SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Yabancı Basın Mensuplarına Malatya Turu

Yabancı Basın Mensuplarına Malatya Turu
A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından düzenlenen UNESCO Rotası kapsamında, iki ayrı kafile halinde Malatya’ya gelen yabancı basın mensupları, Malatya'da tarihi ve turistik mekânları gezdi. 

“Anadolu’da UNESCO Dünya Miras Rotası” başlıklı organizasyon kapsamında, basın mensuplarından oluşan ilk grup 3 Kasım 2022 günü Malatya’ya geldi. İkinci grup ise 10 Kasım 2022 günü Malatya’da idi. 

Birinci grupta İngiltere’den 5, Romanya’dan 4, Makedonya ve Avusturya’dan 2’şer, İrlanda, İtalya, Polonya, Belçika ve Portekiz’den 1’er olmak üzere toplam 18; ikinci grupta ise 3 Fransız, 2 İspanyol, 2 Avusturyalı ve 3 Alman olmak üzere 10 basın mensubu UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde yer alan Harput’u gezdikten sonra Malatya’ya geçti. 

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Arslantepe’yi gezen konuklar, arkeolojik alanın tarihi özellikleri, önemi, mimari yapılar, ortaya çıkarılan buluntular, kazıların geçmişi, dünya miras listesine alınma gerekçesi konularında bilgilendirildiler.

Daha sonra Malatya Arkeoloji Müzesine geçen basın mensupları, müzedeki eserler hakkında bilgi aldılar. Sanat Sokağında Kültür Evinin ardından Fotoğraf Makineleri Müzesini gezen misafirlere müze görevlisi İrfan Tunay bilgi verdi. Misafirler Çırmıhtı’daki (Yeşilyurt) Mahmut ve Ahmet Çalık Tekstil Müzesi, Lezzet Caddesi, Sinema Müzesi, Gastronomi Konağı ve Kahve Konağını ziyaret etti. 

Tekstil Müzesi Koordinatörü-Ressam Mehmet Duman kumaş baskı atölyesinde ağırladığı konuklara tişört üzerine nasıl baskı yapılacağını gösterdi. Basın mensupları kendi seçtikleri bir motifi tişört üzerine uygularken, bu tişörtler konuklara hediye edildi. 

Yabancı basın mensupları gezi kapsamında son durak olarak Nemrut Dağını ziyaret ettiler. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız