SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yağışla Oluşan Göllenmelere MASKİ'den Müdahale

Yağışla Oluşan Göllenmelere MASKİ'den Müdahale
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya’yı etkisi altına yoğun yağış esnasında meydana gelen sıkıntıların önüne geçmek için Acil Müdahale Ekibi oluşturdu. Ekipler, dün sabah saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağış nedeniyle meydana gelen su baskınlarına ve birikintilere müdahale etti. 

ALO 185 Çağrı Merkezi’ne gelen ihbarların koordineli bir şekilde ekiplere iletildiğini belirten MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için sahada olduklarını kaydetti. Şehrin bazı noktalarında ve ana arterlerde göllenmeler yaşandığını söyleyen Mert, “Yağmursuyu drenaj hatlarını ve yağmur mazgallarını temizleme çalışmalarımız devam ediyor. Ani ve yoğun yağış sonrasında şehrimizin bazı noktalarında olumsuzluklar yaşandı. Acil Müdahale Ekiplerimiz hazırda bekliyordu. Tüm ekiplerimiz sahaya çıkarak göllenmelere ve baskınlara müdahale etti. Dün yaşanan sağanak yağış sonucunda şehir merkezine metrekare başına düşen yağmur miktarı 6.4 kg/m2 olarak ölçüldü. Hafta sonu Cumartesi gününe kadar yağışların yoğun bir şekilde devam edeceği gözlemlenmektedir. Acil müdahale için ekiplerimiz 7/24 görevinin başında” dedi. 

Bu arada MASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun yağışlara bağlı olarak, oluşabilecek sıkıntılar için vatandaşların 185 nolu MASKİ çağrı merkezi numaralarından taleplerini iletebilecekleri kaydedildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız