslenip geliyorlar. Onlara, ‘Biriniz benzinliğinizi mi açtınız, bedava bir şey mi verdiniz, yemek mi verdiniz?’ diyorum. Yüzlerini büküp gidiyorlar, hiç cevap da vermiyorlar.  

-BAKANA SORDUM, ‘ALETİMİZ YOK’ DEDİ 
-Milletvekillerinin hepsi Selahattin Başkana karşı, hiçbiri yanında değil. Kim ne derse desin. AK Partililerden bahsediyorum. 43 gündür biz daha enkazları kaldıramadık. Çalışma var, ama çalışma aksıyor mu, aksıyor. Çalışmalar yavaş işliyor.  

-Sayın Bakanımıza sordum, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı elemanları gelmiş evleri kontrol ediyor, hafif hasarlı, orta hasarlı, ağır hasarlı. Ellerinde bir keser var, betona vuruyor. Beton yorgun beton. Bunun bir ölçümü yok mu, yorgun betona vurdun mu, dökülüyor kaçıyorsun. Elinizde bir alet yok mu?”  dedim. “Yok” dedi. Alet devlette yok, ama özel şirketlerde var.  

-AHMET ÇAKIR’A SORDUM, ‘BURADA NE DÖNDÜ?” 
-Malatya’nın yeniden imarı yüksek sesle konuşuluyor. Ama bundan önce bu imarı veren belediye başkanlarının hesap vermesi lazım. Ben Çöşnük’te oturuyorum, berim oturduğum apartman 6 katlı, karşı tarafa getirip yolun içinde, eskiden bataklık olan yere Ahmet Çakır döneminde 14 kat verdiler. O zaman ilgilendim, 10-15 gün inşaatı durdurdular. Ahmet Çakır’ın yüzüne karşı söyledim, ‘Burada ne döndü’ dedim.  

-Bizim sivil toplum kuruluşlarımız var, ama hiçbirisi piyasada yoktur. Ama adamlara helal olsun, Malatya dışında oturup sosyal medyada mesaj atıyorlar. Bazı STK’ları alanda hiç görmedim."  

ER TV- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

81 yorum yapılmış

  • Abdulkadir şener (1 yıl önce)
    Şevket bey,Malatya da milletvekili olmayı hak ediyor.Bugüne kadar akp de seçilenlerin Malatya yı ne hale getirdikleri ortada. İmara açtıkları yerlerle Malatyalıları uğrattıkları zararla ekmeğe muhtaç ettiler, ceplerini doldurup yedi sülalerine yetecek Karun zenginliğine sahip oldular.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Şevket başkanım iç duygularımıza tercüme oluyorsunuz evet bunları bizde söylemek isterdik gerçekten trilyonluklar ancak sadece gezdiler çadır kentleri konteynirlari. Ahmet başkan şunu soylemeliydi benim dönemimde şu kadar bostanbasinda şu kadar imar iznini ben verdim kat sayılarını fazla verdim denetimini eksik yaptım evet bende suçluyum demeliydi bırakın suçluyum demeyi hiç birşey olmamis gibi birde aday olmuş
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (1 yıl önce)
    Bunlar alma ağacında yetişmiş vekiller. Ama Allah var güzel timsah gözyaşları döktüler ve şimdi hepsi de rant peşinde. Zaten Malatya yıllarca doğru siyaset yapacak insanlar cikarama dı. Hepsinin mal varlıklarına bakın işin garibi halkta bunların nasıl zenginlestigini biliyor.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Gidenler dönermi burada bağı bahçesi yatırımı olanlar dönebilir esnafın yanında, günlük işlerde çalışan ve gittikleri yerlerde iş bulan insanların geriye döneceklerini zannetmiyorum insanlar için doydukları ve huzur içinde yaşadıkları yer önemlidir Malatyamız yıllık 40 bin civarında göç alan ve 35 bin civarında göç vermekteydi bundan sonra daha fazla göç vereceği kesin ama göç alırmı bilmiyorum. İnönü mahallesinde iki bina yıkıldı 5 katlı bir binayı 3 ekip değiştirdiler 20 günde zorla kaldırdılar bizim binaya geldi DSİ ekibi emir geldi binanızı ihaleye verilen firma kaldıracak biz gidiyoruz dediler bir çok insan enkaz için il dışından gelmişlerdi mağdur oldular bu olayı yaşayıp şehirdeki çalışmalarda koordinasyon ve plan bulunmayışı beni dahada üzmüştür. Kaldırılacak 2 binanın ekibi 4 sefer değiştirilirmi anlamış değilim.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Sen adamsın başkan, Ak parti vekilleri belediye başkanlarini hepsini tanıyoruz ne yaptıklarını biliyoruz, bu halk vakti geldiğinde hesabını soracaktır merak etme.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Kanka44 (1 yıl önce)
    Ben aşevi fabrika ranttir bilmem bildiğim insanlar bir an önce başını sokacak bir yer arar durur 1+1 olur 2+1 olur veya 3+1 dairelerin acil olarak yetiştirilmesi insanlar göç etti göç ediyor Malatya kırgın malatya lı kırgın malatya sahipsiz kalmasın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Esnaf (1 yıl önce)
    Sayın başkan yerinde olsun ama aynı şekilde olmasın dar sokak dar cadde kuytu hanlar kalksın Akpınar Cezmi kartal metruk olmaktan çıksın cazibe merkezi haline gelsin ve kesinlikle yerel yönetimlere brakılmasın işi ehline verin
    %72
    %28
    Yanıtla
  • abuzer (1 yıl önce)
    helal olsun sana büyük başkan,maalesef trilyonluk malatyalı iş adamlarınıda göremedik heleki siyasiler hepsi karun gibi zengin oldular ama hiçbir faydası olmadı hepsi fasa fiso
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Sayın başkan Malatya’da maalesef din gibi parti parti tutan güruh var.bu güruh Malatya’da canlı yayın spikere çekiçle saldıran kişi,Saadet partisinin depremzedeler için açtığı yemek dağıtan çadırları kapatan bir vali.yine provokatör eski bir MÜSİAD’dan başkanı var .öncelikle onlar için bir kaç kelime söyleseniz de Malatyalıları bu kara lekeden kurtarsanız daha iyi olurdu .
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Haydar (1 yıl önce)
    Bu akp liler yarın seçim zamanı birde oy istemeye gelecekler
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ahmet gür (1 yıl önce)
    Şerefli yiğit başkanım geçmişler olsun .çarşılar mutlaka yerinde yapılmalıdır.desteklerinizin devaminı temenni ederiz.çarşı esnafı asla ve asla başka yere kaydırılması na razı değildir.saygılar başkanım.sigorta lar da ödemeleri henüz yapmamaktadırlar.verecekleri paralar ı zaten kırpa kırpa kuşa çeviriyorlar.henüz ödeme ortada yok.anlaşıyorlar.ödeme yok
    %62
    %38
    Yanıtla
  • katip (1 yıl önce)
    Ağzına sağlık başkan. Keşke herkes senin gibi açık sözlü olsa. Bu milletvekillerini bir daha seçmeyelim.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • köylü (1 yıl önce)
    malatyaya artık 3 tane vekil yeter malatya nerde kaldı... ağbaba = hepsi
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Serap Sayan (1 yıl önce)
    -İnsanlara 4-5 milyona ev satıp kenara çıkmak doğru bir şey değil. Bunların gelip hesap vermesi lazım. 20-30 kişiyi tutuklamakla bu iş çözülmez. Bunun hesabının rant peşinden koşanlardan, bu aç gözlülerden, dini önüne siper yapanlardan sorulması lazım. Halen hiçbir şey olmamış gibi rant peşinden koşanlar var. Allah'tan gerçekten bir sivil toplum kuruluşu var. Teşekürler Keskin Bey
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Mısabiy (1 yıl önce)
    Peki size de soralım.Bindiğiniz araba milyonluk.Bulunduğunuz makam belli.Siz kaç kişiye kaç öğün yemek verdiniz?Ha Sayın Başkana söyleyin de depremin üzerinden 1.5 ay geçmiş sular neden hala kirli akıyor?Bir tane alternatif arıtma tesisi kuramamış mı?Billboardlara reklam bütçesiyle üç depremzedeye konteyner alsaydı ya. Vekilleri saymıyorum onu zaten siz saymışsınız.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (1 yıl önce)
    malatya aşkı özlemi ile yanıp tutuşan İstanbul kanadı mastöp vs..ler memleketin yarasını saracakmsiniz
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)
    Sayın başkanım çok doğru söylemişsiniz, deprem sanki hiç bizim şehrimizde olmamış, benim 500 yıllık köyüm yerle bir olmuş, Doğanşehir ve çevresi sel olmuş, sadece Ş Urfa ve Adıyaman da sel haberleri var. Yazık bu şehir tarihinde hiç bir zaman bu kadar sahipsiz kalmadı. Devletimizin sayısız bakanları geldi, derdimizi, sıkıntılarımızı, isteklerimizi anlatamadık.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)
    Vekilerin görevi seçimden sov yapmak adamlar para için o kadar emek veriyorlar onlar sadece almayı bilirler vekileri halk seçse böyle olmaz
    %87
    %13
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    % 70'le geldiler. ne değişecekler % 69.9'la yine gelecekler. Malatya'lı malatyalıya sahip mi çıkıyor ki dışardan şurdan burdan destek verilsin... Allah büyüktür... Diğer tarafı düşünseler zaten....
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Berk (1 yıl önce)
    Ağzına.saglik..cok.güzel.konuştun. bende.malatyali.olarak.istanbuldan.bahsedecem.istanbul.kartal..kaymakamindan.kartal.chp.ilce.baskanindan..kartal.belediyesi.büyüksehir.bel..cevizli.muhtarindan.allah.razi.olsun.bizlere.kuçak.actilar
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Cengiz (1 yıl önce)
    Has Malatyalı...Siyasi kaygilardan,rantlardan öte bu duruşunu unutmayacağız başkan.Saygılarimla...
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Sizede inancım kalmadı (1 yıl önce)
    Adil değilsiniz malatyahaber. Haktan adaletten milletten yana taraf değilsiniz. Hala dedikodu kültürü ile hareket ediyorsunuz. Bu zavallı şevketin, zavallıca sözlerini haber yapıp adamı destekliyorsunuz. Malatya’da olan deprem daha çok olur. Siz bu kafada Şevket bu kafada olursa çok olur. 45 gündür su yok bir tane maski Memet Mert haberiniz yok. Pazar günü Balıkesir belediyesine maski pazar günü çalışmıyoruz demişken, Büyükşehir hala reklam derdinde iken, devletin kendisine aktardığı paraları hizmet için kullanmazken, enkazlarda yerde vatandaş konteyner ve çadırda sürünürken bu şöför arkadaşın dolmuş muhabbeti ile Malatya kalkınmaz. Vekiller aşevi yapsa ne yapmasa ne. Zaten memleket için kayda değer birşey yapmadılar. Siz delilerinizle övünün. Hala bilimden, akıldan, adaletten, ahlaktan, birikimli entellektüel dürüst insanlardan uzak durun. Depremden ötürü değil sizlerden bu siyasiler, bu medya (siz dahil) , bu oda başkanları, bu il müdürlerinden ötürü vb şehrimi bırakıp gurbete gidiyorum. İyi yapana kulp takar yapmayana bol bol halk dalkavukluğu yapan eleştirmenlere övgü düzersiniz. Buyurun hadi şehri düzeltin. Hepinize yazıklar olsun. Mevcut siyasilerin rezil olduğu gibi darısı sizinde başınıza… Yazık ettiniz Malatya’ya. Dedikodu ve hasüt haberlerle bu depremin zararının bir sebebi de sizsiniz. Yiğit ve adamsanız yayınlarsınız.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Bu sitede okuduğum en boş yorumlarda ilk 10'a oynar
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Kadir (1 yıl önce)
    Bunların hepsi alma makamındalar almaya alışmışlar çöpünü bile bu millete layık görmezler şekerfabrikasının şekerini esenliğin gayrimenkul larını milletin arazisini herşeyini aldılar doymadılar şimdide milletin kıymetli arazilerine çökme peşindeler ayık ol Malatya ayık
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ziya (1 yıl önce)
    Adam yıllardır çırpınıp duruyor. Her hafta haberlerde. Kafa tutmadığı, Posta koymadığı kimse kalmadı. 40 yıldır şoför odası ve esnaf odası başkanı. Bunu milletvekili yapmayacaksınız da kimi yapacaksınız. İktidar yapmıyorsa muhalefet yapsın.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Adil (1 yıl önce)
    bu adamları siz başımıza çıkardınız vekil ve belediye başkanları yaptınız. O dönem bunları eleştirince hain damgası vuranlar şimdi ağlamaya başlamış. Lidere tapma ve bilinçsiz oy kullanmanin etkilerini beraber yaşıyoruz. Malatya bitmiş belki daha 5 yıl kendine gelemez. Ama kimin umurunda
    %81
    %19
    Yanıtla
  • M. Sabri erdem (1 yıl önce)
    Başkan Malatya'nın sıkıntısını dile getirdiğin için teşekkürler, bizim talihsizliğimiz mevcut siyasiler. Eminimki durumdan nasıl kazanımlar çıkaracaklarını hesap ediyorlardır.Malatya ya acilen krizi yönetecek kayyum atanmalı. Bu şehrin durumunu dert edinen insanların rehberliğinde.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Ayhan (1 yıl önce)
    Malatya da güçlü bir kamuoyu olsa Zatn bunlar sokağa çıkamazdi ancak alkis çalan sürekli ağam paşam Allah devlete zeval vermesin diyen bir kitle var adamların trilyonluk evleri yıkılmış daha korkudan ağzını açamıyorlar korkmayın ağam bu kadar korkmayın erkek adam değil misiniz cesur olun az hesabı sorun
    %79
    %21
    Yanıtla
  • burimi (1 yıl önce)
    dünya yıkılsa malatya değişmez akp. tayyıp dıyolar ölüyolar :)
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Hayatınız siyaset olduğundan beyinleriniz doğru çalışmıyor artık. Doğru düşünüp akla ve bilme uygun kararlar veremiyorsunuz. Herkesin bir oyu var o nu da gider istediğin tarafa kullanırsın zamanı gelince. Sen ne söylersen söyle kimsenin fikrini değiştiremezsin. O nedenle ne kendini yor ne de seni dinliyor görünenleri. İnançlar kişilerin kendilerine aittir ve kimse diğer bir kimsenin inancını eleştirme hakkına sahip değildir. Türkiye ne zaman bilmi, aklı ve huhuku öne çıkarırsa o zaman iyi kararlar verir.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • SenarisT (1 yıl önce)
    Başkanım söylediklerini yıllar önce hissetmiş biri olarak çareyi Malatya'dan tasinmakta bulmuştum. Şimdi şehrim yerle bir.oy zamanı gelip gidenleri o kadar yuceltirsen sonunun da böyle boş olacağını bilmeyen çok insan var. Geldiler eyy Kemall dediler bay Kemal dediler çocuk parkı açtılar yol yaptık dediler hak adalet ve dogruluktan hiç bahsetmezken herkes elleri patlayana kadar alkışladı ve sonuç bu. Şimdi de milletvekilleri bişi yapmadı diyorlar 20 yılda ne yaptıklarını gosterin.( Örneğin: Butun bölge müdürlüklerinin başka illere gitmesine göz yumarak )Malatya halkı kendine yazık etti. Hizmet etmeyene lider demek bizden demek zihniyeti değişmediği sürece Malatya da enkazlar hep olacaktır.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • muhittin (1 yıl önce)
    Milletvekillerinin görevi asevi yapmak degildir. Halkin asevine ya da herhangi bir sosyal yardima ihtiyacinin olmayacagi bir yönetim sekli kurmaktir! Fakirleri doyurmak marifet degil, asil marifet fakirligi ortadan kaldirmaktir!
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Köylü (1 yıl önce)
    Şevket Keskin ni pek tanımam ama tamamıyle doğruyu söylüyor. Kürsülerden atıp tutan o zengin Veli Ağbaba ve Öznur Çalık ve diğerleri Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, Bülent Tüfekçi, Mehmet Celal Fendoğlu nerdeler şimdi. Nerde olacaklar daha büyük işler koşturuyorlar tabi. Kaç dönemdir tutmuşlar suyun başını bir iki ziyaretle vekillik yaptıklarını sanıyorlar başka da bir şey yapmalarına gerek yok. Sizi seçip vekil yapan Malatya'lıya bir sıcak çorba bile vermediniz bu depremde. Sokak başlarında hayırsever esnaflar çay ve çorba dağıttı ve dağıtıyor ama siz sakın ha sakın bir şey yapmayın. Hepiniz bence Malatya' ya vekillik değil değilde sadece ceplerinize vekillik yapıyorsunuz. Kaç dönemdir vekilsiniz ama Malatya ya hiç bir faydanız dokunmadı. Hiç yoksa çekilin yoldan bu dönem Malatya için bir şeyler yapabilecek insanlar gelsin vekilliğe. Yeter artık Malatya sizden ve isimlerinizi duymaktan bıktı artık gidin milyarlık işleriniz başına oturun. Malatya'nın da artık kendine gelip futbol takımı tutar gibi partilerin seçtiği listedeki kişilere değil gerçekten Malatya yı temsil edecek, hizmet edecek ve değer katacak vekillere oy vermeli. Partilerin atadığı listede kimsenin tanımadığı ama parası olduğu için kendini öne çıkarmışlara veya Ankara'dan gelen isimlere oy vermemeli. Şehrimizde çok değerli, iş bilen ve ama dürüst dürüst insanlar var ama dürüst olduklarından siyasete girmek istemiyorlar. İşte bu kişileri bulup milletvekili seçmeli, zenginleri değil
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Söylediklerinin bir kısmına katılmamak elde değil Şevket başkan yalnız suçlu selehattin GÜRKAN değil de ben miyim bostanbaşında gelip burada ev alırken neden araştırmadınız diyiyor benim evim bir yıllık binaydı sormazlarmı adama bu belediyenin işi ne sadece cenaze defnetmekmi madem bir sıkıntı vardı biliyordunuz neden o inşaatlara izin verdiniz Şevket başkan sen de birine vururken birinin avukatlığına soyunma sonra sana da derler acaba Selehattin GÜRKAN da bir menfaatimi var acaba diye başka da Malatya da ki siyasilerden de oda ve STK başkanlarının da al birini vur ötekine Allah Malatyalıların yardımcısı olsun
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Marjinal (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Tarım arazisi üzerine yapılan binalardan ev aldınız dairenizin manzarası ile değeri ile övündünüz. Siz de suçlusunuz
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Cahil (1 yıl önce)
    Başkanın ağzına sağlık. Maalesef bu Malatya'nın kaderi. Bu kaderde herkes suçlu. Torpil peşinde koşanlar. Doğruyu yalan, yalanı doğru yapanlar, Yalakalar, Yanlışa izin verenler, Okumayanlar Eleştirmeyenler ve daha sayamayacağım kadar yanlışı yapanlar. Esenliği neden protesto etmiyoruz. Şu anda en pahalı marketlerden birisi. Esenliğe mal veren kim. Vekilleri oraya getiren uzaydan gelenler değil. Lütfen arkadaşlar temel sorun belli. Bir ülkede iki sınıf insan vardır: VATANINI SEVENLER ve VATAN hainleri. Bunların ölçüsünü gelişmiş ülkeler koymuş ve kesinlikle ödün vermiyorlar. ABD'de insanların en çok korktuğu şey vergi kaçırmaktır. Ülkemizde vergi kaçıran kendini bir halt zanneder. Oturup düşünelim biz bunların neresindeyiz. Saygılarımla Geçmişten ders almayan kişilerin ve toplumların geleceği olmaz.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Enver KALAYCIOĞLU (1 yıl önce)
    Şevket Başkan... Allah'ına Gurban.... Çok doğru isabetli noktalara değinmişsin gayemiz sevdamız Malatya.... Temennimiz mümkün olan zaman sürecinde eski günlere dönmek... Ramazan hatiralarimiz la dolu Akpınar Kasap Pazarı Sebze Pazarı Kadayıfçılar tavacilar bakırcı pazarı konfeksiyoncular ayakkabıcı pazarı tüm çarşıyı yeniden inşa edilmesinin özlemle bekliyoruz... Hepimiz Malatyasiz bir Ramazan geçireceğiz... Hayırlı Ramazanlar...
    %20
    %80
    Yanıtla
  • New Malatya (1 yıl önce)
    Malatyalı yöneticilerin şehire sahip çıkmaması, gelen bakanlara herşey kontrol altında demesi, Şehirimizin hakkını savunması gereken milletvekillerinin her zaman olduğu gibi ortadan kaybolmaları ve Malatyalıları kaderlerine terk etmeleri (Veli Ağbaba sorunları dile getirmeye çalışıyor dinleyen yok), bir bina ile kendini afet bölgesi yapan Elazığ ve Diyarbakırın idarecileri kadar sorunların anlatılamaması sonucunda yapılan yardımlarda Malatyada deprem olmamış gibi davranılması hatta devletin kanalı TRT’de ki belgeselde Malatya’nın anlatılmaması, deprem komisyonunda Malatyalı vekillerin olmamasına kadar yol açmıştır. Bir an önce heryerde Malatya’nın ne kadar büyük yara aldığını, 1 milyon nüfusun %85 inin şehri terkettiğini, halkın esnafın zor durumda olduğunu birilerinin birilerine anlatması lazım.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 yıl önce)
    Selahattin başkan yalnız değilsin. Sana oynanan oyunların hepimiz farkındayız. Ne hak yersin ne hak yedirirsin. Bu yüzden vekiller seni istemiyor. Ölümüne seninleyiz. Herkes herşeyin farkında. Algıcılara inat en büyük sensin.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • İbrahim (1 yıl önce)
    Bostanbaşını 12 katlı bina yapımına uygundur diye olur veren belediye başkanı ve ekibini yargılamazsa ben şahsen ak partiye oy vermem
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Kernekli (1 yıl önce)
    Elin diyarbakırlısı bayisini açtı 1000 kişiyi ağırladı her gün otel ayarında sıcak yemek verdi. İçki satılıyor dediğiniz migros mağazalarını ücretsiz dağıttı. Esenlik kapalıydı. Bu utanç hepinize yeter. Bir insan memleketine bu kadar nankörlük etmez.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • HEYBECİLER (1 yıl önce)
    Başkanım Malatya'da kıral çıplak diyen sensin Teşekkür ederim. Başkanım Malatya milletvekilleri ancak kendi heybelerini doldurmanın peşindeler gözlerini toprak doyursun.Bu ortamda bile kendilerini düşünüyorlar.Malatya lı olarak bu dört milletvekilleri ni listelerde değil mecliste bile görmek istemiyoru.Malatya da Malatya lı milletvekilleri istemiyoruz.Malatya nın milletvekilleri Malatya doğumlu olmasın çünkü gelen kendi heybelerini doldurmanın peşindeler.Malatya sahipsiz TOKİ Malatya'da Müstakil Arsa kurası çekti ilk açıklamada Malatya merkezde 2500 kontenjan açıklandı ancak kurada 500 düşürdüler.Komşu illerde bile 2500-3000 arsa kontenjanı olarak çekildi.Malatya'ya 500 arsa kontenjan layık görüldü.AK PARTİ MİLLETVEKİLİLERİNİ GOREN VARMI YOK. Çünkü Malatya'lilarin karşısına çıkacak yüzleri yok.Onların derdi Malatya ve Malatya insanı değil tek dertleri doğmamış torunlarının geleceği.... Onların hesabı varsa ALLAH'IN da hesabı var.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Bu şekilde para kazanan kişilere o para huzurda berekette getirmez o para nın hayrını göremezler çünkü o kişilere insanların ahı çoktur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şevket (1 yıl önce)
    Helal olsun şevket beye o da gürkanın kayığına binmiş onun emirleriyle önüne gelene sallayıp popülerliğini arttırmaya çalışmaktan başka birşey yaptığı yok Allah senin ve senin gibilere bu memlekette bir daha makam nasip etmesin inşallah hep boşa laf et dur gardaşım benim inandırıcı değilsin bu laflarını yemiyoruz millete faydalıymış gibi ahkam kesip durma bırak o koltuğu artık yapıştın kalkamıyorsun
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Bazıları doğuştan almaya alışkındır kesinlikle paylaşım nedir bilmezler gözleri doymaz bir vadi dolusu altını ver ikincisini isterler.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mustafa Karabulut (1 yıl önce)
    Malatya'da bütün siyasiler STK lar iş insanı belediyeler sos verdi sahada hiç biri yok daha yeni yeni burunlarını gösteriyorlar bunlar için çıkar menfaat herşeyin önünde milletvekilleri hepsi medyada atıyor sallıyorlardı şimdi neredeler hükümet nerede muhalefet nerede kendi dertlerinde demekki bunların derdi millet halk değil çıkar kendilerini nerede ne zaman göstereceklerinide iyi biliyorlar sayın cumhurbaşkanı bunları göremiyormu Malatya'da ki bu kadroyla kimse başarılı olamaz bunlar Malatya halkına eziyettir Malatya bunlarda kurtulmalıdır bunlar yüzünde sandığa gitmek istemiyorum bunlar aday gösterilse muhalefet te iktidarda şimdi niye çıkıp atamıtorlar çünkü deprem gerçeği var onlara hakkımı helal etmiyorum Şevket başkan Allah büyüktür kimsenin yanına kar kalmaz
    %67
    %33
    Yanıtla
  • serdar (1 yıl önce)
    Değerli malatyalılar dışarda konuşulan şu; malatya depremden az etkilendi malatya gayet iyi durumda diyor herkes. Öyle bir algı oluşturulmuş ki herkes böyle düşünmeye başladı. Malatya ya sahip çıkın gelen siyasilere herkes anlatsın muhalefeti iktidarı farketmeden vekillerimiz dışarda anlatmalı malatyanın durumunu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • murat (1 yıl önce)
    ver akp ye malatya ver ki rezilliğin devam etsin
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    İnşallah Şevket başkanımızı Millet Meclisinde görmak isteriz
    %15
    %85
    Yanıtla
  • OPANOĞLU (1 yıl önce)
    Ağzınıza sağlık.Niye aş evi yapsınlar ki.İmkan varken,kolay yoldan zengin olmak varken,bunları düşünecek zamanları oldu mu acaba.Ben sanmıyorum.Şehrimizde gözlemlediğimiz yazıp çizdiğimiz.eleştierdiğimiz (Yıllardır oyumuzla destek verdik.Bunları yazıp çizmeye,eleştirmeye de hakkımız var) ne varsa hepsinin tersini yaptılar.Sonuç ortada
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet demirtaş (1 yıl önce)
    Allah razı olsun sayın başkanımdan, eğer sayın cumhurbaşkanımız Malatya da aynı yüzleri tekrar aday gösterecekse bence bir daha düşünülmeli,yeni yüzler parlak gözlere ihtiyaç var, lütfen bu duruma dikkat edin, iş işten geçmeden, Şevket başkan bu milletin sesi, ilk günden sahada, bunuda görün artık,
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Yine kazanırlar (1 yıl önce)
    Yarın seçim olsun açıkara yine kazanır aynı vekiller, başkanlar. Ben de Malatya'yı bir gıdım tanıyorsam minimum yüzde 60 civarı oy alırlar.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Malatya'nın yerlisi (1 yıl önce)
    Bı doymadılar zaten
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Sayın başkan siz hiç Atatürk zamanı hariç normal bir vatandaşın vekil oluğunu gördünüz mü? Bana doymamak nedir derseniz bu ülkede vekil olmak derim.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Sizler,oy verdikçe daha çok dovunursunuz. Basinda Malatya depremiyle ilgili ne görüyorsunuz,tabiki hiçç. Artık mantiginizla hareket edin.Sahipsiz MALATYA.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Hakan EMEKSİZ (1 yıl önce)
    Evet ! Malatya'nın hali gözler önünde tabikide bakmasını bilene ...Sayın KESKİN çok doğru yerlere, çok isabetli noktalara değinmiş saygılar sunarım. Hepsi TİRİLYONLUK ama millet için değil Malatya halkına beş kuruşluk menfaatleri olmamış MALATYA dan kazandıklarının bir kuruşunu MALATYA halkına harcamamışlar yazıklar olsun. Günlerce Malatya'dan hiç ama hiç söz edilmedi. Sanki MALATYA dünyanın en büyük felaketi kabul edilen deprem afetinden ardından gelen selden hiç ama hiç etkilenmedi. Sanki her taraf bahar çiçekleriyle şenlendi. Evet kaysı çiçekleri, nevruz baharın gelişini müjdeleyerek açtı ama hüzünle açtı. Aynı MALATYA ,MALATYA HALKI gibi boyunları bükük kaldı. Sahipsiz kaldı. Eşleştirmek istemiyorum ama diğer iller basın manşetlerinden hiç düşmezken ne yazık ki Malatya'dan sadece küçük bir alt yazı geçer gibi bahsedildi. Bunun sorumlusunda kimler acaba...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Barut (1 yıl önce)
    Valla bu keskini tanımam etmem ama keşke vekilimiz olaydın keşke belediye başkanımız olaydın.en azından malatyanin gerçekten ihtiyacını biliyor.korkusuzca doğruya doğru yanlışa yanlış diyebiliyor.malatyanin gerçekten size ihtiyacı var.artik bu vekil, akp il yönetiminden millet bıktı tiksindi.resie sizin gibi adamlar şart.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Kadir gül (1 yıl önce)
    Başkanı Şevket Keskin o vekiller basharikta aylarca yol acmak icin günde defalarca metrelerece yer altı kayalarını sondajla delip dinamiti yerlestirip cok şiddetli bir şekilde 5 siddeti gibi deprem yaptilar tamda bu depremden 5 ay önce hergün patlattilar cok siddetliydi ben inaniyorumki bu patlamalar o tabakaları belkide harakete geçirdi ayrica metrelerce yandaki binalari hice sayarak suç iclediler adamlar dünya umrumda degil. Cengiztopeldeki uzak evlerimizde bile sallandik aylarca depremden önce inaniyorum bu sondajlar tetikledi bu fay hattini.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Mehmet Çelik (1 yıl önce)
    İşte böyle ya konuşun korkmayın, bizim oyumuzla zengin olanlar şimdi bizi beğenmiyor, ağzımızı açsak vatan haini fötöcü oluyorsun, bunlar sizsiniz unuttuk mu sandınız. Size daha da oy verenin, öyle pişmanım öyle pişmanım ki
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Malatya sevdası (1 yıl önce)
    Er TV ye konuk olan sevket bey ve Arapgir belediye başkanı sayın Haluk cömertoğlu Malatya'nın asıl sahip cıkan 2 insanı helal olsun gürkandanda milet vekillerindende daha iyi konuştular vallahi billa tihillah helal olsun. Haluk bey resmen içi kan ağlıyor adam canlı yayın ağladı yav has malatyalı o bürleri gibi gürkan gibi milletvekilleri gibi boş konuşmadılar hangi biri Malatya için 1 damlak göz yası doktu hepsi trilyonluk doğru 1 katkıları olmadı.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Emre (1 yıl önce)
    iyi veya kötü söylediği çoğu şey doğru. AK PARTİ saflarındaki bu insanlar Sayın Cumhurbaşkanımıza çok büyük zarar veriyorlar, vermeye de devam ediyorlar. Tekrar aday olmaları halinde Ak Parti çok büyük bir şekilde tepki alabilir.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Zeki (1 yıl önce)
    Allah bu zamanda bile arsızca rant çarkının içinde olanların belasını versin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Faik Yılmaz (1 yıl önce)
    Allah ina gurban. Her dernek vardı. Her vakıf her parti vardı, Malatya da. Akp nin yardimi yoktu, akplilerin yardımı hiç yoktu.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Abarttıkça abartın artık akparti hükümetin kendisi değil mi gelen yardımlar yapılan çalışmalar kim getiriyor yani yorum yapıyorsunuz ama içi boş yorum yapmayın bari
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Doğrular (1 yıl önce)
    Şevket bey bilmediğiniz bir şey diyeyim hak yemeyin Ahmet Çakır fabrikasında üretilen ürünlerle yardım kuruluşlarına destek oluyor ve depremin ilk anından beridir ücretsiz helva dağıtımı yaptı lütfen şov yapmak için bu konuşmalar yapmayn. Gündem olma çabalarınız yaklasan vekillik seçimleri için değildir umarım.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Abdo (1 yıl önce)
    Bunları bizim malatya halkı bilmiyor mu anlamiyor mu hep böyleydi zaten ama seçtik seçtik meclise gönderdik hiç esirgemedik maşallah en büyük suç bizde halada seçip gönderecekler akıllanmaz bu millet akıllanmaz hele bir sandıkta cezalandır bak nasıl oluyor bizim ülkemizde batı tarafında insan bilinçli akıllı işine gelmedimi sandıkta cezalandırıyor sonra bak nasıl hizmet gidiyor malatya olunca zaten hep oy veriyorlar diyorlar değişen bir şey yok inş gözümüz açılmıştır bu sefer ne diyim
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Okan (1 yıl önce)
    Malatya bürokrasisinde herkes sınıfta kalmıştır.Ona şunu dedim buna şunu desimle olmuyor bu işler.Vekili de belediye başkanı da oda başkanları da artık değişmeli.Yıllardır boş laf üretmekten Selahattin güzellemelerinden başka ne iş yapmış Şevket başkan. Boş laflar üreterek onu bunu kötüleyerek esnaf korunmaz.Ne yaptın kredi mi sağladın esnafa hibe destek için mi başvurdun bize bunlarla gel. Hiçkimse kendi işini yapmıyor herkes birbirini kötülüyor birilerini güzelliyor birbirini gömüyor. Hep beraber el ele tutuşun ve bu şehri terk edin artık.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • osman (1 yıl önce)
    öznur çalığın mal varlığı 5 malatyayı doyurur ama bunların gözü doymaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Malatya’da hakkı ve hakikati savunan ender kişilerdensiniz.Haksızlık karşında susan dilsiz şeytandır.diye buyurmuş peygamber efendimiz.İnşaallah bu konuşmalarınızdan vekiller kendilerine pay çıkarmışlardır.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Aliseydi (1 yıl önce)
    Sen akşama kadar beraber gezdiğin Selahattin Gürkan'a dönüp de "millet can derdindeyken ekmeği para ile satmaya, enkazlarda kullanılan jeneratörlerin üstüne adını, Kızılay çadırlarının üstüne Belediyenin adını yazdırmaya, Malatyada 100 bin kişi kalmamışken günlük 100 bin kişilik yemek, 250 bin ekmek.dağıtıyoruz demeye, cenaze defnetmeyle övünmeye, 20 yıllık bir Belediye Başkanı olara keşkem.yok demeye utanmadın mı? diye sordun mu? Sivrice depreminden sonra, depremle ilgili ne yaptın diye sordum mu? Sormazsın ve soramazsın. Senin derdin üzüm.yemek değil, bağcıyı döğmek.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Deka (1 yıl önce)
    Adam gibi adam deprem ilk günün de beri sokaklarda
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Seyyah (1 yıl önce)
    Adam sonuna kadar haklı. Cidden sahipsiz kaldık. Vay beeeeeee Malatya bu hale düşecek şehirmiydin.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ay44 (1 yıl önce)
    Tebrik ederim başkan cesaretinizden dolayı
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Polat (1 yıl önce)
    Allah rızası için bir kez olsun adaleti halk adına sağlasın cumhurbaşkanımız. Bugüne kadar akp ye oy vermedim. 11 şehir Milyonlarca vatandaş, hayatlarımız altüst oldu. Bir kez olsun belediyesi,yapı denetimi, mühendisi, müteahiti hesap versin Allah aşkına. Yemin ederim sorumlular cezasını çeksin oy vereyim giden evim işim dostlarım var kendime zerre menfaat beklemiyorum. Hacı Uğur Polat ın inşaatı neden ağır hasardan az hasara döndü bir hesap verilsin artık dilinizden düşmeyen Hz Ömer aşkına. Yok bunlar bizden diyerek hesap sordurulmayacaksa, koruyana da destek olup oy verene de Rabbim bu aziz mübarek günlerde hakkettiği gibi muamele etsin inşallah.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • kumpanya (1 yıl önce)
    21senedir bu ili yönetiminde bulunan milletvekili olsun belediye baskanları olsun il başkanları olsun kişiler olarak toplayın 30 kişiyi gecmez bunu iyi araştırın bunu çözemeseniz burda boş yorumlar yapar dururuz bundan sonra Malatyanın bunların vasıtasıyla düzelecegini inanıyosanız çok beklersiniz ilk önce Malatyalı olarak kendimizi bir hesaba çekelim bizler nerde yanlış yaptık bir düşünelim.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)
    Başkan hep belli sınırları koruyarak, belli ilişkileri de hesaba katarak biraz "hesaplı" konuşurdu. Bu sefer açmış ağzını yummuâ gözünü, esnafın dilinden, halkın gerçek gündeminden konuşmuş. Tebrik ediyorum lakin şunu kabul edin, seçime kadar biraz daha yıkama yağlama yaparlar ama sonra o enkazlar orada değil aylar, yıllarca kalır. O enkazlara sebep olanların erkenden kaldıracağını sananlar kendilerini kandırıyor. Bir otobüs düşünün, şoförü kaza yapmış, otobüstekiler de adama diyor ki, bu şoför iyi bizi o götürsün. O hesap...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hamdi (1 yıl önce)
    2 yıl önce 12 bin TL tutarındaki ayakkabı ile gezen Öznur Çalık, tepkileri kesmek için babasının Malatya'nın sayılı zenginlerinden (??) olduğunu söylüyordu. Bari babasının hayrına bir aşevi yapsın. Yada o tüp bebekçi ablası vardı ya, Büyük Abla, cemaate bina yapmıştı kocası için, bari o da gelip yine kocasının hayrına aşevi yapsın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 yıl önce)Hamdi isimli kullanıcı yorumuna
    Babası mi sayılı zenginmiş babasının Orduzu da küçük bi bahçesi vardi neyi varmış babasının bir kaç gayrimenkul den başka şimdi kendinin neleri var yeğenlerinin ablasının bacısı Aysun un neleri var yakın çevresi bu dönemde yüzde bir milyon zenginleşti
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Belli degil mi? (1 yıl önce)
    Syn bşkn sanıyorumki 6 şubattan snra da mlt yada idi ve terketmedi asla tşk ,takdiri fazlasıyla hakediyor ayrica sadece esnafın degil sokağın nabzini ve talebini de bildiği için kisa vadeli çözüm önerilerini de yerinde buluyorum. Syn bld başkanının dik durduğundan bahsedilmiş , elbetteki perde arkasini bilmediğimiz için bisey diyemiyoruz lakin 6 şubat öncesini ve sonrasını syn bşkn gürkn ın sevabıyla günahıyla kabullenip tüm şeffaflığı ile anlatmasını bekliyoruz.Elbetteki herkes çok üzgün fakat bu duygularla geçiştirilemeyecek Muhakkak faturalandirilmasi gereken acı tecrübe ....Can kayıplarımıza Allahtan rahmet yakınlarına sabir diliyorum.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Zafer Demir (1 yıl önce)
    Helal olsun. Sonunda adam gibi konuşan birini gördük. Yalaka dalkavuklardan daha iyi.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Sen çok garibansin zaten . Sen ne yaptın diye sormak lazım
    %43
    %57
    Yanıtla