SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yaralı Malatyalı Uzman Çavuş da Şehit Düştü

0
Güncellendi - 2021-04-17 02:48:26
Yaralı Malatyalı Uzman Çavuş da Şehit Düştü
A- A+ PAYLAŞ

Hakkari’de görevi sırasında dereye düşerek yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 5 gün sonra şehit düşen Malatyalı Piyade Uzman Çavuş Ramazan Günaydın’ın acı haberi Malatya’daki ailesine ulaştı. Şehidin babası, oğlunun Ramazan ayında dünyaya geldiğini ve yine bir Ramazan ayında şehadete erdiğini belirterek, "Vatan sağ olsun" dedi.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Şeyhbayram Mahallesi’nde yaşayan şehit Ramazan Günaydın’ın anne ve babasına acı haber iletildi. Evli ve 2 çocuk babası olan şehidin eşinin talebi üzerine şehidin cenazesinin Cumartesi günü Adana’nın Yüreğir ilçesinde defnedileceği öğrenildi. Şehidin baba evinde kurulan taziye çadırında baba Mehmet Günaydın taziyeleri kabul ederken, apartman Türk bayrakları ile donatıldı.

Vali Aydın Baruş, 12 Nisan 2021 tarihinde görev yaptığı Hakkari’de kaza sonucu yaralanarak kaldırıldığı Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavisi devam etmekte iken yapılan tüm müdahalelere rağmen 16 Nisan 2021 günü şehit olan Piyade Uzman Çavuş. Ramazan Günaydın’ın baba ocağını ziyaret etti.

Şehit babası Mehmet Günaydın’a sabır ve başsağlığı dileyen Vali Aydın Baruş, “Şehidimiz Ramazan Günaydın’a ve diğer tüm şehitlerimize Allahtan rahmet dileyerek, Devletimizin tüm imkânları ile her zaman sizlerin yanındayız” dedi.

İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından Şehit Ramazan Günaydın ve tüm şehitler için okunan Kuran-ı Kerim’in ardından duaların edildiği ziyarete Vali Aydın Baruş,  2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, İl Müftüsü Veysel Işıldar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rasim Bulut ve Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) Müdür Vekili İbrahim Halil Kılıç katıldı.

Şehidin babası, oğlunun Ramazan ayında dünyaya geldiğini ve yine bir Ramazan ayında şehadete erdiğini belirterek "vatan sağ olsun" dedi.

Bu arada, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, Ramazan Günaydın'ın şehit olması nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı.

HAKKARİ'DE TÖREN..

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 4 gün önce dereye düşerek yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ramazan Günaydın için tören düzenlendi.

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri uygulanarak gerçekleştirilen törende, şehit Günaydın'ın Türk bayrağına sarılı tabutu alana getirildi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehidin öz geçmişi okundu, dua edildi. Şehidin naaşı, silah arkadaşları tarafından omuzda taşınarak helikoptere konuldu.

Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na götürülen şehit Günaydın'ın naaşı eşinin  memleketi Adana'ya uğurlanacak.

Törene, Vali Yardımcısı Mustafa Emre Kılıç, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tevfik Kumbasar, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, Adalet Komisyonu Başkanı Tuğrul Durmaz, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Paçalı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, asker ve polisler katıldı.

iha- Bülten- malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Orduzulu (3 yıl önce)
    Allah Rahmet eylesin....Şefaatine nail eylesin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (3 yıl önce)
    Cenabı Allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun ailesine bol bol sabırlar versin ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Allah şehadetini kabul etsin, ailesine dayanma gücü sabır versin
    0
    0
    Yanıtla